Danmark

3. november 2010

LIBERALENS TRAFIKPOLITISKE ORDFØRER ER GAAET HELT AMOK


Ny afgifter for kørsel på statens landeveje og motorveje differentieret efter, hvor du kører i din bil og med hvilken hastighed. Det sidste skal i fremtiden styres via GPS. Har vi helt misforstået, at benzinafgifterne og vægtafgifterne og indregistreringsafgifterne skulle finansiere vejenes driftsudgifter? I forvejen udbygges vejnettet helt vildt for skatteborgernes afregnede indkomstskatter og øvrige afgifter, og ikke sjældent trods en massiv modstand fra borgernes side.

Hovedvej 9 på Fyn er blevet ombygget til en motorvej, og her har man opført ikke blot én bro til hasselmusen :

Uddrag af:  http://rettentilliv.dk/etik_og_tro/laeserindlaeg/

“…Men en hasselmus kom i vejen.

Anlægsloven indebærer, at motorvejen kommer til at løbe gennem det åbne land vest for den nuværende rute 9 frem til Svendborg. Til belysning af anlægslovens miljømæssige konsekvenser fik Vejdirektoratet gennemført en biologisk undersøgelse af det berørte landområde.

En efterfølgende undersøgelse dokumenterede, at der blev fundet hasselmusereder ved et lille skovområde. Og hasselmusen er beskyttet i forhold til EU’s habitatsdirektiv.

Hasselmusen måtte reddes, og derfor besluttede Vejdirektoratet at bygge en musebro med en rigdom af naturlig fauna som skulle gøre det let for hasselmusen at bevæge sig rundt i det sydfynske miljø – frem og tilbage over den fynske motorvej uden at blive kørt ned.

Pris: 18 mil. kr…”

Men beløbet skal måske ganges med 2.

Vi tænker på om ikke A9 såmænd allerede var bred nok til, at der kunne blive kørt et par mus over i ny og næ, også før motorvejsbyggeriet. “Men det er selvfølgelig noget bagstræberisk sludder at komme med nu”.

Siden er der bygget en bro mere til samme hasselmus på den gamle del af vejen ved Svendborg. Det fremgår så ikke om det er musemotorvejens modgående spor, som denne nye bro skal gøre det ud for. Om mus oplever spøgelses-musegængere på broerne eller om musetrafikken afvikles korrekt som svarende til trafikken på bilisternes motorvej ved vi så heller ikke.

Det kunne måske undersøges, uanset musemotorvejsafgift vel ikke kan opkræves hos musene. Men så er der andre.

Det bliver sjovt med liberalens trafikpolitiske ordførers seneste udspil/påhit, når regningerne for bilkørslen på statens veje begynder at løbe ind pr. girokort eller ved at staten trækker direkte på din nemkonto. Tænke sig, måske kan man pludselig blive ruineret, blot fordi man har kørt for meget rundt i Nordsjælland og i øvrigt betalt for den afgiftsdyre benzin kontant.

Den eneste afgift vi kan mindes er blevet afskaffet siden år nul er restaurationsafgiften. Men den er vistnok blevet erstattet af en række provenuestærke kommunalafgifter og mere til på alt muligt andet tilfældigt omkring vore forretninger i byerne.

6 kommentarer »

 1. Der bygges kraftig på motorvejen mellem Tinglev og Sønderborg.
  Et bevis på venstrefløjens latterlige kæphest med igangsætning af offentlige investeringer for at få de arbejdsløse i gang.
  Men hvis det ikke er danske arbejdsløse, der tænkes på, når tingene skal i EU-licitation, så er det selvfølgelig latterligt.
  Der er ikke mange danskere beskæftiget på denne nye motorvejsstrækning om nogen i det hele taget.

  Kommentar af Menig 442 — 3. november 2010 @ 19:20

 2. Politikerne er simpelthen bindegale, og det sidste tiltag er noget af det frækkeste, de byder os. Det kan kun skubbe til den vogn, vores erhvervsliv, der i forvejen hælder faretruende. Hvem kommer til at feje op?
  Privatkørselen vil angiveligt i udstrakt grad vende tilbage til landevejene med en stigning i ulykker, der vil noget. Nåh nej, der bliver sat smadderdyre automatiske fartkontroller op for hver 500 meter på alle vejene – så mener ”staten”, at den er hjemme, så de vil få pengene ind alligevel!
  Her går det godt …

  Kommentar af Kirsten Madsen — 3. november 2010 @ 23:44

 3. De værste er dem, der lovede at gøre noget ved det. De andre er ligegyldige, for de har ikke andet end hele tiden tudet i vore ører om deres idiot-tænkte verden.

  Kommentar af Therese — 4. november 2010 @ 12:15

 4. Nu hvor statskassen mere og mere bliver belastet af fremmedudgifterne, må politikerne med lys og lygte lede efter nye måder at malke de danske skatteydere på.

  I andre lande har man i de senere år set hvor man penge der potentielt ligger i diverse former for “brugerbetaling” for benyttelse af statslige veje. Ofte er de nemmest at implementere på motorveje, mens roadpricing kan bruges overalt. Det skal nok komme snart uden at andre afgifter bliver væsentlig sat ned.

  Omkring det her omtalte projekt så skal jeg ikke kunne sige om vejstrækningen berettiger til en motorvej – går ud fra det afhænger af trafikmålinger, trafikprognoser, ulykkesstatistiker, muligheder for linieføring m.m. Under alle omstændigheder giver det politikerne mulighed for at profitere sig selv og vise at de kan skabe “resultater” og dermed bør genvælges.

  Det samme kan være tilfældet omkring “musebroen”. Der er jo så mange miljøforkæmpere på Christiansborg. (Noget som også er helt til grin efter indvandringen og befolkningsstigningen er den største miljøbelastning, men det skal selvfølgelig ikke nævnes).

  En anden sidegevinst ved sådan en “bro”, er at dumme danskere gerne skulle blive ved med at have den opfattelse at “Danmark er rigt land, et lille smørhul” som mange fortsat går og tror. Når de tror det kan de bedre acceptere at en meget stor del af velfærdskagen bliver foræret til fremmede gæster.

  Kommentar af kenneth — 7. november 2010 @ 08:51

 5. Problemet er at alt bliver mere styret og mere afgiftsbelagt i én uendelighed.
  Ja, m.h.t. til udgiftsrammerne: man skal bare overdrive andre steder også, for så går det hurtigere. .. med at ramme nulpunktet.

  Kommentar af Therese — 7. november 2010 @ 21:22


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s