Danmark

5. november 2012

Arthur R. Jensen Dies at 89; Set Off Debate about IQ

Filed under: Education, ENGLISH ODER DEUTSCHES VERSION, Free Speech, Science, skoler, Statistics, USA — Tags: — Jørn @ 09:08

From: http://www.nytimes.com/2012/11/02/science/arthur-r-jensen-who-set-off-debate-on-iq-dies.html?pagewanted=all&_r=0

Arthur R. Jensen Dies at 89; Set Off Debate about IQ

By

Published: November 1, 2012

“Arthur R. Jensen, an educational psychologist who ignited an international firestorm with a 1969 article suggesting that the gap in intelligence-test scores between black and white students might be rooted in genetic differences between the races, died on Oct. 22 at his home in Kelseyville, Calif. He was 89.

U.C. Berkeley, Graduate School of Education. Arthur Jensen in about 1980.

His death was confirmed by the University of California, Berkeley, where he was an emeritus professor in the Graduate School of Education.

Professor Jensen was deeply interested in differential psychology, a field whose central question — What makes people behave and think differently from one another? — strikes at the heart of the age-old nature-nurture debate.

Because of his empirical work in the field on the quantification of general intelligence (a subject that had long invited a more diffuse, impressionistic approach), he was regarded by many colleagues as one of the most important psychologists of his day.”

————————-
Et enkelt af professor Jensens forskningsresultater: https://danmark.wordpress.com/2012/10/31/en-vis-intelligens-forudsaettes-ved-kriminalitet-iq90-er-graensen-for-uddannelses-og-arbejdsmarkeds-egnethed

3 kommentarer »

 1. Vi, der fra naturens hånd ikke er overudrustede med IQ-genet, burde tvinges, eventuelt ved at vi selv skulle tjene vore penge, til at indse, at de intelligente er en absolut nødvendighed for et rigt samfund.

  I min ungdom blev jeg ansat i et high-tech firma med over 200 ingeniører i udviklingsafdelingen. Selvom det var mig og min opdragelse inderligt imod, så gik det hurtigt op for mig, at en ingeniør ikke var en ingeniør. Der var nogle ganske få, en håndfuld, der i realiteten bar alle de produkter, firmaet levede af. De var de rigtige ingeniører (der ikke behøver at være ingeniører af uddannelse), de, der ud over høj IQ, også havde opfindergenet. Kreative, og lidt besværlige, mennesker. Dybest set var der tale om, at disse mennesker kunne lukke firmaet med sine 2000 ansatte, hvis de rejste. Jeg har arbejdet mange steder, og overalt har jeg gjort den erfaring.

  Denne realitet går vi misundelsesdrevne danskere inderligt imod. På gulvet vil man da skide på det, og på direktionsgangene er man så svagt udrustede, at man tror, at det er ledelsens skyld, når det går godt. Man aner ikke, at det er ledelsens skyld, når det går skidt, og at man i bedste fald kan være indifferente.

  Blandt politikere vil man selvfølgelig sige, at så gør det da ikke noget, at middel IQ falder. De få hundrede genier vil da altid findes! Og her tager de fejl. Skulle et geni endelig slippe uskadt igennem det danske uddannelsessystem, så er det helt sikkert, at han vil vide af sit værd, og hurtigt forlade ligheden til fordel for grønnere græsgange. Jeg kender mange af dem – spredt ud over hele verden. Det andet forhold er, at det kræver en stor stab af almindelige ingeniører som jeg at realisere opfindelserne og supplere med andre produkter.

  Så alt i alt er vi danskeres misundelsesdrevne had mod de dygtige vor egen undergang. Og det står efterhånden lysende klart for enhver undtaget børnene på hoppeborgen – Christiansborg. Alt er lukket – og der knokles løs på også at få lukket landbruget.

  Men megen hæder til Arthur Jensen, Vanhanen, Nyborg, Murray, Herrnstein og de andre modige, der advarer os mod vore gener.

  Kommentar af Børge — 5. november 2012 @ 11:33

 2. […] IQ eller intelligenskvotient der fuldt anerkendt i den angelsaksiske verden – konsekvenserne for arbejdsmarked og uddannelserne er fuldt bevist af Arthus Jensen (1923-2012): Han efterviser i sin bog ‘The g Factor’ (1999) at data godtgør uanset etnisk oprindelse har individer med IQ mellem 70 og 90 højere kriminalitetsrater end individer med IQ herunder og også højere rater end individer med højere IQ end 90, med toppunkt for kriminalitetsraterne i intervallet fra 80 til 90: https://danmark.wordpress.com/2012/11/05/arthur-r-jensen-dies-at-89-set-off-debate-about-iq/ […]

  Pingback af Danskerne må ikke modtage information, der ikke alene er væsentlig for at forstå udviklingen i Europa, men altafgørende for vort fremtidige erhvervsgrundlag | Danmark — 26. december 2017 @ 10:52

 3. […] IQ eller intelligenskvotient der fuldt anerkendt i den angelsaksiske verden – konsekvenserne for arbejdsmarked og uddannelserne er fuldt bevist af Arthus Jensen (1923-2012): Han efterviser i sin bog ‘The g Factor’ (1999) at data godtgør uanset etnisk oprindelse har individer med IQ mellem 70 og 90 højere kriminalitetsrater end individer med IQ herunder og også højere rater end individer med højere IQ end 90, med toppunkt for kriminalitetsraterne i intervallet fra 80 til 90: https://danmark.wordpress.com/2012/10/31/en-vis-intelligens-forudsaettes-ved-kriminalitet-iq90-er-graensen-for-uddannelses-og-arbejdsmarkeds-egnethed/ https://danmark.wordpress.com/2012/11/05/arthur-r-jensen-dies-at-89-set-off-debate-about-iq/ […]

  Pingback af DANSKERNE MÅ IKKE FÅ VITAL INFORMATION – HELLER IKKE OM DET FREMTIDIGE MANGLENDE ERHVERSGRUNDLAG | transeurabia — 26. december 2017 @ 11:08


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s