Danmark

19. november 2011

Vi er omgivet af stråler i dagligdagen


Bølger og stråler overalt

Tine Sofia Marcussen har en meget tankevækkende artikel i magasinet naturli no.08 2011: http://www.naturli.dk/naturli-viden/livsstil/9548-bolger-og-straler-overalt

[…]

“Jeg har ikke hørt ret meget om, at mikrobølgeovne, og den mad man laver i den, er farlige. Jeg har ikke hørt det sagt særlig tit. Mindes ikke forsidehistorier for nylig, tv-indslag eller avisartikler. Men om debatten er tonet ned, fordi nogle har fået mundkurv på, eller om den slet ikke er relevant – det er jo ikke til at vide sådan umiddelbart.”

[…]

“Hvordan mikrobølgerne overhovedet kan tilberede mad, er en indviklet teori. Kort fortalt så bevæger mikrobølgestrålingen molekylerne i fødevarerne, der skabes “friktion” i madens vandmolekyler, hvilket opvarmer ufatteligt hurtigt. Men det beskadiger fødevarernes cellevægge, og gør maden ugenkendelig/fremmed for kroppen. At spise kost med denne tilberedning vil ændre vores blod på en måde, som kan være sygdomsfremkaldende. Det ændrer madens indhold, og fordi kroppen ikke opfatter det som mad, vil immunsystemet blive belastet.

Hvad gør mikrobølgerne ved næringsindholdet i maden? Der sker et fald i den biologiske tilgængelighed af alle B-vitaminer, af C-vitamin, E-vitamin, samt af vigtige mineraler. Aminosyrer og proteiner i kød ødelægges. Der sker et markant fald i stofskifteaktiviteten i de basale stoffer, der findes i frugt og grønt. I det hele taget sker der en markant øget nedbrydning af de aktive stoffer i alle fødevarer.”

[…]

“Sianette Kwee, der er ansat på Institut for Medicinsk Biokemi på Aarhus Universitet har tidligere udtalt til både Jyllands Posten og Naturli, at hvis man bliver udsat for stråling fra ovnen, altså hvis man er i nærheden af den, når den er tændt, vil det påvirke kroppens celler.

Hun forklarer, at den type skader, man kan få af strålerne strækker sig henover forstyrrelser af centralnervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet til fremskredne stadier af grå stær og forskellige kræfttyper.”

[…]

…………………..

Tænk på alle de folkepensionister, der dagligt får opvarmet deres færdiglavede middagsretter i en mikrobølgeovn som deres eneste mulighed.
Mobiltelefonen får også hvad den givet skal have på samme forsigtige og spørgende facon.

Vi har faktisk kontrolleret et spørgsmål, som i hvert fald grænser lidt op til emnet, der her er taget op:

Køber man de her “trykimprægnerede æbler” (som vi kalder dem), så bemærkes det, at de først rådner efter 3-4 uger i frugtskålen, og de rådner udelukkende indefra. Vi har forsøgt at give dem til hønsene og undulaterne mens de er friske. Men de vil ikke spise dem. Måske har disse kræ fortsat nogle af de sanser, som vi tilsyneladende har mistet.

4 kommentarer »

 1. ” Tine Sofia Marcussen har en meget tankevækkende artikel i magasinet naturli no”

  Ja – den slags artikler vækker altid mange tanker. Som regel tanker i retning af: ”Det er sikkert meget farligt! (der er nemlig ikke mig, der har opfundet det). Det hele var langt bedre, da vi boede i jordhuler ude på heden.”

  Mikrobølgerne er elektromagnetiske felter med en frekvens på ca. 2500 MHz. Ca. 25 gange højere frekvens end fm-radioens bølger. 1 til 2 gange frekvensen på al den nye kommunikation vi bader os i.

  Elektromagnetiske bølger rummer energi. Jo større des mere. Når energien i ovnens mikrobølger trænger ind i bøffen, så afleveres energien til denne. Generelt forudsætter denne proces, at der er ledende materiale i modtageren. I praksis som regel salte opløst i vand. Den afleverede energi opvarmer bøffen. Helt lige som solens lys, der også kan opvarme en bøf. Solens lys er nemlig også elektromagnetiske bølger – bare med meget højere frekvens.

