Danmark

18. april 2012

Vidensjobbene flytter fra Danmark – det er ikke første gang der advares

Filed under: Danmark, Economics, folkeskolen, Free Speech, skoler — Therese @ 20:11

Uddrag: http://ing.dk/artikel/116880-topdirektoerer-frygter-udflytning-af-videnjob

“Topdirektører frygter udflytning af videnjob

Seks ud af ti direktører frygter, at også innovation og forskning flytter ud af landet sammen med produktionsjobbene. Det viser en ny undersøgelse fra Ugebrevet A4, som omfatter de største 500 industrivirksomheder i Danmark.

Af Sanne Wittrup, mandag 28. feb 2011 kl. 10:13

Det er langt fra sikkert, at viden- og innovationsarbejdspladser vil blive i Danmark, når produktionen flytter ud, sådan som mange af os gerne vil tro på.

Ifølge en ny analyse, foretaget af ugebrevet A4, vurderer seks ud af ti direktører – eller næsten to ud af tre – at også innovationen er hastigt på vej til at blive outsourcet til lande med billigere omkostninger. Udviklingen af nye produkter og produktionsprocesser kommer altså til at foregå andre steder.

Analysen omfatter lederne i over 500 af de største industrivirksomheder i Danmark – fra fremstilling af maskiner over medicinsk udstyr til madvarer.

Og analysen afslører ikke megen optimisme: To ud af tre direktører i industrivirksomheder tror, at jobbene fortsat vil fosse ud af Danmark, når krisen er forbi.

Direktørerne er også blevet bedt om at forholde sig til sammenhængen mellem produktion og innovation i Danmark, og næsten 9 ud af 10 – eller 87 procent – mener, at produktion og innovation hænger tæt sammen.”

——————————————

Udviklingen mod nulpunktet har været kendt længe

Prøv søgemaskine med ordet ‘vidensjobbene’

4 kommentarer »

 1. Vidensjob.

  Det er bundløst at tage fat på de uendeligheder af luftkasteller, misforståelser, fordrejninger og direkte løgne om emnet, som den herskende klasse har fyldt os med siden 60’erne.

  Allerede tilbage i starten af 70’erne havde LO presset lønningerne så højt op, at det blev meget svært at sælge selv de allermest hig-tec’ede produkter. Danske produkter blev allerede da udkonkurrerede af ringere produkter fra andre lande. Det siger jo sig selv, når en ufaglært havde kunnet true sig til en løn højere end startlønnen for en civilingeniør.

  Efter min mening var det en bevidst strategi fra venstrefløjen, at lukke så mange virksomheder, at et flertal af danskerne anbragt på offentlig forsørgelse af en eller anden slags kunne sikre regeringsmagten til evig tid.

  Så virksomhederne lukkede og udflyttede, og da katastrofen var uafvendelig, satte man fuld turbo på med import af fremmede, der ikke var arbejde til, og med at fylde folk med løgn om, at vi alle skulle være vidensarbejdere.

  Intet af værdi er kommet af viden. Alt af værdi er udtænkt af geniale hjerner, og som bekendt kan man ikke læse til geni. Så det er geniale og flittige smede, ingeniører, bønder og andre, der har grundlagt den rigdom vi engang havde, og som socialister nu har revet endeligt ned. Særlig trist er det at tænke på, at en erhvervsstruktur, der gav arbejde til alle uanset evner, nu er borte, for det var jo det, der var det smarte ved at beholde produktionen i Danmark. Så kunne også vi, der ikke var genier, få meningsfuldt arbejde. Hertil kommer så, at det ikke er muligt at adskille udvikling og produktion, da der er meget ping-pong mellem dem især i produktmodningsfasen men også generelt.

  Danmarks ulykke er udtænkt af småtbegavede politikere, universiteter, erhvervsledere og fagforeninger aldeles befriet for viden om virkeligheden.

  Kommentar af Børge — 19. april 2012 @ 09:32

 2. Der er fuldstændig rigtigt – for noget må vel være rigtigt, andet forkert

  Uanset er jeg meget tvivl om, hvad venstrefløjen omfatter. Kan vi finde undskyldninger for en flertalssikret regering i 10 år fra 2001 eller Schlüter-regeringerne fra 1982.
  Nogen har givet mig prædikatet højreorienteret, andre har givet mig prædikatet venstreorienteret. Mit svar har hver gang været: ingen af de to orienteringer; jeg forsøger at være velorienteret.

  Når du fremhæver virkeligheden, så ser jeg den som det modsatte ismerne. Ismerne som redskaber til at samle tilhængere. Ismernes eliter vil være noget, ikke gøre noget til fremme af virkeligheden…jo, selvfølgelig gerne passivisere og fjerne modstanderne af deres luftkasteller. Så er der fortsat kun ismerne/ismen tilbage. Henning Fonsmark skrev ‘Historien om den danske utopi’, udgivet på Gyldendal 1990. Han fremhæver at ismerne i dansk politik lige siden krigen har været ISMEN. Kun den ydre fremtrædelsesform er forskellig. I 1994 udgav han ‘Kampen mod kundskaber’, der med svar på hvem sagde hvad, hvor og hvornår fordeler ansvaret for skolens ødelæggelse. Hos Fonsmark er intet overladt til tilfældigheder; Henning Fonsmark skærer ind til benet. Han var pensioneret redaktør fra dagbladet Børsen. Noget må han have erfaret med lang karriere i bladverdenen.

  Kommentar af Therese — 19. april 2012 @ 15:48

 3. Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke ser de borgerlige som uskyldige. De har alle dage været karakteriserede af slaphed og uden mål, og når det gælder den suppedas, vi nu er havnet i, så har de mindst lige så stor skyld som socialisterne, som de på det sidste er blevet meget svære at skelne fra. Der var jo fx Schlüter der stod bag katastrofen i 83.

  Hvem hulen skal vi frie mennesker stemme på? Vi der bare ønsker at være i fred. Som kan se fornuften i familien og nationen. Som ønsker at klare os selv, og frivilligt hjælpe hvor vi kan.

  Kommentar af Børge — 20. april 2012 @ 09:56

 4. Vi skal undlade at stemme.

  Kommentar af Therese — 20. april 2012 @ 10:11


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

The Silver is the New Black Theme. Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.