Danmark

28. juli 2006

Gymnasiet passé – ingen forberedelse til det der er behov for


Ritt Bjerregaard og Bertel Haarder har forlængst sejret

Enhedsskolen er indført. Det viser sig at 42 pct. af pladserne på medicin-studiet på Københavns Universitet besættes af ansøgere fra andre nordiske lande. Optagelseskravene er meget højere i Norge og Sverige, og 40 års erfaring viser, at de straks returnerer efter endt dansker-finansieret studium her. Kun 10 pct. af de danske gymnasiaster vælger matematik og naturfag på højt niveau, hvilket er forudsætningen for at læse medicin i Danmark. Det samme gør sig gældende på civilingeniør-studiet. Samtidig skriger erhvervslivet på ingeniører. 

Desværre sker det hele på lusket beregning:

Man vil have flere immigranter ind med videregående uddannelse, eller hvad de nu kan byde på; de der ikke forlængst har søgt England og USA.

Man har sågar sikret sig at rekutteringen til gymnasiet blev forkert: 

11. april 2005 oplyste TV2-Nyheder, at 57 pct. af de folkeskolelærere, der underviser i faget dansk i Folkeskolen, ikke havde valgt danskfaget i uddannelse på seminariet, og tilsvarende gør sig gældende for 97 pct. af dem, der i Folkeskolen underviser i fagene naturfag og teknik.  

Primo april 2005 oplyste DR-teksttv, at 30 pct. af folkeskolelærernes arbejdstid går med at undervise børnene. Den situation, der er skabt af adskillige skolelove og overenskomstaftaler gennem flere årtier siden “Den Blå Betænkning”, sætter aktivt gang derouten efter Den Anden Verdenskrig. Men det startede meget højere oppe og langt tidligere, ikke ved en tilfældighed og det blev efter betænkningen videreført igennem henved 50 år her til lands, både med såkaldte liberale og mere formelt socialistiske initiativtagere som nyttige idioter blandt de politisk topansvarlige. Det startede med at livets basisværdierne formelig skulle ændres. Forældrene var ikke egnede, hvis de ikke antog de samme nye værdier.  

Undervisnings- og uddannelsessystemet ødelægges systematisk nedefra af initiativtagerne ovenfra.

Princippet der skal gælde:

“Da vi ikke kan blive lige kloge, kan vi blive lige dumme, for lige skal vi være.”

Folkeskolen er brudt sammen:

https://danmark.wordpress.com/2006/05/29/folkeskolen-er-brudt-sammen/

Sonia  

9 kommentarer »

 1. Sonia nævner den katastrofale skolepolitik, Danmark har ført i årtier.
  ”Det startede med at livets basisværdierne formelig skulle ændres. Forældrene var ikke egnede, hvis de ikke antog de samme nye værdier. ”
  Det er som klippet ud af det ”trivselsprogram”, som mentalhygiejniker psykolog Eggert Petersen skrev for socialdemokratiet 1969. Der krævedes uddannelse, genopdragelse, holdningskurser etc. for både forældre og lærere.

  Danmark fik en ny skolelov i 1976. Undervisningsminister Ritt Bjerregaard ønskede ”det kapitalistiske samfundssystem” sat på porten og fremførte i 1977 et projekt til skoling af forældre for at imødegå den voksende kritik af undervisningen og den marxistiske indoktrinering. Der skulle oprettes gratis (læs: statsbetalte) forældrekursus på landets 29 folkeskoleseminarier. Kurserne skulle ”udrydde” de ”misforståelser” og ”myter”, at børnene ikke lærer noget (= får nogen reel viden) og få forældrene til at acceptere, at deres børn – ifølge fortolkningen af den ny skolelov – opdrages og uddannes til borgere i et socialistiske samfund.

  I det gamle tidsskrift AKTION 1977, har en forældreelev fortalt om dette kursus på Zahles Seminarium, som gennemførtes under ledelse af den kommunistiske pædagog Hans Jørgen Kristensen og Kirsten Kruse: ”Aldrig har jeg været med til sådan en gang indoktrinering!”.

  Kommentar af Gertrud Johnsen — 28. juli 2006 @ 16:03

 2. Could you tell me how to add the “Blog Stats” on my blog? I saw yours. I think it’s very good! thank you!

  Kommentar af bobpress — 29. juli 2006 @ 07:06

 3. As far as I can see you cannot look at the “blog stats” on my blog without being logged in??
  “Blog stats” is a facility that all wordpress.com-blogs have, and It give almost everything I can imagine. So, perhaps you should choose wordpress, eventually transfer your entries from another blog to wordpress.
  It is simply perfect 99,7 p.c. of  the time, and very easy to run.
  Please, give me an answer!

  Sonia

  Kommentar af Sonia — 29. juli 2006 @ 12:58

 4. Til bobpress
  Oh, I see, you want me to buy something not made by wordpress.

  Sonia

  Kommentar af Sonia Wahnloop — 29. juli 2006 @ 13:13

 5. […] 2006: Gymnasiet passé – ingen forberedelse til det der er behov for  […]

  Pingback af Stor frafald på de hårde videregående uddannelser – og Søren Pind kommer ikke til at have indflydelse på niveauet der | Danmark — 8. marts 2018 @ 19:43

 6. […] 2006: Gymnasiet passé – ingen forberedelse til det der er behov for […]

  Pingback af Stor frafald og man studieskift på de mest krævende uddannelser – Søren Pind kan ikke gøre meget ved det | transeurabia — 8. marts 2018 @ 20:14


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: