Danmark

17. juli 2011

SVENSKE STATISTIK-KRITIKERE GIVER ET BUD PÅ DET GENNEMSNITLIGE OVERFORBRUG AF SOCIALUDGIFTER BLANDT UTRIKES FÖDDE I SVERIGE


Fra bloggen: http://affes.wordpress.com/2011/07/16/ekonomiskt-bistand-i-24-kommuner/ får vi:

Socialudgifterne i 24 kommuner i Sverige fordelt ‘Inrikes födda’ og ‘Utrikes födde’. Her har vi allerede et problem, da vi er nået til 2. generation af ‘Inrikes Födde´ med udenlandsk stamoprindelse. Men ser vi bort fra dette fås:

Andel af socialudgifterne i Lund, Växjö, Malmö, Södertälje i 2010 er henholdsvis 63,9%, 77,8%, 75,4% og 77,8% af samtlige socialudgifter konsumeres af ‘Utrikes födde’.
Det giver overforbruget gennemsnitligt i socialudgifter blandt ‘Utrikes födde’ i de fire kommuner på 8,4 gange, 21,5 gange, 7,1 gange og 7,5 gange.

Som man vil forstå er to generationer fødte med udenlandsk oprindelse i Sverige. De deltager for eksempel som fødende, konsumenter af velfærd og udøvere af kriminalitet og andet velfærdskrævende. D.v.s. at en hel del af disse fødte i Sverige medregnes i opgørelsen som tilhørte de den svenske stambefolkning. Herved tørres en del af overforbruget af på den svenske stambefolkning. Forskellen til den danske fordeling af velfærden er derudover, at skattebetalingerne ikke er medregnet i de svenske opgørelser.

Den svenske statistik-kritiker er sandelig opmærksom på problemet med Inrikes Födde: “Notera att detta rör ”utrikes födda”. Samma statistik för ”utländsk bakgrund” skulle se mycket värre ut, men den finns inte sammanställd och helvetet lär väl frysa till is innan vi får se den statistiken.”

Ikke-vestliges andel af de danske velfærdsudgifter – når der netop tages højde for skattebetalingerne: https://danmark.wordpress.com/ikke-vestliges-forbrug-af-velfaerd-i-danmark-i-2010/ – den korte gennemgang, hvor du selv kan vælge hvor mange ikke-vestlige, der befinder sig på fast ophold i Danmark.

Den tilsvarende kritiske statistikblog i Norge ser ud til at være: http://www.rights.no

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s