Danmark

4. oktober 2012

VI HAR IKKE FLERE SF-NYHEDER, MEN DE FORTSÆTTER PÅ NY TVÆRGÅENDE TV-KANAL TIL FOLKET

Filed under: Culture, Danmark, Education, folkeskolen, Free Speech, propaganda, skoler — Tags: — Therese @ 09:05

Det begyndte med at ingen kandiderede til formandsposten. Først havde medierne udpeget efter arvefølge-nomenklaturaen Auken til formandsposten. Hun var simpelthen selvskreven til formandsposten efter mediernes og hendes moders opfattelse. Men hun ville ikke stille op til formandsvalget, så det var en streg i regningen. Det tog TV så konsekvensen af og udnævnte i stedet Krag til at kandidere, selvom det skam ikke var tilfældet med hende heller, at hun agtede at kandidere til at begynde med. Hun ville simpelthen ikke oplyse om hun ville søge kandidatur. Spændingen steg, aften efter aften. Så endelig efter lang tids trækken og halen fik de Krag til at konsolidere omgivelser og bagland og kandidere. Interview på interview aften efter aften, om egenskaber, baggrund, skudsmål og familie, kolleger og skolekammerater i en lind strøm. Igen efter en rum tid med masser af daglige SF-nyheder kom der så midt i medie-kåringen imod al forventing en kandidat mere, Vilhelmsen fra Kerteminde, man må sige ikke så lidt imod mediernes ønske. Hun kunne jo finde på at opsamle nogle af de stemmer, der er på vej fra SF til Enhedslisten  – ‘den 24 karat ægte vare’ – p.g.a. regeringsdannelsen. Det var tydeligt, for nu røg enigheden om alt regeringsdueligt, der ikke var lig med SF-partiets politiske program. TV måtte modvilligt bøje sig uden at køre smædekampagne og modvilligt acceptere to kandidater.

Nu skal man tænke på at SF er mediernes parti. Det kedelige er at medlemmerne i SF har direkte stemmeret.

Derefter kommer SF-valget, og så går resten af vinteren med det og buksevand til de betalende seere aften efter aften. Skulle det komme til et folketingsvalg, er det ret beset et spørgsmål om ikke SF har opbrugt sin medietid inden valgkampen. Det går måske alligevel ikke at begrænse den, uden at partiet så vil gå tilbage, hvad SF også stod til før formandsskiftereportagerne. Og det kan vi ikke have under ‘enigheden’.

PS: Med tanke på og sammenligning med formandsskiftet i DF for nylig, så kunne man måske forestille sig at det i sidste ende kan være et spørgsmål om graden af medlemsstyring, hvor meget mediedækning et parti får.

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

The Silver is the New Black Theme. Blog på WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.