Danmark

9. juni 2010

VI MAA HAABE: Kristian Thulesen Dahl rasler med sværdet


VI ER IMOD EUROEN, MEN:

At forlange Euro-folkeafstemning, hvis EU skal have tilsendt den danske spareplan vedrørende finansloven må så absolut bygge på en grundlæggende misforståelse.

Havde Thulesen Dahl tænkt sig om eller spurgt rette sted, ville han vide, at EU givet ligger inde med betydelige mængder af danske statsobligationer, som forudsætning for at kunne og samtidig betingelse for at ville lade den danske krones kurs være koblet til euroens kurs. Nu skal guderne vide at koblingen det sidste halve år har ført euroen og dermed kronen mere end 25 procent ned i forhold til dollars. Men har man sagt A, har man også sagt B i denne sammenhæng, uden at der er tale om nogen glidebane, som Kristian Thulesen Dahl har valgt at udtrykke det. Det er simpelthen en misforståelse.

Prisen for at få kronen holdt oppe under aktieboblen og boligboblen, hvor det falske opsving kørte som i olie, er rent faktisk at vi både bidrager til Grækenlands redning fra kollapsen (som Thulesen Dahl også protesterede imod, at vi deltog i), og at EU sikrer sig, at vi sparer tilstrækkeligt på de næste års finanslove til, at næste redningsaktion ikke bliver her. EU kan simpelthen ikke garantere for redningen uden, når det måtte blive afgørende.

Hvis man forestillede EU solgte danske statsobligationer, så kunne det måske være hips om haps, om vi forsøgte at tilkalde “en kirurg eller en slagter” til at redde kronen fra sammenbrud.

Koblingen af kronekursen til eurokursen har jeg aldrig hørt Thulesen Dahl klage over.

J. E. Vig, cand. oecon.

9. juni 2010

2 kommentarer »

  1. Thulesen Dahl er i bund og grund en dybt utroværdig politiker. Han vil gerne give indtryk af sin store EU-skepsisk, men det er i bund og grund et spil for galleriet.

    Kommentar af jernhesten — 6. maj 2011 @ 22:10

  2. Mig bekendt fik han sit krav igennem vedr. Grækenland, uden vi skulle høre det fjerneste i mainstream-medierne.

    Kommentar af Therese — 7. maj 2011 @ 17:30


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: