Danmark

27. december 2011

ELSELSKABERNE OG STATEN SKAL LÆNSE FORBRUGERE TIL NEDSAT FORBRUG I ØVRIGT OG PRODUCENTER UD AF LANDET


130 elselskaber udbyder såkaldt billig el. Men det er løgn.

Mere end 90% af elafregningen er afgift. At netop statsafgifterne som en ‘helliggjort miljøaflad’ fører til at den egentlige prisdannelse foregår nærmest i et kartel, der simpelthen blot lænser og skovler ekstra kasse ind, udover de mange overflødige ansættelser til overløn. Dansk Energi, det koordinerede organ, mener naturligvis at dette er godt, fordi det åbner for monopoliseringen af langt mere med direkte udgangspunkt en centralstyret produktionsfunktion. Nu er forbrugsfunktionen fuldt udnyttet med indkomstskat og afgifter. Så mangler kun produktionsfunktionen for at det hele er på plads.

68 mia. kr. har disse elselskaber samlet ind i formue, fordi de har fået lov til at tage overpriser med statens velsignelse. Det næste bliver måske gartneridrift med afdæmpet intern elafregning, idet læseren måske husker det sydsjællandske elselskab, der på tværs af sit formål og sin formåen og sådan lidt privat gik i en supplerende produktion af tomater. Nej, det bliver meget værre. Tomatbutikken gik ned, og så forlangte initiativtagerne tilmed, at elforbrugerne skulle betale underskuddet. Frækheden er grænseløs. Nej, vi hørte ikke meget mere om, hvem der betalte, ikke overraskende.

Heller ikke overraskende melder lektor i økonomi på RUC (Roskilde Universitetscenter) Anders Larsen til diktattagerne på JP (http://epn.dk/brancher/energi/article2647182.ece), at udviklingen er rigtig fin, og ser positivt på elselskabernes mulighed at går ind i Netsalg af computere og huselektronik, cykelstativer, alarmselskaber, bredbånd, designerbænke, skraldespande og el- og vvs-selskaber er blot nogle af de forretningseventyr, som elselskaber har kastet sig over med de opsparede milliardformuer i ryggen – indbetalt for meget af forbrugerne og virksomhederne.

 

Vort spørgmål er fortsat: Hvorfor skulle vi forbrugere og virksomhederne betale overpris for el til et statsanerkendt kartel, så det kan videreudvikle sine lidet konkurrencebetonede ideer og skævvride det almindelige marked, der ikke har statsinitieret kapital?

Spørgsmålet er selvfølgelig overflødigt.

2 kommentarer »

 1. […] Som om 90 pct. afgift ikke var nok. Like this:LikeBe the first to like this post. Skriv en kommentar […]

  Pingback af Ny forsyningssikkerhedsafgift paa el og varme, som om 90 pct. afgift ikke var nok « Danmark — 30. december 2011 @ 07:55

 2. Det ligger dybt i os, at en hilsen med ønsket om et godt nytår er noget positivt velment og håbefuldt. Tak for det og i lige måde!

  Men som den politiske, den ideologiske og deraf den økonomiske situation generelt tegner sig for det nye år, 2012 , har den klassiske nytårshilsen fået en klang af afmagt og bitterhed på grund af det slag i ansigtet, den hån som den politiske magtelite, vores regering og EU, udøver og det i den grad: “Vi har dig du usle borger og dumme borger i vores hule hånd, tro ikke, du undslipper!” Det er nemlig socialismens, totalitarismens, kulturradikalismens sande væsen, forstår du!
  Håbet er, at tryk trods alt avler modtryk – desværre ikke proportionalt, men alligevel! Og det skal ske, så det hundredfold kan høres fra alle kanter og hjørner!
  Godt nytår!

  Kommentar af Kirsten Madsen — 1. januar 2012 @ 15:43


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s