Danmark

23. februar 2012

NU SKAL VI HAVE PÅLIDELIGE OPLYSNINGER OM UDVIKLINGEN I ANTALLET AF HJEMMERØVERIER


Stadig flere hjemmerøverier

Berlingske Tidende 17. okt. 2009 22.47 Indland

“Antallet af hjemmerøverier fortsætter med at stige. Det viser en opgørelse fra Berlingske Tidendes Research, som har registreret 92 tilfælde af hjemmerøverier i år, mod 56 tilfælde på samme tidspunkt sidste år. Det er en stigning på 64 procent..”

Det var så i 2008 –

Rigtigt eller forkert?

——————————————————-

2009: http://www.information.dk/268873

“…En rapport om hjemmerøverier fra februar fra Københavns Universitet sætter tal på. Af de 375 personer, der blev sigtet for hjemmerøverier i 2009, var kun 15 indvandrere fra Østeuropa. Andre 15 var af ukendt nationalitet og ikke bosat i Danmark.2009…”

DF overdriver antallet af hjemmerøverier

Offentliggjort 04.06.11 kl. 08:30

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2452397.ece

“…Peter Skaarup henviser til tal fra Justitsministeriets Forskningsenhed, der opgør antallet af hjemmerøverier sidste år til 359 – fordi man her også medtager blandt andet indbrud eller tricktyverier, der udvikler sig til røveri…”

https://danmark.wordpress.com/2010/02/04/uden-en-sand-afbilding-af-volden-og-gerningsm%c3%a6ndene-landet-over-kan-der-ikke-s%c3%a6ttes-ind-for-at-forhindre-volden-endsige-forebygges/

“Morgenavisen Jyllands-Posten hævder 30. januar 2010, at det er danske mænd, der udfører hjemmerøverierne i 44 ud af 50 tilfælde. Intet i Morten Phils artikel viser noget sådant. Specielt er det afslørende, at den angivelige analyse bag påstanden skulle bygge på røverierne i knap 16 måneders periode tilbage fra 1. august 2009 – i alt 30 røverier med 50 dømte, er resultatet af Phils analyseren, skriver han. 30 røverier i den anførte periode kan kun have været et udpluk af helheden, da netop langt flere hjemmerøverier har været igennem lovmaskinen siden i hvert fald 2006. Og hvorfor kun medtage denne korte knap 16 måneders periode? Vi har et bud...”

https://danmark.wordpress.com/2010/01/31/vi-er-desvaerre-ikke-med-men-det-sker-oftere-og-oftere-i-disse-aar/#ma

“…Hjemmerøveriernes antal steg i perioden 2006-2009 angiveligt sådan: 16-23-56-mere end 100 efter det oplyste fra dagbladene. Desværre fandtes der ikke nogen officiel tilgængelig opgørelse af hjemmerøverierne (indtil nu), idet disse indgik skjult i en anden af de kriminelle hovedgerningskategorier til trods for, at den officielle opgørelse har adskillige hovedgerningskategorier, der fremstår med et langt lavere antal forbrydelser end netop hjemmerøverierne. Sågar har tre andre kategorier i den officielle opgørelse fra Danmarks Statistik haft antallet nul de sidste to år (??)…”

I øvrigt var det sande antal hjemmerøverier i Danmark i 2009:

364 og dermed ikke som anført i bladene.

https://danmark.wordpress.com/2010/02/03/mere-end-ti-røverier-om-dagen-og-det-ene-er-hjemmerøveri-i-gennemsnit-i-2009/

“…Hjemmerøveriet har fået en overmåde interessant betegnelse i Danmarks Statistiks nye officielle opgørelse, der benævnes Kriminalitet‘. Den lister anmeldte straffelovsovertrædelser og har indføjet kategorien med en meget betænkelig betegnelse:

‘Røveri i egen bolig’ – vel noget vildledende, vil en dansker hævde.

Da vi må gå ud fra, at beboerne ikke foretager røveri i egen bolig, kan vi vist mere betegnende benævne overtrædelsen Hjemmerøveri eller Røveri i private hjem…”

364 tilfælde af anmeldte hjemmerøverier i 2009

Dokumentation hentes kvartalsvis på:

1. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2009/NR196.pdf

2. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2009/NR385.pdf

3. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2009/NR472.pdf

4. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2010/NR029.pdf

DF nåede til 359 i 2009 sammen med Juridisk Institut i 2011. Året før nåede vi til 364 i 2009

———————————————————–

2012: Vi  kan hente følgende fra DS for årene 2011 og 2010

http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2012/NR029.pdf     viser

Nogle har utvivlsomt aflæst tabellerne fejlagtigt – evt. taget kvartalet for året. F. eks. Berlingske Tidendes i alt 56 i 2008. Derudover indplacerer man nu fra officiel side hjemmerøveri-forbrydelsen i flere kategorier. Derved syner antallene enkeltvis mindre. Præcis som det skete med ungdomsforbrydelserne, hvor ejendomsforbrydelser overskygger den personfarlige kriminalitet, når de antalsmæssigt sammenlægges: https://danmark.wordpress.com/2009/10/05/ungdomskriminaliteten-kamoufleres-og-ignoreret-af-de-ledende/

Fordelingen på oprindelser for gerningsmændene får stå hen, så længe børn og unge i dag benævnes danske eller danske statsborgere, hvis de er født i Danmark, i pressen ofte hvis blot de har overskredet grænsen. Vi kan sige er hjemmerøveriet er ny forbrydelse i Danmark, som vi ganske simpelt ikke har kendt til tidligere.

Vi læser på DR teksttv i dag at af 471 pågrebne for indbrud er 135 udlændinge på Fyn. Sektionsleder Per Algreen Pedersen Fyns Politi melder at det drejer sig om grupppeorganiserede bander fra Østeuropa, der laver serier af indbrud og forlader landet igen.

Vi kan ikke kende mørketallet der ikke påbribes, men vi ved at ejendomforbrydelser og indbrud er meget nedprioriteret af politiet. De nævnte antal viser en overkriminalitet på ca. 2. Det normale mønster er ellers en overkriminalitet på omkring 3 og ved de grovere forbrydelser – som vi henregner hjemmerøveriet til  – 3-4 gange overkriminalitet i forhold delpopulationens andel.

Hvorvidt denne fordeling er gældende ved forbrydelsen ‘hjemmerøveri’ kan vi ikke sige, og vi får det i alt fald ikke oplyst officielt med dokumenterende rådata. Nogen kunne måske få den realistiske tanke, at politikerne direkte eller indirekte er årsagen bag den megen kriminalitets-import.

4 kommentarer »

 1. Et ladt jagtgevær med små hagl er det sikreste middel mod
  et hjemmerøveri.
  Hvormange ofre vil man kunne dømme, blot fordi de har forsvaret
  sig, sit og sine mod tidens tydeligste tendens?

  falkeøje

  Kommentar af Louis Trebbien — 23. februar 2012 @ 22:39

 2. Jeg antager de fleste, fordi de massepsykotiske vil have det sådan, så længe de ikke selv er ofrene:
  Regimets feltråb: DO WHAT I SAY, BUT DON’T DO WHAT I DO!
  Præcis som et slag i nakken til en dansker ved en pengeautomat. Det virker øjeblikkelig på synet, indsigten og indstillingen. Jeg har mødt et par stykker og også et par andre, der haft andre lignende virkningsfulde erfaringer i virkeligheden. I øvrigt har vi haft tre hjemmerøverier
  (hvor de to vi hørt om andre steder end i pressen), bare her i kvarteret det sidste år. Og du behøver ikke spørge hvor? Et kvarter er et kvarter.

  Kommentar af Therese — 24. februar 2012 @ 00:02

 3. Jeg overvejede for noget tid siden om man kunne gå ind og se domsudskrifter i de her sager og se hvor mange der bliver dømt, for den og den paragraf, men det er også er umuligt.

  Det må efterhånden være et stadig sværere job, at skjule de reelle sammenhænge mellem etnicitet og kriminalitet i statistikkerne.

  Kommentar af Jernhesten — 24. februar 2012 @ 14:13

 4. Domfældelser er ikke meget bedre end anmeldelser m.h.t. pct.fordelingen på oprindelser – det viser 20 års erfaring. Desværre er domfældelser 1-2 år gamle i forhold forbrydelserne, når de offentliggøres. Og du får ej heller nationalitets-fordelingen ved domfældelser.
  Indtil 1994 var der indberetningerne fra politikredsene til Rigspolitiet fordelt på nationalitet….men med de naturaliserede og asylanterne haltede det.
  Vi fik fat i dem på snedig vis fra samtlige politikredse og sad en hel vinter og lagde dem i regneark. Så lavede vi en analyse for 1993 og 1994 og beviste at medierne og især den dengang meget scenebrugte Eva Smidt skrev og talte usandt om kriminalitetens fordeling. Nu er hun sågar blevet professor ligesom Kyvsgaard, der først var i den samme kedelige PK-branche. Det fremmer tilsyneladende karrieren.
  En lille omtale af vores kæmpeanalyse, der nu er 18 år gammel: http://www.lilliput-information.com/economics/krim/krim.html. Den blev som vi skrev den gang, den sidste herfra, den sidste fra der kunne have været offentliggjort af det officielle DK og tillige den sidste fra Interpol, der sammenlignede nationerne imellem og viste for sidste gang, at kriminaliteten pr. 1000 indb. var større i Sverige end i USA ved de mest grove forbrydelser, i Europa kun slået af Albanien.

  PS Ja, domsudskrifterne, jeg har forstået. Jamen, det kræver jo arbejde. Der er det nemmest at blive ved overvejelserne desangående. Bare rolig, det er for sent. Løbet er kørt: https://danmark.wordpress.com/2007/10/03/dommervagten-for-16-aar-siden/. Den store indsats kørte for mere end 20 år siden. Den næste generation skal have oplevelserne, og det får den også. ‘Et argument mere for at forblive inaktiv: For at få et domsudskrift skal du vide hvilken ret og hvilken person du søger’.

  Kommentar af Therese — 24. februar 2012 @ 21:05


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s