Danmark

INTEGRATION ER UDEN MENING – BRUG HJERNEN!

21. februar 2008

Nu får vi så alligevel forklaringen på at skolerne afbrændes i Danmark. Den kommer fra antropolog Laura Gilliam på Danmarks Pædagogiske Universitet:

De unge drenge føler, at lærerne ikke kan lide dem. Når lærerne mener de unge drenge har brug for at lære om danske værdier og normer, oplever de unge drenge det som manglende anerkendelse af deres familie, og det de har med hjemmefra.

Vi kan ikke forstå, hvorfor skolerne afbrændes og lærerne går fri.

‘Vi mente ellers det var Politiet og udrykningskøretøjerne, der var skyld i brandene og ødelæggelser’: https://danmark.wordpress.com/2008/02/19/taersk-med-golfkoeller-er-dagligdag-i-bazar-vest/

Nu er skolernes vinterferie forbi, så må det være lærernes tur.

Vi vil også gerne præcisere, at der en ond Ritt Bjerregaard ånd over skolen idag, der giver pigerne de højeste karakterer. Det kan ikke afvises, at når drengene ikke lykkes med deres ambitioner på uddannelsen og arbejdsmarkedet, så bæres ved til bålet, for at blive i et kendetegnende, aktuelt og let forståeligt sprog.

Det betyder så, at Laura Gilliam med omfattende feltstudier bag sig har bevist, at integration er meningsløs i andet end en tænkt eller en ikke-eksisterende verden. Verden er ikke tænkt; den er konkret.

Manglende forståelse og anerkendelse i den danske folkeskole kan aldrig blive til andet end afvisning eller gensidig foragt. Så kan lærerne vælge at bøje sig for indvandrernes normer, krav og værdier, og så ender det også galt. Sådan er det netop gået de fleste steder indtil nu – underkastelse, islam eller dhimmitude. Det er bare at tage ordene for deres pålydende.

Integration er noget vrøvl: De er kommet til et land, hvor de ikke kan være. Længere er den ikke.

To somaliere blev af dommeren spurgt, om de ville have slået en gammel kone på 89 år ned og brækket hendes hofte samt stjålet hendes taske – som de gjorde ved en dansker i Nordborggade, Århus fornylig – hvis det havde været deres bedstemoder. Nej, svarede de. Hvorfor gjorde I det så mod denne gamle kone, spurgte dommeren? Hun spiser svinekød, var svaret.

Vi venter på, at ordet ‘dialog’ fjernes fra den danske ordbog, og at ordet ‘integration’ fremkalder de samme træk i mundvigene som ordet ‘kulturberigelse’ kom til efter de første ca. 15 år.

Sonia

8 kommentarer »

 1. Det er meget besværligt at nå frem til jeres seneste indlæg (den normale blogforside), når I har valgt en enkelt post/page som forside. Dum idé, bøv!

  Kommentar af Kimpo — 21. februar 2008 @ 21:52

 2. Den har haft meget stor interesse,
  meget større end, hvis den var gået
  mere i glemslen efter 4-5 indlæg.

  Vi vender nok tilbage i morgen.

  Kommentar af Sonia — 21. februar 2008 @ 22:23

 3. Politikerne går ikke ind for integration – ordet er ‘inklusion’. Betingelsesløs accept af indvandrernes ‘kultur’.

  Kommentar af hodja — 22. februar 2008 @ 12:46

 4. Nå, det er sådan det er. Det er noget med at holde på dem også, vil jeg antage, for det giver beskæftigelse.

  Kommentar af Sonia — 23. februar 2008 @ 10:44


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: