Danmark

27. oktober 2011

USA har fortsat flest hvide, men det ophører snarthttp://www.economist.com/node/18488452?story_id=18488452&CFID=160885396&CFTOKEN=18996492

USA: 54% af de unge under 18 år er hvide. 64% af alle i USA er hvide. Men vil det fortsætte? Fra 2000-2010 er befolkningen vokset med 9,7% til 309 mill. Minoriteterne tæller 92% af denne befolkningstilvækst, hævder The Economist. Den asiatiske delpopulation voksede med samme procent til i alt 15 mill. De sorte øgede deres antal med 11% på 10 år til 38 mill. Alle minoritetsgrupper voksede i antal med 29% til 112 mill. Det er henholdsvis knap 1% pr. år og 2,58% pr. år. i tilvækst for de sorte og for alle minoriteter under ét. Minoriteterne er blevet til majoriteter i Californien og Texas, i Hawaii, New Mexico og i Washington, DC. Minoriteterne har flertallet af børnene i seks stater mere: Arizona, Florida, Georgia, Maryland, Mississippi og Nevada. Og deres antal vokser særligt stærkt i de typisk tidligere hvide-dominerede stater Iowa and New Hampshire.

Amerikanske hvide gik tilbage i 15 af 50 stater. Californien mistede 5% af dets hvide, New Jersey og Rhode Islan mistede 6%. Antallet af hvide børn faldt i 46 stater, i alt med 10%.

Omkring 2040-2050 er minoriteterne samlet en majoritet i USA.

Vi tager disse oplysninger med et vist underestimeret forbehold, idet vi ikke har haft tid til at undersøge i hvilken udstrækning de amerikanske befolkningsopgørelser skal korrigeres.

5 kommentarer »

 1. Det jeg har hørt er at hvide amerikanere nærmest flygter i en lind strøm væk fra Californien.

  Umiddelbart vil jeg dog sige at det er ligemeget hvilken hudfarve folk har. Det som for alvor betyder noget er om de er muslimer eller ikke-muslimer. Når det er sagt så er jeg godt klar hvilke race-problemer de i tidens løb har døjet med og at samtlige fængsler nærmest er fuldstændig raceopdelte, men i fremtiden tror jeg det hele kommer til at dreje sig om Islam.

  Hvis jeg skulle flytte til USA (hvilket jeg bestemt ikke har tænkt mig..) så ville jeg nok vælge det nordvestlige hjørne. Måske Montana eller staten Washington, eller hvorfor ikke bare gemme sig i Alaskas fantastiske vildmark??

  Kommentar af jernhesten — 28. oktober 2011 @ 00:21

 2. Hvad du har hørt??? Og jeg må nødvendigvis referere The Economist uanset en enkelt danskers smag

  Kommentar af Therese — 28. oktober 2011 @ 09:50

 3. Ja, du refererer og jeg kommenterer, hvad jeg tænkte på da jeg læste indlægget. Er det ikke det kommentarfeltet skal bruges til???

  Kommentar af jernhesten — 28. oktober 2011 @ 12:40

 4. Jo såmænd, jeg opfattede det som en kritik af farvespørgsmålet, som man klart kan se i den angelsaksiske verden. Lige hvor mange der var muslimer efter den hjemlige dagsorden (her) har The Economist ikke villet anslå noget om. Der skal vi til https://danmark.wordpress.com/dogme-danmark-er-paa-plads/ for at læse nogle danske referencer, der skrive noget alm. vrøvl herom.

  Kommentar af Therese — 28. oktober 2011 @ 13:04

 5. Nej, bestemt ingen kritik. Alle som kender bare lidt til den amerikanske historie siden slavetiden, ved vel hvor mange race-relaterede problemer de har haft, og stadigvæk har. Derfor er indlægget da helt sikkert relevant.

  For noget tid siden hørte jeg Glenn Becks anbefaling til utrygge amerikanere som frygter fremtiden: “Flyt til områder hvor beboersammensætningen, ligner dig selv mest”. Hermed mente han sikkert både race og religion. I en kommentar skrev en amerikaner hvorfor han forlod Los Angeles. En anden beskrev Califonien som en stat, der er ved at drukne i alle mulige former for politisk korrekthed

  Kommentar af jernhesten — 29. oktober 2011 @ 13:29


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s