Danmark

3. februar 2010

Mere end ti røverier om dagen og det ene er hjemmerøveri – i gennemsnit i 2009


I sandhed en eksplosiv udvikling i

hjemmerøverierne

Røverier i alt: Antallet steg fra 2.634 i 2006, 2.958 i 2007, 3.346 i 2008  og til 3.984 i 2009. Seneste stigning peger på en fordobling af antallet de næste fire år. Seks af de ti røverier er gaderøverier.

548 af de 1.043 røverier i første kvartal af 2009 blev foretaget i hovedstadsregionen, og heraf 314 i København, 38 på Frederiksberg og 26 i Hvidovre Kommune. Århus havde 89 røverier og Odense 52, mens resten fordelte sig stort set jævnt over hele landet, men typisk med flest i de større bykommuner.

Hjemmerøveriet har fået en overmåde interessant betegnelse i Danmarks Statistiks nye officielle opgørelse, der benævnes Kriminalitet‘. Den lister anmeldte straffelovsovertrædelser og har indføjet kategorien med en meget betænkelig betegnelse:

‘Røveri i egen bolig’ – vel noget vildledende, vil en dansker hævde.

Da vi må gå ud fra, at beboerne ikke foretager røveri i egen bolig, kan vi vist mere betegnende benævne overtrædelsen Hjemmerøveri eller Røveri i hjem

– det er altså udpræget oftest i andres hjem, det går for sig. Enkelte danskere vil med den valgte betegnelse endog få tankerne ledt hen på, at kun røverier i ejerboliger er medtaget i statistikken.


364 tilfælde af anmeldte hjemmerøverier

i 2009

Dokumentation hentes kvartalsvis på:

1. kvartal 2009:  http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2009/NR196.pdf

2. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2009/NR385.pdf

3. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2009/NR472.pdf

4. kvartal 2009: http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2010/NR029.pdf

Om de tidligere anførte antal hjemmerøverier i årene 2006-2009 så overhovedet er korrekte kan vi stærkt betvivle. Vi har ikke haft en jordisk chance for at kontrollere primærkilder. Vi har været henvist til at hente dem fra mainsteam-pressen, der ganske åbenbart ikke er i stand til at aflæse en officiøs opgørelse eller optælle på egen hånd. Der var ingen andre kilder til rådataene indtil nu. Og stadig mangler vi gerningsmændenes oprindelse.

[Netop derfor kunne bestillingsarbejdet køre i mainstream. En gentagelse helt i tråd med muhammedaner-antallet knap 200.000, der kunne stå uimodsagt, fordi religiøst tilhørsforhold netop ikke må registreres.]

En anden ganske vildledende ting i ovennævnte statistiklink:  Bemærk, helt op til og med 2. kvartal 2008 figurerer under det første link et 0 (nul) i de kvartalsvise rubrikker ud for “Røveri i egen bolig”.  Under det næste link og de efterfølgende er disse nuller så blevet korrigeret til signaturen … , der er den korrekte og betyder der ikke findes registrerede data til rubrikken. I dette tilfælde betyder det, at hjemmerøverierne for såvidt disse kvartaler ikke er blevet udskilte fra øvrige røverier i gerningskategorien (‘Vold mod andre’) og optalte til netop denne rubrik.

Men nu tilbage til, hvad vi f.eks. kunne læse af beroligende stof i sammenhængen hjemmerøverier:

16. oktober 2007 i Berlingske Tidende:

Uddrag af : http://www.berlingske.dk/article/20071016/danmark/71016084/

“Selv om danskerne er blevet skræmt af sidste uges grove røverier i private hjem, tyder intet på, at den form for kriminalitet er på vej til at blive hverdagskost i Danmark. Det siger Ove Bundgaard Larsen fra Rigspolitiets NEC-afdeling, der nu vil give området særlig opmærksomhed.

Af Marianne Harbo ri@berlingske.dk  Sidst opdateret tirsdag den 16. oktober 2007, 21:46

Det gør indtryk på os, at to familier i løbet af den seneste uge er blevet overfaldet hjemme hos dem selv – så voldsomt, at en 65-årig mand fra Smørum døde af det, mens en 35-årig mand fra København blev gennembanket for øjnene af sine gæster. Og hvis vi også husker den mand, der for nylig blev vækket af maskerede røvere og frarøvet 100.000 kroner og alle sine DVD-film, og det ældre ægtepar, der blev slået og sparket af fem hætteklædte mænd, der forsvandt med parrets penge og to biler, kan vi let få den tanke, at der bliver mange flere af den type røvere, og at vi er i farezonen derhjemme som aldrig før. Den tanke deler vicekriminalinspektør Ove Bundgaard Larsen fra Rigspolitiets Nationale Efterforsknings Center, NEC, imidlertid ikke. Efter at have gransket politiets statistikker nøje fastslår han, at der i år har været mellem 20 og 22 af den type røverier i private hjem. Høj opklaringsprocent. »Antallet er ikke foruroligende, men vi har haft nogle røverier af en alvorlig karakter i sidste uge og endda et dødsfald, og derfor vil vi nu følge udviklingen ganske nøje i år og næste år.

(fremhævning og udskilning som afsnit er red.’s ansvar: ) Umiddelbart ser der ud til at være en lille stigning, men jeg tror nu ikke, det er en udvikling, vi skal frygte,« siger Ove Bundgaard Larsen. Han tilføjer, at opklaringsprocenten i de omtalte sager tilmed er forholdsvis høj. »Den er i hvert fald over 50 procent.

Hos Københavns Vestegns Politi har de opklaret samtlige de fem-seks-sager, de har haft.« Tallene for hjemmerøverier må i øvrigt pilles ud med »håndkraft«, fordi de ikke optræder særskilt i statistikkerne. De falder ind under kategorien »Anmeldelser om røveri mod andre, jf. straffelovens § 288«, hvor de kun udgør omkring en procent af denne kategori…”

Vi må dog hertil bemærke, at hjemmerøveriers antal udgør 10 pct. af alle røverier i 2009

——————————————

Det er fortsat en utrolig gåde, hvorpå  Morten Phil på Morgenavisen Jyllands-Posten den 30. januar 2010 byggede sin undersøgelse af hjemmerøveriernes gerningsmænd i Danmark. Vi er helt med på, at han har taget udgangspunkt i domfældte sager, og det er skam fint nok.

Og vi kender også formålet med hans analyse og præsentationen af samme: Det skrev han to gange i de to første linier:

Det er danske unge mænd, der begår hjemmerøverierne i 44 ud af 50 tilfælde.

Og det er en lodret løgn – vi kan ikke

komme det nærmere.

Bemærk, det er ikke vores opgave at bevise det ikke er danskerne, der har begået 44 ud af 50 hjemmerøverier. Det var Morten Phils pligt at bevise sin påstand om det modsatte. Dette har vi blankt kunnet afvise, at han har. Den, der fremsætter en påstand, skal bevise den. Sådan er det og har været siden 1600-tallet i Vesterlandet. Vi har i tillæg sandsynliggjort, at hans angivelige analyse må bygge på nonsens, for virkeligheden ser ganske anderledes ud, hvilket vi så har dokumenteret.

I København er de fremmede unge voldsomt overkriminelle (det viste Politiets tal og TV2 Nyheders referat heraf utvetydigt sort på vidt i 2004)

Hvordan det blev til 30 stk. hjemmerøverier med 50 gerningsmænd i en periode på knap 16 måneder i Phils analyse vil formentlig forblive en gåde, indtil andre eller Morten Phil selv åbner for godteposen, så vi måske kan sole os i lyset fra hans eller andres vid, indsigt og overblik.

Noget kunne tyde på, at Morten Phil er blevet forvirret af netop den statistik med nuller for 2006, 2007 og to første kvartaler af 2008, som vi fremhævede ovenfor. Lad os ikke gætte mere, men understrege at udviklingen ville have været så meget desto værre, såfremt det hele først var begyndt med hjemmerøverier i 2. kvartal 2008.

Vi vil bestemt ikke afvise, at hjemmerøveriet kan blive en del af ‘den danske ungdomskultur’ ligesom alt det andet. Men hjemmerøveriet eksisterede stort set ikke på dansk jord før indvandringen tog fart. Og mon ikke sandheden om gerningsmændenes oprindelse kommer frem inden så længe.

