Danmark

24. oktober 2012

Akutjob og evighedsstudent Frederiksen

Filed under: Culture, Danmark, Economics, Free Speech, Uncategorized, Velfærd — Jørn @ 19:32

Det er ubærligt at høre på

Dagpengeperioden blev nedsat fra 4 til 2 år af den forrige regering sammen med socialdemokraterne, fordi der til stadighed mangler penge i kassen til at finansiere de mange overflødige gøremål udover ledighedsunderstøttelsen og måske hindre statsgældens vækst.

Så skal vi høre Mette Frederiksen køre selvbevidst på med ansvarlighed, og vi løfter i flok mod krisen, der karakteriseres, som var den kommet fra ozonlagets blå himmel. Hun slår med hovedet som skrukhøne, men lige lidt vil det hjælpe, vil du få at se. Krisen er skabt af statsgæld i et inflationssamfund. Statsgælden er stiftet af politikerne, af politikerne alene.

Den manglende konkurrencedygtighed, der fulgte af manglende omstilling til den internationale konkurrence, en mangel skabt af politikerne og fagforeningerne. Når virksomhederne skærer ned, lukker eller flytter, så er det fordi de ikke kan skaffe arbejde til dem, de har ansat, som forholdene er blevet. Og de er også skabt af politikerne og fagforeningerne.

Så kom akutjobbene. Kr. 25.000 (skattefinansieret) for at ansætte en ledig, som man ikke har brug for, efter samme virksomheder har været tæpperbombet i årevis med nye skatter og afgifter, så varerne er blevet alt for dyre til de kan afsættes. Det som om ‘de ansvarlige’ hverken kender verdenshjørnerne eller forskellen på op og ned.

I guder!

supplement:

Justitsminister Morten Bødskov fik aldrig afsluttet sin kandidatuddannelse fra Roskilde Universitetscenter, ligesom beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ikke fik sin fra Aalborg, tidl. skatteminister Thor Möger Pedersen og sundhedsminister Astrid Krag er begge fortsat stud.scient.pol.´er, og et par ministre mere brugte et årti eller to på at få eksamensbeviset. Nu skal de ikke have et eksamensbevis for at være politikere. Man kunne i det mindste forlange alternativt at de havde 5 års arbejdserfaring.

5 kommentarer »

 1. Ja, det er ubærligt at høre på alt det sludder vi bombaderes med fra regeringen.

  Ikke kun Mette Frederiksen, men også en finansminister som siger at problemet for dagpengemodtagere nu er løst!

  Hvor dumme mon de tror vi er? Meget dumme åbenbart.

  Vil sige at det er højest tvivlsomt om private arbejdsgivere vil ansætte 7.500 personer pga et tilskud på max. 25.000 kr. Hvor meget får de ved privat løntilskud 70-80.000 kr? Eller hvad med 4 ugers gratis arbejdskraft – kendt som virksomhedspraktik? Og hvor meget koster det at ansætte den forkerte?

  Kommentar af Jernhesten — 24. oktober 2012 @ 21:18

 2. Hvis flertallet lige godt er dummere/mere uvidende end end poltikere, så kan de måske score på det med stærke medieopmærksomhed. Jeg ved intet om effekten af deres tiltag, jeg ønsker heller ikke at vide det, og ved heller ikke noget om andre tilskudsordninger og virksomhedspraktik. Du har givet ret. Alle deres tiltag vidner om NUL begreb om, hvorledes en privat virksomhed drives. Og jeg kan ikke blive ved at gentage, hvad jeg utallige gange har skrevet tidligere.

  Jeg kan henvise til EV’s indlæg om de famøse 12 minutter: https://danmark.wordpress.com/2012/05/12/kuvosetinget-ordnet-arbejdsmarkedet/

  Kommentar af Therese — 24. oktober 2012 @ 23:56

 3. @Therese

  Jeg ved heller ikke om flertallet er dummere end politikere. Det kommer flertallet dog nok til at blive efterhånden som indvandringen fra Somalia m.m for alvor øges.

  Det hænger vel også sammen når politikerne har nul begreb om samfundsøkonomi: Nul begreb om hvordan statens økonomi hænger sammen = Nul begreb om hvordan en privat virksomhed drives.

  Jeg tror dog godt de ved at det her tiltag ikke kommer til at virke i praksis. Det handler slet ikke om at hjælpe de ledige. Nej, dagsordenen er en helt anden.

  Nu kan de til næste år beskylde Dansk Arbejdsgiverforening for ikke at have skaffet de 7.500 jobs som skulle redde dagpengemodtagerne. Som om det var DA der skulle ansætte nogen. Nøjagtig det samme håndvaskeri, som når alt andet går galt. Det er de andres skyld.

  Så må vi bare overlade mere suverænitet til EU – så er det alt sammen noget EU har bestemt vil de sige.

  Kommentar af Jernhesten — 25. oktober 2012 @ 11:37

 4. Løbet er for længst kørt. Allerede da jeg startede på arbejdsmarkedet tilbage sidst i 60’erne, var venstrefløjen i fuld gang med at lukke de danske virksomheder. Nu er stort set alt lukket.

  Tag sådan et område som den engang verdensførende danske skibsindustri. Ikke kun havde vi nogle af verdens bedste værfter – og i øvrigt værfter i stort set hver eneste havneby, men vi var absolutte verdensmestre i skibsmotorer. B&W havde i 50’erne over halvdelen af verdensmarkedet. Vor store fiskeflåde var også udrustet med dansk maskineri. Hundested, Grenå osv. hed motorerne. Dæksspil fra Thrige, radioer fra MP – Alt kunne vi.

  I dag er der absolut intet tilbage. Hundrede tusinder er blevet arbejdsløse og flyttet over i det offentlige, hvor de ikke gør gavn. Og sådan er det med stort set hele den danske industri. Tilbage er kun fødevareindustrien i et nævneværdigt omfang, og den gør regeringen alt, hvad den kan, for at lukke. Nåh ja – og så glemte jeg bistandsindustrien – den blomstrer.

  Danskerne og deres politikere er rablende galninge, tosser og blandinger heraf..

  Kommentar af Børge — 25. oktober 2012 @ 12:23

 5. Jeg vil tro du netop har modtaget en e-mail om lav-IQ-importen

  Kommentar af Therese — 25. oktober 2012 @ 21:25


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s