Danmark

25. april 2012

Danmark er verdens mest skatte- og afgiftsbelagte land – og alligevel laver de underskud, fordi nogen har bildt dem ind, at det giver økonomien et løft


Hvorfor ?…. klik på den skæve

Det fremgår af tal fra Eurostat. Tilsammen udgjorde moms og afgifter i 2009 31,5 procent lagt oven på prisen. I Sverige, som har det næsthøjeste afgiftsniveau, udgør de samlede forbrugsafgifter 27,6 procent.

Med de seneste fedtafgifter og afgifter på usunde fødevarer ligger niveauet i Danmark i dag på omkring 33 procent, anslår Klaus Jørgensen, chefkonsulent i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Ud over at have den højeste momssats i EU på 25 procent betaler danske forbrugere blandt andet emballageafgifter, fedtafgifter og sukkerafgifter.

—————–
Vi kan ikke overkomme at udregne/kontrollere brancheorganisationen Landbrug og Fødevarers anslag ved alternativ udregning.
Vi kan supplere med told og andre afgifter: http://www.toldpriser.dk/toldregler
Så er der hele området energi og miljø. Ren galskab.

Så er der:
Importmoms er den moms, der skal betales ved køb af varer fra lande uden for EU.
Importmomsen skal angives via momsangivelsen i rubrikken “Moms af varekøb mv. i udlandet”. Momsen kan medregnes til den indgående moms i det omfang, der er fradragsret for beløbet. Så er punktafgifter, bl.a. tobaks-og alkoholafgifterne, men der andre på en række varer.

Hvis nogen giver op er det fuldt forståeligt. Her en hjemmeside for et servicefirma, der holder dig ajourført: http://www.pwc.dk/da/afgifter

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s