  Indtrængningsdybden for bølgerne er omvendt proportional med kvadratroden af frekvensen, så ovnens mikrobølger når næppe – i måleligt omfang – længere end 1 mm ind i bøffen. Varmen der overføres til bøffens overflade, trænger herfra ind i resten af bøffen. På helt normal måde. Varmeledning.

  Hvorfor så?: Hvorfor så ikke langt lavere frekvenser? Betingelsen for at der afgives energi til en bøf, er at den er af en længde på min noget sammenligneligt med bølgelængden. Hvis bølgerne skulle trænge helt ind i en bøf, skulle denne sikkert være af størrelsen kvadratkilometer. Ovnen skulle også være så stor.

  Ja men hvorfor så mikrobølger? Vi kan varme en bøf, uanset hvor irregulær, på alle sider. Selv, når den hænger frit i luften. Og hele verdens store empiriske eksperiment har vist os, at mikrobølgeovnen er helt ufarlig. Et kæmpe hjælpemiddel i hverdagen.

  Det var den korte udgave.

  Kommentar af Børge — 19. november 2011 @ 19:00

 2. Jeg ved intet om det, men det undrer mig at ovnen har navnet mikrobølgeovn, hvis det blot drejer sig om elektromagnetiske felter, men ok. Må jeg så spørge:

  “…bevæger mikrobølgestrålingen molekylerne i fødevarerne, der skabes “friktion” i madens vandmolekyler, hvilket opvarmer ufatteligt hurtigt. Men det beskadiger fødevarernes cellevægge, og gør maden ugenkendelig/fremmed for kroppen. At spise kost med denne tilberedning vil ændre vores blod på en måde, som kan være sygdomsfremkaldende. Det ændrer madens indhold, og fordi kroppen ikke opfatter det som mad, vil immunsystemet blive belastet.”

  Er det så rent sludder eller sker der det samme med alm. kogt mad, når det ikke opvarmes ufatteligt hurtigt?

  Jeg er nødt til at spørge, når jeg intet ved.
  Og sandheden skal vi heller ikke stemme om, men andre siger:

  http://www.alun.dk/sund-kost/goer-din-microboelgeovn-dig-syg.html#
  og

  Mikrobølgeovne lækker farlige stråler – Indland – Nordjyske.dk …

  http://www.nordjyske.dk/indland/forside.aspx?ctrl=10&data...

  29. jun 2003 – NORDJYLLAND: Mikrobølgeovne lækker stråler, som flere forskere mener er skadelige. På trods af det, er det ikke noget mikroovnsbrugerne …

  Farlige stråler fra mikrobølgeovne | helsenyt.com

  http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=2846/sprog=1/…/menu=7/

  Mikrobølgeovne, som mange hundrede tusinde danskere bruger til alt fra kødoptøning til færdigretsopvarmning, er farligere, end de fleste regner med. Selv helt …

  Mikrobølgeovnen – en sundhedsfare! | helsenyt.com

  http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1409/sprog=1/…/menu=13/

  Af denne grund er lækage-stråling fra mikrobølgeovne så farlig. Alligevel gælder der i de forskellige lande forskellige toleranceværdier. Denne kendsgerning …

  Farlige stråler fra mikrobølgeovne – Politiken.dk

  politiken.dk/indland/ECE62517/farlige-straaler-fra-mikroboelgeovne/

  29. jun 2003 – Mikrobølgeovnen bør betragtes som et farligt produkt, mener en forsker. Utætte ovne kan påvirke centralnervesystemet, hormonsystemet og …

  Farlige stråler fra mikrobølgeovne – NetSpiren

  http://www.netspiren.dk/…/Farlige-straaler-fra-mikroboelgeovne–162l1.as...

