Danmark

20. juni 2011

Demonstrationer i Spanien – højeste arbejdsløshed i Euro-zonen


Kæmpe demonstrationer i Spanien i weekenden, 35.000 i Madrid. Protesterne begyndte allerede den 15. maj og har nu bredt sig til hele landet:

Spanien har været nede i den økonomiske dynd i årevis. Virksomhederne flytter ud af landet eller lukker. Nu 21,3 % officiel arbejdsløshed – den højeste blandt i 17 Euro-zone-lande – i et land med en enorm statsgæld. Arbejdsløsheden er blevet fordoblet siden 2007, den officielle ledighed 35%  for 16-29 årige.

Bortset fra boligboblen som Spanien også ‘har nydt godt af’ til det værre, som vi,  er det gået støt nedad Euro-zonens 4-største økonomi.

Supplement om Spanien : https://danmark.wordpress.com/2006/09/05/european-economics-lagt-i-hemmelig-fil/

Hvis det svært at forstå, hvad der egentlig foregår i Spanien: https://danmark.wordpress.com/2006/06/09/europa-500000-600000-indvandrere-pr-aar-fremover/ 

Mere end 920.000 nye immigranter til Spanien 2007, i følge den officielle spanske information Spanish National Statistics Institute (INE) Desværre blev det næsten til det dobbelte af, hvad vi forventede i 2006

– i tillæg  for høje lønninger, outsourcing, tæring på kilderne, hvoraf velfærden finansieres, selvsagt stigende statsgæld. Hertil kommer aldringen. Skruen uden ende eller dødsspiralen som her.

——————–

Når danskerne i almindelighed ignorerer krisen og ikke tager den dystre fremtid alvorligt, er der kun at sige: politikerne og medierne har sammen skabt denne stemningen.

 

Lande under overvågning i EU (da EU samtidig er blevet hovedkreditor kan et fingerpeg om medlemslandenes status hentes der):

1) Grækenland, Irland, Italien, Portugal og Spanien, Danmark, Finland og Cypern +

“…De andre lande, der bliver gennemgået i Kommissionens seneste rapport er Belgien, Frankrig, Holland, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Østrig.

Når lande kommer på overvågningslisten, foreslår Kommissionen frister for, hvornår de skal have bragt deres underskud ned på et acceptabelt niveau. Og det gælder også for Danmark, Cypern og Finland. Finland har frist til 2011, Cypern 2012 og Danmark 2013.

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s