———

Vi skal ikke overse den glidende overgang, der kan være fra indbrud med tyveri på den ene side og til hjemmerøverierne på den anden. Derfor er det skæbnesvangert, at indbruds-anmeldelser meget ofte nærmest afvises af Politiet med henvisning til manglende ressourcer. Årsagen er naturligvis, at de har travlt med alt det andet.

Et eksempel:

I Vejle meldte Politiet, at i 85 tilfælde var fra 13. maj til ca. 23. juli 2008 forøvet indbrud i folks boliger, medens beboerne sov. Det melder Vejle Amts Folkeblad. Det er mere end et indbrud om dagen, bare i Vejle i denne periode. Det er en udlændinge/indvandrerbande der driver denne trafik, som er meget udansk…

Den officielle udvikling i indbrudenes antal på landsplan:

I 2009 blev der anmeldt 16.200 indbrud i villaer og lejligheder i fjerde kvartal. Det er over 2.000 flere end i samme kvartal året før. Hermed fortsætter den stigning, der startede i 2006. Antallet af indbrud i villaer og lejligheder mv. er typisk størst i årets fjerde kvartal. Næsten 6.000 af indbruddene i fjerde kvartal fandt sted i Region Hovedstaden. 1.600 af disse indbrud var i Københavns Kommune.

3. februar 2010

J. E. Vig, cand oecon.

6 kommentarer »

 1. Hvad hjælper det ofrene, at der er en høj opklaringsprocent.
  Skaden er sket, røverne er rendt med byttet og ofrene står tilbage med smerten.
  Kun bevæbning af folket er en løsning.

  falkeøje

  Kommentar af falkeøje — 3. februar 2010 @ 12:36

 2. Jeg læser dagligt i Nordjyske Stiftstidende om de indbrud,der anmeldes i Nordjylland – og det er ikke få.Indbruddene forekommer i private hjem, i sommerhuse i særdeleshed samt i forretninger, virksomheder og i mange banker. Det er meget der tyder på, at det ofte er professionelle bander, der optræder, idet et bestemt område ofte har måttet holde for inden for et døgn.(I nogle af de tilfælde kan jeg fristes til at sammenkoble det med den tætte skibstrafik, der er mellem Frederikshavn og Gøteborg.)Tyveknægtene går især efter penge, mærkevarer,og altid fladskærme og IT-udstyr.
  Det er blevet et markant indslag i billedet af DK siden vor hverdag gik af lave, det taler sit eget sprog!Men øvrigheden holder helst lav profil.
  Til falkeøje. Ja, indbrud er en hæslig oplevelse på alle måder, og ja hvorfor må den danske befolkning ikke have våben???

  Kommentar af Kirsten — 3. februar 2010 @ 22:27

 3. Det må den danske befolkning ikke, fordi det er forbudt. Og jeg gider ikke diskutere ulovligheder her på bloggen, gerne et lovsforslag om folks adgang til at bære våben…og dog du kan spilde tiden lige så meget på at forsøge at hente selve månen ind af vinduet ved fuldmåned…du må nøjes med lyset fra den.
  http://xanthippe.podbean.com/mf/web/dkcuvj/GUNSHOT.mp3
  http://xanthippe.podbean.com/mf/web/dynzd/RICOCHET.mp3

  Sonia

  Kommentar af Sonia — 7. februar 2010 @ 17:41

 4. […] Morgenavisen Jyllands-Posten gik over stregen for at tækkes den gode smag den 30. januar […]

  Pingback af UDEN EN SAND AFBILDING AF VOLDEN OG GERNINGSMÆNDENE LANDET OVER KAN DER IKKE SÆTTES IND FOR AT FORHINDRE VOLDEN ENDSIGE FOREBYGGES | Danmark — 22. oktober 2013 @ 09:39

 5. […] Hjemmerøverierne er eksploderet i antal – mainsteam-medie-informationen herom var helt hen i … […]

  Pingback af Vi er desvaerre ikke med – men det sker oftere og oftere i disse aar | Danmark — 14. oktober 2014 @ 15:02

 6. […] Hjemmerøverierne er eksploderet i antal – mainsteam-medie-informationen herom var helt hen i … […]

  Pingback af Informationerne bliver ringere og ringere, også i det officielle | transeurabia — 21. oktober 2014 @ 10:19


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s