Danmark

4. januar 2010

Politiken og dens kilder skrev lodret usandt om fertiliteten


Hos Eurostat, som er EU’s statistiske organ, kan vi aflæse den samlede fertilitet i de enkelte EU-medlemslande og udviklingen i samme :

(om det samlede antal børn pr. kvinde som alle kvinder i gennemsnit føder i de enkelte medlemslande)

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/product_details/dataset?p_product_code=TSDDE220 (klik på view table)

EUROSTAT (alle tallene for Danmark heri er anført med blå skrift):

Totale fertility, Denmark:

I Politiken læser vi den 7. december 2009, at fertiliteten for oprindelige danskere i 2008 udgjorde 1,82, hvortil den skulle være steget fra 1,69 siden 1993.

Enten tager EUROSTAT fejl eller også gør Politiken og dens kilde.

“Sammenlagt er alt dette udtryk for, at integrationen er gået stærkt for indvandrerkvinderne fra ikkevestlige lande, langt stærkere end for mændene”, melder Anna Qvist, fuldmægtig i Danmarks Statistik.

Her vælger vi at stole på EUROSTAT, fordi de 27 medlemslande trods alt borger for en vis sikkerhed i denne forbindelse, og opgørelsen er selvsagt fælles tilrettelagt for samtlige disse lande.

Vi har derfor anført den samlede – ikke den oprindeligt danske – fertilitet i Danmark til 1,82 i ovenstående tabel og korrekt (d.v.s. politisk ukorrekt) angivet tallet med rødt.

Se, nu hævder samme Politiken fortsat den 7. december 2009, at ikke-vestlige har en fertilitet på 2,11, hvortil den skulle være faldet fra 3,41 siden 1993. Det er også det rene vrøvl.

Try Austria, CIA and Max Planck Institute for Demografic Research: https://danmark.wordpress.com/2010/01/10/tager-max-planck-for-demographic-research-cia-og-eurostat-fejl-medens-politiken-har-ret/

Supplement: https://danmark.wordpress.com/2009/12/26/11135/

3 kommentarer »

  1. Du aner ikke en pind om hvad du ævler. Kast dig hellere ud i noget du bedre har styr på.

    Kommentar af Mardé — 5. januar 2010 @ 00:12

  2. Jeg vil hævde netop at vide nøjagtig, hvad jeg har med at gøre. Jeg har forudsætningerne for at beskæftige mig med befolkningsstatistikken, og mit kritiske indlæg her afslører en meget enkel og åbenbar usandhed, der direkte bevises af EUROSTAT’s link. Det ville være interessant og samtidig klæde dit næste indlæg, hvis du netop kunne konkretisere din tomme kritik. Samtidig skal jeg oplyse, at i dette land er underbygget kritik fortsat tilladt; faktisk kendetegner den vor styreform.

    Kommentar af Sonia — 5. januar 2010 @ 07:15

  3. […] On this background we have insurmountable problems to understand what we read in Politiken 7 December 2009 […]

    Pingback af Tager Max Planck for demographic Research, CIA og Eurostat fejl medens Politiken har ret? « Danmark — 10. januar 2010 @ 17:12


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s