Danmark

6. marts 2016

Kristne som dæmoniserer Israel: Kairos


Kristne som dæmoniserer Israel: Kairos

af Denis MacEoin • 2. Marts 2016

◾”Kristne børn bliver massakreret, og det hele foregår åbenlyst. Islamister proklamerer dagligt, at de ikke holder op, før kristendommen er fjernet fra jordens overflade. Fordømmer verdens kristne samfund de islamiske kræfter for den etniske udrensning, det folkedrab og den historiske, demografisk-religiøse revolution, som deres brødre lider under? Nej. Kristne i vore dage har travlt med at rette skytset mod de israelske jøder.” — Giulio Meotti, italiensk journalist.

◾Kairos-dokumentet forekommer så ekstremt diskriminerende, at organisationen Central Conference of American Rabbis (CCAR) i 2010 erklærede det for “supersessionistisk” og “anti-semitisk.”

◾Man er nødsaget til at spørge, hvorfor en præsentation af Kairos-dokumentet i en anglikansk kirke ikke bød på nogen form for henvisninger til papirets mange forbindelser til ekstremisme og fornægtelse af en mere rationel, kristen tilgang til de problemer, som palæstinensiske kristne står over for.

I september måned, under Verdensugen for Fred i Palæstina Israel — et initiativ fra Palæstina Israel Økumenisk Forum (PIEF) inden for Kirkernes Verdensråd, var kirken St. Thomas i Newcastle upon Tyne, Storbritannien, vært for en begivenhed kaldet “Walls Will Fall” [Muren Vil Falde].

For den, der ikke er fortrolig med historien, de juridiske spørgsmål og fordrejelserne af de israelsk-arabiske og jødisk-muslimske konflikter, kunne den dybt ensidige præsentation og litteratur ved denne begivenhed forekomme rimelig i betragtning af manglen på en sådan kontekst, og nærværende artikel vil derfor forsøge at afbalancere fortællingen.

Fortsæt læsningen af artiklen

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s