Danmark

18. januar 2010

Velfaerden med offentlige tilskud og garantier kan tilmed kapitaliseres, hvis det der kommer ud i den anden ende er ringere end lort


Medens vi her på bloggen lå underdrejet i december 2009 blev vi af Business.dk åndeligt beriget med en enkelt meget klam information. Tænke sig, det var Lars (von) Trier og Peter Ålbæk Jensen berigede sig lige med 20 mill. kr. ved lidt forsinket finanskrise-aktieudstedelse inden salget af Zentropa og afskedigelse af halvdelen af medarbejderne i firmaet. Afskedssalutten foregik ellers i fuldstændig ubemærkethed (mediestavshed fra en vidende presse, forstås!) til trods for, at selskabet i årevis har suget på lappen hos skatteyderne via offentlige tilskud og garantier – den her uskønne hvis ikke ligefrem beskidte dogmekonstruktion af den danske velfærdsmodel på det allerdybeste vand, som på mystisk vis uddeles per offentligt tilskud til privatforbrug, hvilket vel i dette tilfælde må betyde, at videoerne, som Zentropa frembragte, med bevidst rystede, håndholdte kameraer naturligvis er meget mere værd end de samlede billetindtægter i biograferne.

Det skal man som god socialisme-forherliger selvfølgelig kunne drive privat kapitalisering på oveni – det siger sig selv, ik’o’.

Hvis du er på tværs her, er du noller, og så kan du bare selv købe dig noget snolder:

Parentesen i første linie indikerer, at den herre har adlet sig selv på tysk.

Uddrag af:
http://www.business.dk/sport-underholdning/kriseramt-zentropa-forgylder-von-trier-og-aalen
[…]
“Selv om Zentropa nu vil fyre halvdelen af de ansatte, er der alligevel penge til at betale Lars von Trier og Peter Aalbæk 20 mio. kroner.

Mens Zentropa fyrer halvdelen af medarbejderne, udbetaler Aalbæk og von Trier 20 mio. kr. til sig selv i udbytte, viser nyt regnskab, som Børsen Kultur har fået fingrene i. Klagesangen gik hele landet rundt, da Zentropas Peter Aalbæk i sidste uge annoncerede fyring af halvdelen af medarbejderne (i alt 40 fyringer) med en svada til de alt for høje lønninger blandt filmarbejdere.

Men den økonomiske nød i Zentropa er dog ikke større, end at der i år udbetales udbytte på i alt 20 mio. kr. til Peter Aalbæk og Lars von Triers private selskaber Fortuna Film og Element Film fra selskabet Zentropa Staten, der er et af de tre centrale i den komplekse struktur af omkring 100 selskaber, som udgør Zentropa…”

Dansk film afvises af biograferne (trækkerdrengene fra Zentropa igen)

2 kommentarer »

  1. […] vil overveje at bringe Bjørn Lomborgs “Cool it”, når den måtte komme, eventuelt med Lars von Trier i […]

    Pingback af NU SKAL DER SATSES MED ET UNDERSKUD PAA 95 MIA PAA HUSHOLDNINGBUDGETTET « Danmark — 8. februar 2010 @ 11:07

  2. […] om produktionsstøtte”, siger producer Marianne Christensen, der i så fald vil inddrage Zentropa og Lars von Trier i projektet, så der bliver tale om en co-produktion mellem Nordisk Film og […]

    Pingback af Kvindens kønsorgan er en utilpasset kulturel størrelse. Nu sættes der fokus på den ægte vare. « Danmark — 28. februar 2010 @ 16:34


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s