Danmark

26. juni 2010

Verdens mest forgældede – ikke af betydning, der kan sammenlignes med statsgælden

Filed under: Danmark, Economics, Finanskrise, folkeskolen, Free Speech, Science, skoler, Statistics — Tags: — Jørn @ 22:01

Verdens mest for gældede

Privat gæld er for det meste stiftet mod sikkerhed i en eller anden form, hvorimod statsgæld ikke har den samme sikkerhed og samtidig langt hen ad vejen er koblet til seddelpressen. Fordi staten er forgældet, skal borgerne lige have at vide, at de er ikke en pind bedre, men det er de rigtignok. Staten er forgældet, fordi politikerne lover mere og bruger flere penge på at blive genvalgt, end de kan opkræve i skatter fra de samme borgere i skat. Her kan man sige at borgerne lader sig narre alt for meget, men det er noget ganske andet. Denne sidste trafik standser automatisk, når skatterne ikke længere kan hæves, og det meste er gået i stå eller flyttet og intet mere kan lånes, fordi kreditorerne, der i sidste ende er private, indser at staten ikke bliver i stand til at indkradse værdier nok til at kunne tilbagebetale.

Lån mod sikkerhed fører som bekendt til, at banken næsten altid får, hvad den har tilgode på den ene eller den anden måde. At sammenligne den private gæld med bruttonationalproduktet har ikke megen mening. Naturligvis medfører stor samlet privat gæld, at økonomien samlet svækkes yderligere, fordi netop den manglende opsparing/kapital mindsker drivkraften i produktionen.

Staten forsøger at koble borgerne til statens eget problem; det er hvad det reelt er.

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: