Danmark

24. februar 2016

Danmark kriminaliserer ytringsfriheden – selektivt


af Judith Bergman  •  24. Februar 2016

  • Ifølge rettens dom er det nu en lovovertrædelse at påpege de totalitære og grusomme aspekter af islam selv, idet det anses for at være “fornærmende og nedværdigende” over for muslimer i Danmark og derfor et udtryk for “racisme.” I virkeligheden betyder dette, at retten sammenfletter noget, der muligvis er et udtryk for blasfemi, med racisme.
  • Da en dansk imam derimod kaldte jøder for “efterkommere efter aber og svin,” blev han officielt anmeldt til politiet for brud på § 266b, men der er aldrig blevet rejst tiltale imod ham.
  • I Danmark er det altså tilsyneladende en lovovertrædelse at kritisere islam og “islamister,” mens man ustraffet kan kalde jøder for “efterkommere efter aber og svin” og tilskynde til drab på dem i en tæt pakket moske (foruden at kalde alle ikke-muslimer i almindelighed for “dyr”).
  • I sidste uge faldt der ved en Retten i Helsingør dom for, at noget, som en dansk borger havde skrevet på Facebook i november 2013, var en overtrædelse af dansk straffelov.
  • I en reaktion på en debat om de lokale aktiviteter ved en radikal islamisk organisation Hizb-ut-Tahrir, som arbejder for en genskabelse af det islamiske kalifat, havde borgeren skrevet: “…ideologien islam er fuldt ud lige så afskyvækkende, modbydelig, undertrykkende og menneskefjendsk som nazismen. Den massive indvandring af islamister her til Danmark er det mest ødelæggende, det danske samfund har været udsat for i nyere historisk tid.”
  • Ifølge den danske straffelovs § 266b er det forbudt og strafbart ved bøde eller fængsel offentligt at true, fornærme eller nedværdige en gruppe af personer på grund af race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse, tro eller seksuel orientering.

Fortsæt læsningen af artiklen

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: