Danmark

22. marts 2016

Sharia-lov eller én lov for alle?


Sharia-lov eller én lov for alle?

af Denis MacEoin  •  22. Marts 2016

  • Her er det omdrejningspunkt, hvorom så meget af problemet kredser: troen på, at islamisk lov har al mulig ret til at blive udfoldet i praksis i ikke-muslimske lande, og en insisteren på, at et parallelt lovsystem, trods uligheden, kan fungere ved siden af den civil- og kriminallov, som følges af flertallet af et lands borgere.
  • Salafismen er en form for islam, som insisterer på relevansen af alt, hvad Muhammed eller hans fæller har sagt eller gjort, og som ikke tåler nogen tilpasning til skiftende tider og ingen anerkendelse af demokratiet eller menneskeskabte love.
  • Det største udtryk for denne manglende vilje til at lade sig integrere, ja faktisk den bestemte nægtelse af at gøre noget sådant, findes måske i de godt 750 muslimsk dominerede no-go-zoner i Frankrig, som politiet, brandvæsenet og andre repræsentanter for den sociale orden ikke tør gå ind i af frygt for at udløse optøjer og angreb. Tilsvarende zoner findes i dag i andre europæiske lande, især Sverige og Tyskland. Ifølge den britiske folketælling fra 2011 findes der mere end 100 muslimske enklaver i landet.

1507

De to muslimske lærde Yusuf al-Qaradawi (t.v.) og Taha Jabir al-Alwani (t.h.) udviklede en ny form for islamisk “jurisprudens for minoriteter,”
som til dels beskæftiger sig med, hvorvidt ikke-muslimske lande med store muslimske mindretal stadig skal opfattes som “Krigens Hus.”
  • Med millioner af muslimer strømmende ind i Europa, nogle fra Syrien, andre så langt væk fra som Afghanistan og det afrikanske sub-Sahara, oplever flere lande allerede omfattende grader af socialt sammenbrud. Flere artikler har gjort rede for de udfordringer, der præger lande som Sverige og Tyskland. Disse udfordringer har en socioøkonomisk karakter: hvordan indkvarterer man så store tilstrømninger af migranter; voksende udgifter til deres logi, mad og sociale ydelser; udgifter på grund af et stigende antal politiopgaver imod den tiltagende lovløshed i visse områder. Hvis migranterne bliver ved med at komme ind i EU-landene i det nuværende omfang, vil disse omkostninger sandsynligvis stige voldsomt; nogle lande, såsom Ungarn, har allerede oplevet, hvor stærkt uproduktiv og selvdestruktiv Europas modtagelse af snart sagt enhver, der når dets grænser, har været.

Fortsæt læsningen af artiklen

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s