Danmark

25. oktober 2017

EUROPA: HVAD ØNSKER DE ISLAMISKE PARTIER

Filed under: Uncategorized — Jørn @ 09:26

Europa: Hvad ønsker de islamiske partier?

af Judith Bergman  •  24. Oktober 2017

   • Sveriges politiske parti Jasin er ikke enkeltstående. Der er begyndt at dukke islamistiske partier op i mange europæiske lande, f.eks. Holland, Østrig, Belgien og Frankrig.
   • I Holland stillede partiet Denk op med et program imod integration af immigranter i det hollandske samfund (i stedet talte man om “gensidig accept”, en eufemisme for skabelse af muslimske parallelsamfund) og for dannelse af et “racismepoliti,” som skulle registrere “krænkerne” og udelukke disse fra stillinger i det offentlige.
   • “Jeg opfatter enhver amerikansk, britisk eller hollandsk soldats død som en sejr”. — Dyab Abu Jahjah, leder af en gruppe kaldet Movement X og mulig stifter af et islamistisk parti i Belgien. Det belgiske politiske magasin Knack har kaldt Jahjah for landets fjerde mest indflydelsesrige person.
   • Partiet “I.S.L.A.M” blev grundlagt i 2012 og arbejder for at implementere islamisk lov, sharia, i Belgien. Partiet har allerede afdelinger i flere distrikter i Bruxelles så som Anderlecht, Molenbeek og Liege. Partiet ønsker at “omsætte religion til praksis”.
   • I Frankrig har partiet PEJ, som journalisten Yves Mamou for nylig fortalte, allerede godkendt 68 kandidater og ønsker at afskaffe adskillelsen mellem kirke og stat, gøre tørklæde obligatorisk for skolepiger i offentlige skoler, indføre halal mad i alle skoler og bekæmpe “islamofobi”

    Dyab Abu Jahjah, af det politiske magasin Knack kaldt for Belgiens fjerde mest indflydelsesrige person, sagde efter terrorangrebene den 11. september 2001, at han og mange muslimer havde oplevet en “sød følelse af hævn”. I 2004 sagde han, at han støttede drab på udenlandske tropper i Irak. (Kilde til billedet til venstre: Han Soete/Wikimedia Commons)


  • Sveriges første og helt nye islamiske parti, Jasin, satser på at deltage i rigsdagsvalget i 2018. Ifølge partiets hjemmeside er Jasin et “multikulturelt, demokratisk, fredeligt parti,” som er “sekulært” og har som mål at “forene alle fra Østen… uanset etnicitet, sprog, race, hudfarve og religion.” Jasin ved tilsyneladende godt, hvad svenskerne gerne vil høre.
  • I et interview afslørede partiets grundlægger og talsmand, Mehdi Hosseini, som kom til Sverige fra Iran for 30 år siden, at lederen af det nye politiske parti, Sheikh Zoheir Eslami Gheraati, i virkeligheden ikke er bosiddende i Sverige. Han er en iransk imam, som bor i Teheran, men Jasin ønsker at få ham til Sverige: “Jeg synes, at han er sådan en fredelig person, som ville være i stand til at udtrykke islams fredelige side. Det tror jeg er tiltrængt i Sverige,” sagde Hosseini.

Fortsæt læsningen af artiklen

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: