Danmark

30. november 2011

HØJERE PRISER PÅ TOG- OG BUSBILLETTER – INGEN HØJERE?

Filed under: Culture, Danmark, Economics, folkeskolen, Free Speech, skoler — Jørn @ 09:14

Det er en uforskammethed af de helt store: “Vi har ikke

råd til billigere tog- og busbilletter.”

De sætter billetpriser op, trods løfter om præcis det modsatte i valgkampen. Der er tale om en grundlæggende misforståelse uanset vælgerbedraget. Det er de fattige, der ikke har råd til dyrere tog- og busbilletter, som de er henvist til som eneste mulighed. Helle Thorning Schmidt er afgjort ikke fattig, og hun skal ikke ud at køre med tog. Hun er simpelthen blot én i en flok femte- eller sjetterangs-politikere, der kalder sig ledere i Danmark; de kan ikke engang styre underskuds- og skandale-DSB.

2 kommentarer »

  1. Når jeg tænker på hvad jeg betalte for togbilletter i slutningen af 90erne, så er priserne i dag meget præcis 50% på højere. 50% på 12-14 år og nu bliver det så endnu mere! Også dengang syntes jeg det var dyrt, for priserne var steget meget i årene forud.

    Det er i øvrigt ikke kun priserne der rammer de borgere med laveste indkomster, det er også en nedskæring i antallet af afgange og antallet af busruter. Det rammer mange i små landsbyer, fx skoleelever og gymnasier. Der er eksempler på børn som kommer i skole op imod 1 time før undervisningen starter, og ligeledes kommer meget sent hjem, pga nedskæringer. Selv i byerne omlægges og nedlægges bybusruterne til stor gene borgerne.

    Kommentar af Jernhesten — 1. december 2011 @ 15:41

  2. Det er meget almindeligt at forhøje priserne og sænke kvaliteten (f.eks. med dækningen) samtidig med et monopol. Derfor skal monopoler forbydes, især hvor det drejer sig om nødvendighedsvarer/tjenester.

    Kommentar af Therese — 1. december 2011 @ 17:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: