Danmark

9. juli 2011

Det er gaaet tilbage


Grækeren Erathostenes kunne i året ca. 240 f.Kr. konstatere, at Solens stråler ramte præcis lodret ned i en brønd i Syene ved det nuværende Asswan ved sommersolhverv. Alexandria ligger 800 km nord for Syene på omtrent samme længdegrad. I Alexandria målte Erathostenes året efter ved sommersolhverv, at Solens stråler ved en lignende brønd afveg 7,2 grader fra lodret.

Derefter meldte Erathostenes, at Jorden havde en omkreds på 40.000 km, og at Jordens radius – om man forudsatte den var kugleformet – var 6.366,2 km. Det kunne han godt dengang. Sådan en 1000-1200 år senere skulle han nok ikke have oplyst noget sådant. For nu var det politiske korrekt mest at tie stille om det man så på himlen og også andre steder. ‘Da var Jorden blevet flad som en pandekage’, hvis størrelse man ingen tanker skulle gøre sig om, bortset fra man skulle passe på med ikke at sejle for langt ud og falde ned. 

Går vi nu knap 1000 år længere frem igen, så hævder magthaverne, at temperaturen stiger på Jorden p.g.a. menneskenes gøren og laden. Man går så vidt, at man hævder at indvandringen fra Afrika skyldes klimaforandringer skabt af de udviklede samfund. 

Der er andre, som mener at det er det rene vås, og der er endog nogen, der kan vise det er vås. Flere af disse sidstnævnte hævder også, at det gennemsnitlige intelligens-niveau i Europa falder som følge af indvandringen af folk fra områder af Jorden med lavere gennemsnitlig intelligens end gennemsnittet i Europa. Der er sågar dem, der udregner, hvor meget det koster landet at have ikke-vestlige indvandrere, når det offentlige selv oplyser, at ikke-vestlige i gennemsnit forbruger 3,47 gange mere skattefinansieret velfærd sammenlignet med gennemsnitsdanskeren under hensyn til de respektive skattebetalinger tillige.

Solen kan rumme mere end 1 million jordkloder, og den er ikke sådan at flytte med – end ikke fra the Commissioner’s kontor i Bruxelles -, mener mange må være udgangspunktet. Ja, man forsøger i det politisk korrekte materiale at skjule Solens reelle størrelse: Man taler om 109 gange større diameter end Jordens og viser misvisende figurer. 109 gange større radius (synes ikke umiddelbart at være enormt)  betyder altså,  at Solen har godt 1,295 mill. gange større rumfang (kuglens rumfang = 4/3·π·r3 ). Solens masse er så ‘kun’ 330.000 gange større end jorden.  At der fandtes betydelige klimaforandringer et utal af gange (senest i 1600-tallet) før der fandtes maskiner overhovedet og mennesker i et antal, der tåler nogen sammenligning med i dag, skulle man mene var et gangbart argument imod menneskeskabte klimaændringer. I øvrigt viser gennemsnitstemperaturen på jorden, der er vanskelig at måle, en stigning på ½ grad C inden for de seneste 150 år. 

Erathostenes foretog udregningerne:

* Jordens omkreds = 800 km*360/7,2 = 40.000 km

* Jordens radius = 40.000 km/2 π = 6.366,2 km

Den med gennemsnitsintelligensen behøver vi vist ikke regne på. Men en tysker var ved at blive retsforfulgt for at have sagt og skrevet det (se Thilo Sarrazin i kolofonen til højre). Men for en sikkerheds skyld har vi regnet på den alligevel, for vi ville gerne vide, hvor langt vi når og specielt ikke når i nærmeste fremtid, idet vi har erkendt den internationale konkurrences pres samtidig med den tildels samfundsskabte aldring.

Så den med velfærdsforbruget. Her er det enten med sammensat forholdsregning, som Erathostenes givet har kendt til, eller eventuelt kombineret med en lille ligning i denne korte version: x/(1-x) *0,89/0,11 =3,47. Det giver x, som er ikke-vestliges velfærdsforbrugsandel i landet, lig med 30% af velfærden, når 89 % af landets borgere er danskere eller vesterlændinge, og 11% er ikke-vestlige.

7 kommentarer »

 1. […] Det er gået tilbage […]

  Pingback af Lad Os Faa Æblekrigen Igang – ikke egnet for den gode smag « Danmark — 13. juli 2011 @ 09:59

 2. […] Det er gået tilbage […]

  Pingback af Norge løbes overende 2055 – 8-10 år efter Danmark « Danmark — 13. juli 2011 @ 10:00

 3. Tak for den lille beretning om Erathostenes.

  Jeg har været i industrien i det meste af mit liv, og der har jeg set betydningen af intelligens. Dels hos enerne, der kunne skabe virksomheder baseret på geniale idéer, men også hos arbejderne på gulvet – højteknologiske produkter kræver dygtige arbejdere.

  Det har været forfærdende at se LO drive sin hetz mod arbejdsgiverne, der i de fleste tilfælde har måttet give op, pga. absurde løntryk. Meget lidt af Danmarks højteknologi fra tilbage i tredserne er tilbage. Som regel er der bare tale om hovedsædet – firmaernes aktiviteter skal findes uden for Danmark.

  Og der kommer intet nyt. Jeg har uddannet masser af ingeniører. De begavede danske rejser alt for ofte til udlandet, de meget få fra Mellemøsten og Afrika, det lykkes at få løftet over overliggeren, går som regel direkte ud i arbejdsløshed.

  Kommentar af Børge — 13. juli 2011 @ 10:10

 4. […] https://danmark.wordpress.com/2011/07/09/det-er-gaaet-tilbage/ Skriv en kommentar LikeBe the first to like this post.Skriv en kommentar » […]

  Pingback af HVIS DET INDIMELLEM BLIVER SURT « Danmark — 19. juli 2011 @ 20:01

 5. […] Solen Like this:LikeBe the first to like this post. Skriv en kommentar […]

  Pingback af DET GAAR MOD LYSERE TIDER – OG DET SKYLDES UDELUKKENDE JORDENS ROTATION OMKRING SOLEN, DER EN MILLION GANGE STØRRE END JORDEN « Danmark — 26. december 2011 @ 22:37

 6. […] går våren gennem Nyhavn fra Changhai og til kahyt Nu har solen gule unger ihver skimlet regnvejrspyt Alle havnens søde piger drikker forårsguden til Vi har øl […]

  Pingback af KLIMAKOMMISSÆREN KOMMER TIL KORT | Danmark — 29. januar 2014 @ 16:02

 7. […] går våren gennem Nyhavn fra Changhai og til kahyt Nu har solen gule unger ihver skimlet regnvejrspyt Alle havnens søde piger drikker forårsguden til Vi har øl […]

  Pingback af Hvorfor skal det være så surt? | Danmark — 24. december 2016 @ 15:00


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s