Danmark

31. januar 2008

Vi er virkelig ude paa den tyndeste is


i.jpg
Det ser sørgeligt ud med den danske offentlige sektors størrelse – enten så galt som vi anfører, eller som CEPOS anførte i 2005. Men dette sidste skal læseren se betyder ikke så meget. Det er tilmed således at største faggruppe skolelærerne i gennemsnit bruger 1/3 af deres løntimer til at undervise i. Helt nye kriterier er blevet de gængse at vurdere eleverne efter, og de intelligente frasorteres.

De øgede bevillinger til de plejekrævende ældre går for anden gang op i administration, også en af de største faggrupper arbejder hermed. Og det samme sker med den såkaldte beskæftigelsesindsats, der bliver til mere bureaukrati og utroværdig propaganda.

http://www.cepos.dk/cms/fileadmin/user_upload/ceposfiles/PDF/Off_beskaeftigelse_dobbelt_EU.pdf :

”DANMARK HAR NÆSTEN DOBBELT SÅ MANGE OFFENTLIGT ANSATTE SOM EU-GENNEMSNITTET

Dette notat viser, at den offentlige beskæftigelse i Danmark udgør en stor andel af den samlede beskæftigelse, når der sammenlignes med andre OECD-lande, nemlig godt 30 pct, hvor EU-gennemsnittet ligger på knap 17 pct. i 2005…”

http://www.cepos.dk/cms/fileadmin/user_upload/ceposfiles/PDF/Jobv_kst_i_det_offentlige_uden_folkelig_opbakning.pdf :

”Jobvækst i det offentlige uden folkelig opbakning : Ifølge en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet CATINET for CEPOS mener ca. 70 pct. af befolkningen, at der skal være et uændret antal eller færre offentligt ansatte…”

Allerværst står det til med de videregående uddannelser, hvor der nu med mindre årgange slækkes på optagelseskravene for indsluse de ringest egnede til den uudnyttede uddannelseskapacitet. I forvejen har vi en meget stor gruppe videregående uddannede, der bare herses rundt i aktivering-aktiviter. De sætter magistre og ph.d. uddannede i store flokke til at grave huller i jorden eller flytte løvfaldsblade. Fortsætter dette ret meget længere med de videgående uddannelser som opbevaringssted og kamouflage for ledigheden, kan man velbegrundet frygte de begynder at grave huller til andre end sig selv.

Vi er virkelig ude på den tyndeste is: Velfærds-danmark kan ikke med Bertel Haarder-retorik efter rundtur på skolerne reddes med fitness-træning i stedet for gymnastik, der pjækkes fra p.g.a. af afskaffet disciplin. Og heller ikke med tre i stedet for to fremmedsprog i folkeskolerne, så længe kun 10 pct. af seminaristerne vælger naturfag (fysik, kemi, teknik og biologi) som liniefag på seminarierne. Og det gør de, fordi de netop ikke selv har lært noget herom i Folkeskolen og dernæst heller ikke i gymnasiet. Danmarks videns-, kompetence- og erhvervsbaser udhules simpelthen.

De AF-aktiverede og statligt- eller kommunalt aktiverede medtælles ikke som ledige og ej heller som beskæftigede. De kommunalt aktiverede kaldes ’frivillige’ som i Sovjetunionen. Alene derfor kan vi lige så godt regne med det højeste tal, der såmænd end ikke er stort nok:

Ifølge Danmarks Statistiks opgørelse på grundlag af ATP-indbetalingerne:

http://www.dst.dk/nytudg/10863 :

Der var 2.300.600 beskæftigede i 3. kvartal 2007. Heraf var 872.100 beskæftigede med offentlige og personlige tjenesteydelser i alt. Det er ikke muligt at offentliggøre beskæftigelsen opdelt på stat, regioner og kommuner samt sociale kasser og fonde pga. ændringer i forbindelse med kommunalreformen. Antal offentligt ansatte udgør således : 38 pct. af det samlede antal beskæftigede i Danmark i 3. kvartal i 2007

Ifølge Danmarks Statstiks opgørelse på grundlag af ATP-indbetalingerne:

http://www.dst.dk/nytudg/947 :

Der var 2.194.000 beskæftigede i 3. kvartal 2000. Heraf var 849.800 beskæftigede med offentlige og personlige tjenesteydelser i alt.Antal offentligt ansatte udgjorde således : 39 pct. af det samlede antal beskæftigede i Danmark i 3. kvartal 2000.

Den sorte mulige og den røde umulige vej for ændring af størrelsesforholdet mellem den tvangsfinansierede og den private sektor :

klik figur

pupri2.gif

Uddybning

Sonia

2 kommentarer »

  1. […] Danmark er i drømmeland, hvorfra en redning er næsten umulig […]

    Pingback af Forbrugsoekonomien er fortsat de vildfarendes herunder de ledendes vej i Danmark « Danmark — 3. juli 2009 @ 17:05

  2. […] endt uddannelse. Det er tilmed således at største faggruppe skolelærerne i gennemsnit bruger 1/3 af deres løntimer til at undervise i. Helt nye kriterier er blevet de gængse at vurdere eleverne […]

    Pingback af KARL MARX DRAK ØL, J. M. KEYNES WHISKY, DE ENDTE DET SAMME STED – DET DREJER SIG IKKE OM LÆREBØGER MEN OM VIRKELIGHEDEN « Danmark — 18. august 2011 @ 12:25


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv en kommentar