Danmark

30. april 2011

Hvem føder nok?


Prof. emer. Poul Chr. Matthiessen skriver i Jyllands-Posten den 21. april 2011 i kronik med titlen “Den globale befolkningsudvikling” :

http://jp.dk/opinion/kronik/article2408605.ece

Et par afsnit heri er mildest talt vanskelige at begribe, f.eks.:

“I så godt som alle industrilande er fødselsniveauet i dag for lavt til at opretholde befolkningens størrelse på langt sigt. Hertil kræves nemlig et gennemsnitligt fødselsniveau på mindst 2,1 barn pr. kvinde, det såkaldte erstatningsniveau. Når mange industrilande i dag alligevel har et lille fødselsoverskud, skyldes det, at der indtil for nylig har været et betydeligt antal kvinder i den fødedygtige alder. De kom nemlig til verden inden den seneste fødselsnedgang satte ind i slutningen af 1960’erne. Det er først efterhånden, som flere og flere kvinder fra de mindre fødselsårgange efter 1960’erne rykker ind i de fødedygtige aldre, at fødselsoverskuddet i industrilandene vil forsvinde.” 

————————-
Vi kan vist ikke så godt have et endog lille fødselsoverskud i industrilandene (nu), der skyldes et betydeligt antal fødedygtige kvinder (for nylig), der tilmed kom til verden inden slutningen af 1960erne. Disse har forladt de fødedygtige aldre forlængst. Fødselsårgangene i 1970erne og 1980erne er rykket ind i de fødedygtige aldre eller videre. 

Skal vi ikke i stedet sige det, som det er og holde os til virkeligheden/sandheden, at indvandrerne og deres børn føder overskuddet, og danskerne bidrager med underskuddet? 

J. E. Vig, 1. maj 2011

1 kommentar »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s