Danmark

11. september 2011

LOVGIVNING MOD VEJRET ER NOK SAA VIGTIG SOM LOVGIVNING FOR OG IMOD KLIMAET – Gurli har lissom nogle betragtninger på sammenhængen

Filed under: Culture, Danmark, Education, folkeskolen, Free Speech, Klima — Tags: — Jørn @ 10:03

Jeg har fået lov til at blande mig i valgkampen, selvom min søster tidligere har forsikret, at dette vil ikke ske på denne blog. Det er sådan, at hun ikke er hjemme i weekenden, derfor er maskinen og ordet frit.

Det er efter vi har fået oplyst, at Partiet vil have lovgivning om klimaet, hvis det kommer til magten. Ja, klimaet var for nogle år siden, før verden gik fuldstændig af lave, noget med udregne nogle gennemsnit for dette og hint, f.eks. sommer- og vintertemperaturer, nedbørsmængder, men netop alle gennemsnitsudregninger over en 30 år periode. Det siger min søster, og hun har fulgt det. Netop 30 årsperioden sikrede, at der ikke var så meget slinger i valsen m.h.t. klimaet, bare fordi vi havde et enkelt skybrud, siger hun.

Nu mener jeg at det måske ville være klogt først at lovgive for vejret, et par uger eller fem frem. Det skal selvfølgelig være uden at gøre brug af vejrudsigten; det må endelig være aldeles uafhængigt af spådomme, antagelses-logik og andet om naturlovene, for noget tyder også på, at det vil give noget bedre vejr med en egentlig lovgivning. Det er ikke mere end rimeligt, at vejret sikres i f.eks. industriferien eller skoleferien, så længe industriferie ikke er blevet en permanenttilstand hele året. Sådan nogle uger med ordentlig sommervejr, det må man vel kunne forlange. Det skulle bare mangle; vi lever da i det 21, der begynder med 20.

Når det kommer til klimaet, så mener jeg afgjort, at lovgivningen må bygge på store forlig i Partiet hen over midten, for det er altså noget med at dele sol og vind lige, måske ikke over ét enkelt år, men over en årrække på 2-8 år. Alt andet ville være ganske urimeligt, og føre til, som enhver må forstå, at klimaet – gennemsnitsforholdene over en 30 års-periode – bliver et egentlig fællesprojekt i Partiet. Flere førstegangsvælgere i en kreds må ikke lokke til en skævvridning. Hvis der skal ligedeles sol, vind og skybrud i øst og vest, og hvad der ellers er over først nogle få år, så fører dette til, at klimaet fastlægges gradvist eller ved rullende budgetlægning, som min søster vistnok ville have udtrykt det. Om den primære deling af sol, vinde, retninger og andet skal ske over 2, 3, 4 ,5, 6, 7 eller 8 år vil jeg så sige må fastlægges ved forhandling i et ret bredt forlig. Det bliver noget med nogle glidende gennemsnit på kryds og tværs, viskes jeg i min øresnegl … for nu kom min søster pludselig hjem igen. Ja, sådan en var jeg lige igang med.

Hun har snolder eller snoller med, så der bliver ingen ballade eller noller med mig, selvom hende Sonia føjter halve weekender indimellem og ikke engang gider at have en cellphone.

Gurli Margrete i weekenden

Min søster har et lille suppplement, nu håber jeg ikke hun er for kritisk:

PS: Klimalovgivningen kan endog bruges aktivt i andre politikker også. Fra FN forlød det, at flygtningestrømme er meget bestemt af klimaet. Så med klimaet inde som aktiv handlingsparameter, bliver det nu muligt at vælge attituder og øvrige udtryk efter udstillingshumanitet, efter flere børnefødsler eller efter mere arbejdskraft i Vesten. Om repatriering af velfærdsnydere på frikort eller om im- og eksport af kvalificeret arbejdskraft tillige skal tillades må bero på et uafhængigt skøn efter en international kommissionsbetænkning. Det er det her med at vejret i Afrika skal med og besluttes i f.eks. FAO i FN.

Jeg vil sige, det lyder betænkeligt, det sidste, men ok en betænkning er jo netop for det betænkelige, vistnok. ….Gurli, igen

6 kommentarer »

 1. “gennemsnitsudregninger over en 30 år periode” – Fantastisk – selv meteorologer ved ikke længere dette (det er nu godt nok 32 år, men pyt). Overbring min beundrende hyldest til Gurli. :-)

  Kommentar af Børge — 13. september 2011 @ 12:38

 2. Hvorfor 32 år? Er det begrundet. Og hvorfor husker jeg 30 år fra den gymnasiale geografitime, hvor ét og andet vistnok berørtes kun overfladisk?
  Gurli (skal man ikke rose mere end godt er); hun er afgjort som hun er, ‘en stædig bjergbonde’, jeg kender hende : Også en burhøne lige kommet på græs, men hun får desværre stadig sine tilbagefald bl.a. ved de evindelige besøg på forvaltningen.

  Kommentar af Therese — 13. september 2011 @ 17:26

 3. De 32 år fandt jeg i en bog, for nogle år siden. Desværre kan jeg ikke finde bogen længere. Jeg skal give lyd fra mig, hvis jeg finder den. Der er en svagere periodicitet på 16 år og en endnu svagere på 8 år. Første fimbulvinter i min tid var i 46, næste i 78 og så 2010. De kommer i sværme på 1 til 3 vintre af gangen.

  Kommentar af Børge — 13. september 2011 @ 21:20

 4. Jeg forestillede mig muligheden for, at 32 var mere delelig i heltal, før du gav mig en tydelig reminder om fimbulvinter – som jeg aldrig har hørt om. Altså multiplum af 4 og fimbulvinter/vintre hvert 32. år. Det er ikke overtro, der enkelte gange kan være udmærkede erfaringsoverføringer? Var det ikke 42 og 43 der var utroligt strenge vintre tillige?

  Kommentar af Therese — 13. september 2011 @ 23:54


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: