Danmark

26. december 2009

MUSLIMSK JUBEL OVER ATTENTAT

Filed under: Arabization, Culture, Demographics, folkeskolen, Free Speech, Islam, Jihad, skoler — Jørn @ 17:09

MUSLIMSK JUBEL OVER ATTENTAT

Aktivist i Cairo: Vantro kristne skal dræbes

Af Pernille Bramming, Politiken 1.3.1993

CAIRO (Politiken)-Gud være priset, lyder det fra bagsædet ved synet af den udbombede cafe Wadi Al-Nil, hvor der fredag aften blev dræbt fire mennesker og såret over tyve.

Udtalelsen kommer fra en aktivist fra den islamiske opposition i Egypten. En af disse unge mænd med langt, vildtvoksende fuldskæg, der har erklæret Mubarak-regeringen for ‘vantro’ og kæmper for indførelsen af den sande islamiske lovgivning i Egypten.

Aktivistens dæknavn er Abd El-Hakim. Han er en af dem, der gerne udtaler sig til den udenlandske presse. Så vi kører rundt i Cairo, mens han med en mini-koran i hånden forklarer,

hvorfor han siger ‘Gud være priset’, når der er blevet dræbt fire mennesker, heraf en ung svensk kvinde på jordomrejse og en tyrkisk turist.

-Ifølge profeten Muhamed skal vi dræbe de vantro siger Abd El Hakim.

– Udlændingene er vantro, og de truer islam. De kommer her og ændrer på vores skikke og indfører nye skikke, der er imod Islam. Hvad kommer turisterne til Egypten for? De drikker alkohol, de går på casino, og de går udfordrende klædt.

– De kristne er vantro, fordi de ikke tror på én gud, Gud, men på tre guder. Jeg har læst fire bøger om kristendommen, og det er helt klart, de tror, Gud er tre, siger Abd El-Hakim.

Han vil ikke sige, hvilken af de mange forskellige islamisk orienterede oppositions­­grupper, han tilhører, blot at han er ‘en muslim’. Eftersom der endnu ikke er nogen, der har taget ansvaret for fredagens bombeattentat midt i centrum af Cairo, vil han heller ikke udtale sig konkret om attentatet.

Det kan dog være et led i den økonomiske krig mod regeringen, der er de mere radikale islamiske gruppers forsvarskrig, siger han. Regeringen har forfulgt dem så eftertrykkeligt, at de nu har været nødt til at slå igen og ramme regeringens ømme punkt, økonomien.

Rækken af angreb på turister gennem det sidste halve år er midlet i denne krig. Hvorfor interesserer I udenlandske turister jer kun for de kristne ofre? Der er tusinder af muslimer, der er blevet myrdet af regeringen. På grund af et drab på en enkelt fransk kvinde dræbte regeringssoldaterne 17.000 mennesker i fire landsbyer i det sydlige Egypten. Hvorfor er der ingen af jer, der undersøger dette nærmere? spørger Abd El-Hakim.

Det er vanskeligt andet end at registrere hans udtalelser. Løgne, overdrivelser og misforståelser er en del af brændet i de radikale islamiske oppositions­gruppers ideologiske bål.

Det er imidlertid sandt, at regeringen er faret meget brutalt frem mod de radikale grupper. Ifølge den formentlig mest pålidelige kilde, den egyptiske menneskerettighedsorganisation EOHCR, sidder der i dag 2000 muslimske oppositionelle i fængsel, og regeringen har gennem de sidste par måneder arresteret og forhørt – ofte under tortur – over 20.000 mistænkte aktivister.

*       *       *

6 kommentarer »

 1. Ja, det er jo lige efter manualen.

  Kommentar af Anna Lyttiger — 26. december 2009 @ 18:20

 2. Vesten vil ikke indrømme, at vi er midt i en tredje verdenskrig, som er en religionskrig.
  Vågn op!

  falkeøje

  Kommentar af falkeøje — 26. december 2009 @ 18:32

 3. På trods af det, nogle år senere:

  (Pernille Brammings forliste ægteskab med Egypter)

  Weekendavisens Pernille Bramming: Kurt Westergaards tegning er hatespeech

  Kommentar af Balder — 26. december 2009 @ 20:24

 4. På trods af det, nogle år senere:

  (Pernille Brammings forliste ægteskab med Egypter)

  Weekendavisens Pernille Bramming: Kurt Westergaards tegning er hatespeech

  Kommentar af Balder — 26. december 2009 @ 20:24

 5. Balder: Ja, hun er lidt svær at forstå. Ambivalens er ordet der rammer bedst, tror jeg. Apropos dit blogindlæg, Lars Erslev er afgjort ikke islamforsker og hans kendskab til Mellemøsten kan ligeledes ligge på et yderst begrænset sted. Han er magister i historie og medlem af socialdemokratiet… og så er den potte ude.

  Kommentar af Sonia — 26. december 2009 @ 20:34

 6. Mange tak for rettelsen Sonia; jeg har lavet det om.

  Et par kritiske læsere mere og en skønne dag bliver indlægget måske fejfrit!

  Jeg er enig i bedømmelsen af Erslev Andersen.

  Men man er jo snart jubelglad hvis der blot er én der ikke går til ekstremer for at forsvare muslimerne!

  Kommentar af Balder — 26. december 2009 @ 21:38


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s