  Mikrobølgeovne er farligere, end de fleste regner med Mikrobølgeovne, som mange hundrede tusinde danskere bruger til alt fra kødoptøning til …

  Radioaktiv mikrobølgeovn – Seiersen Science | Ingeniøren

  http://www.ing.dk/artikel/118041-radioaktiv-mikroboelgeovn

  Radioaktiv mikrobølgeovn. Af Klaus Seiersen, tirsdag 05. apr 2011 kl. 20:02. Politiken forsøger i dag at aflive 10 myter om radioaktiv stråling, og det synes jeg er …

  Farlige stråler fra mikrobølgeovne

  http://www.sundesider.dk/default.aspx?PageId=13766…8644...

  Utætte ovne kan påvirke centralnervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet til fremskredne stadier af grå stær og forskellige kræfttyper.

  FYSIKbasen – Bølgemønster i mikrobølgeovn

  http://www.fysikbasen.dk/index.php?id=65&page=Vis

  – Bloker alle resultater for http://www.fysikbasen.dk

  Resume: Stående bølger i mikrobølgeovne kan demonstreres på forskellige måder. Nøgleord: Effekt, elektriske felter, elektromagnetisk stråling, mikrobølgeovn, …

  mikrobølgeovne [Sitemap] – Overgangsalderen

  http://www.overgangsalderen.net/forum/archive/index.php/t-6420.html

  13 indlæg – 3 forfattere – Sidste indlæg: 5. maj 2001
  Jeg har for ikke længe overgivet mig til mikrobølgeovnens hurtige … mig en, på grund af manglende bevis på farlige/ikke farlige stråler. Men …

  Sonia

  Kommentar af Therese — 19. november 2011 @ 20:16

 3. “Er det så rent sludder eller sker der det samme med alm. kogt mad, når det ikke opvarmes ufatteligt hurtigt?”

  Jeg har det sådan med “farlig” teknologi, at jeg først kigger på empirien. Magnetronen blev opfundet under/omkring krigen, så vidt jeg husker, og jeg ved at man i radar-sammenhænge omgikkes felterne temmelig lemfældigt i starten. Mange blev udsat for “doser” langt-langt over, hvad man i et liv kan opsamle fra mikrobølgeovne. I den forbindelse er der blevet registreret ufrugtbarhed som værste påvirkning. Der er vist sket nogle få egentlige ulykker, hvor folk er blevet stegt. Selv har jeg som ung serviceret Highpower radarer, og jeg må da tilstå, at jeg passede på som en smed.

  Felterne fra mikrobølgeovnen er præcis de samme som de fra en mobiltelefon. Ingen forskel, bortset fra at de har langt højere energi. Vi mangler stadig at se sygdomme påført fra mobiltelefonernes felter. Hvis du lægger mærke til det, så er ovnrummene meget ens i mikrobølgeovne. Det er fordi de er nøje tilpasset bølgelængden af felterne, så ikke ovnen virker som en antenne. Ovnene bliver meget grundigt testet for “utæthed”, så ingen felter slipper ud.

  Det er en helt ubetydelig dannelse af røntgenstråler inde i magnetronerne. De kan ikke slippe ud.

  Og for at afslutte det, så er der andet end ledningsenergi, der kan afsættes i bøffen. Sætter man et glas demineraliseret vand ind i ovnen, så opvarmes det også. Effekten er her tab i det dielektrikum, vandet er.

  Jeg synes, at du skal være glad for din mikrobølgeovn. Havde der været den mindste fare, så ville de mange millioner ovne, der er i brug verden over, forlængst have afsløret faren.

  Sammensætningen af det danske folketing skræmmer mig langt mere end alverdens teknologi.

  Kommentar af Børge — 20. november 2011 @ 15:19

 4. Jeg mener ikke vi fik svar ang. madens indhold efter behandlingen i mikrobølgeovn: Er det rent sludder eller sker der det samme med alm. kogt mad, når det opvarmes, men ikke opvarmes ufatteligt hurtigt? Men det er måske et biologisk/kemisk spørgsmål mere end det er teknisk/fysisk. Jeg ved ingenting og jeg refererer blot. Jeg er fuldstændig med på de miljøgale kører en totalitærkampagne tillige.

  Kommentar af Joern Vig — 21. november 2011 @ 09:56


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s