Danmark

25. november 2011

BETAL TIL KASSE TRE – DER ER ØREMÆRKET


El koster under en tiendedel af det du skal afregne

16,8 øre i indkøb og cirka det samme for at få det leveret og afregnet af kartelfirmaerne, så er overprisen bliver til 33,88 øre pr. KWH. Når alle former for afgifter indtil videre er lagt på til de christianborgske piranhas løber afregningen op til 1,78 kr. pr. KWH. Prisen skal bare ganges med godt 10,6. Du kan også sige, at overprisen skal tillægges afgift på mere end 1000% til rovfiskene, der ikke alene angriber de jordiske naturlove, men også universet byggesten med afgiftslove i rovfiskenes hang til at snyde os til underkastelse – Islam.

[så når kartellets små anderumper står og faldbyder billig billig el ved supermarkedernes indgange, så spørg dem om du kan få el afgiftsdæmpet, ellers er det meningsløst for andet end dem selv]

Nu skal der lige lægges godt hundrede kroner mere på elregningen pr. mdr. eller mere end 1200 kr. pr. år. Det er to nye afgifter. Én for vindmøller, der er dyrere at lave el fra og én såkaldt omstillingsafgift, som vi ikke skal vide hvad er. Der tales en del om CO2, der er lige meget og ganske uden betydning i almindelighed og for folk, der ikke er blevet hjerneforvaskede.

Amgående omstilling: Efter sigende skulle nogle forventede olisprisstigninger begrunde afgifterne: “Og gør vi det på vores måde, så kommer de til at stige mindre, end de ellers ville have gjort,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil, klima- og energiordfører for Socialdemokraterne, til tv-stationen.”

Hvis olien bliver dyrere, så skal afgiften op, for der vil nemlig aldrig kunne omstilles til ren vindenergi. AT DET SKULLE FØRE TIL LAVERE AFREGNINGSPRISER FOR EL ER EN AND. VI ER STÅET HELT AF. JA, DET ER SANDELIG EN SÆRLIG MÅDE, MEN SOM ALLE POLITIKERE, NÅR DE ER VED MAGTEN, KAN BLIVE ENIGE OM:   SKATTER OG AFGIFTER OP, SÅ ALT LUKKER. 

KOM MED DEN HELAFTENSUDSENDELSE!

El-afregning i Danmark og i Florida:
Amerikanerne, der også har fået forskellige miljøafgifter på el, fordi hjerneforvaskningen er verdensomspændende, betaler dog kun 0,6806 kr. pr. KWH. Altså en godt en 1/3 af afregningen i DK.

—————–
De folketingsansattes problem er at de ikke kan magte udgifterne til ikke-vestlige med et stadigt faldende indkomstskattegrundlag grundet lukning, afskedigelser og udflytning. Flere afgifter gør det hele værre.

3 kommentarer »

 1. Ja, hvis man boede på landet ville det da være værd at overveje om man skulle anskaffe sig sin egen lille vindmølle.

  I bund og grund tror jeg dog næppe det er i samfundets interesse, da de nye kæmpevindmøller producerer uendelig meget mere El end de små private ejer. (Og så er der vist også nogle drift og vedligeholdelsesomkostninger forbundet med sådan en)

  Kommentar af jernhesten — 25. november 2011 @ 23:41

 2. Vindenergi er sandelig alletiders. Problemerne er særligt kapaciteten og transportmuligheden. Et par eksempler:
  1. For ikke mange år siden ville nogle politikere i Aarhus Byråd sætte en plan op om, at byen skulle forsynes med vindenergi i form af el i en vis procentandel af det samle el-forbrug, som jeg ikke lige kan huske. Kolde beregninger viste at hele Aarhusbugten skulle plastres til med vindmøller med få meters mellemrum, så al skibstrafik til og fra byen var umulig, tilmed få år efter at Mærsk havde omlagt sin omkarteringshavn for containere fra Göteborg til Aarhus. 2. Igen for nogle år siden var den en ung håbefuld politisk kandidat, der i ramme alvor ville have bygget en ø midt Atlanterhavet, og der have bygget mange store vindmøller. Så kunne vi forsynes med så og så meget el, mente hun. Jeg mener at huske at hun studerede historie på uni. Altså absolut ingen forudsætninger, mig bekendt.
  Man kan ikke sende strøm over disse afstande med nogen effekt p.g.a. modstanden i ledningen, sagde jeg til hende. Der var ikke noget at gøre, hun fortsatte ad samme spor (måske bare valgflæsk), tro er stærkere end viden. Det er så enkelt at det skriger til skyerne og tilbage igen. Man har endda forsøgt seriøst og kvalificeret at regne på om Island kunne levere varmt vand fra landets varme kilder til Norge til rumopvarmning. Desværre, varmetabet er alt for stort til at det kan hænge sammen.
  Man må nødvendigvis fundere de ideer, man kaster på banen, ellers er det bare noget snik, snak, for naturlovene og vor viden herom sætter altså nogle grænser.

  Kommentar af Therese — 26. november 2011 @ 13:20

 3. […] end 90% af elafregningen er afgift. At netop statsafgifterne som en ‘helliggjort miljøaflad’ fører til […]

  Pingback af ELSELSKABERNE OG STATEN SKAL LÆNSE FORBRUGERE TIL NEDSAT FORBRUG I ØVRIGT OG PRODUCENTER UD AF LANDET « Danmark — 27. december 2011 @ 10:04


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s