Danmark

19. juni 2009

Sagerne skal bare forhales, saa glemmer vi vort tilgodehavende


Hjeeem te Aaaarhus

Siden 2007 skal fjernvarmeforbrugerne i Århus  i gennemsnit have tilbagebetalt kr. 6000 i for meget betalt varmeafgift  i henhold til prisen på varme. Det var ikke let, det var nærmest umuligt i følge rådmand Peter Thyssen, og nu er pengene måske blevet til letbaner. Desuden skal vi have verdens største kongrescenter (1,7 mia.kr) på havnen (det sidste af slagsen i storstilet nybygning gik ned efter et par år i midten af 90-erne), renovering af Gellerup (1 mia. kr.) og et verdensmuseum som tilbygning til Moesgaard Museum (sidstnævnte 350 mill. kr.).

De sidste forlydenderne er, at de kr. 6000 skulle være reduceret til kr. 700 pr. husstand. Men her skal vi også lige tage underskuddet i kunstmuseet Aros i betragtning (ganske vist under anden rådmand, men pyt, det er samme kasse) og samme underskudsmuseums sidste kæmpekanin “Sculptures by the Sea” (goddag mand , økseskaft, iturevene sildekasser og flimmerplastic i en rumlepotte). Det koster al sammen, og børnene slæbes dertil i de statsforordnede pjækketimer i busvis af hold (for at hæve besøgstallet) naturligvis af lufthungrige 68-modeller. De render ganske afgiftsfrit rundt og glor en anelse (de fleste med kamoufleret foragt) på vanviddet med overindsigtsfuld og allestedsnærværende leders og mesters vejledning samt kontrol.

Lad nu børnene! Ungerne!

Sonia

PS:

Lad os gå en valgperiode tilbage, for at se om det var bedre??

Uddrag af: http://www.dr.dk/Regioner/Aarhus/Nyheder/Politik/2005/08/14/100350.htm

Louise Gade er vred på Thor Pedersen

14. aug. 2005 10.17 Politik Århus borgmester Louise Gade er vred på sin partifælle Venstres Finansminister Thor Pedersen

Årsagen er et svar som finansministeren i går gav Århus Byråd. Byrådet havde klaget til blandt andre Thor Pedersen over kommunens truende økonomiske situation. Men finansministeren svarede, at han var parat til at sætte Århus under administration, hvis kommunens økonomiske situation blev for dårlig.

—————————-

Århus Kommunes langfristede gæld ultimo 2007 var 3,027 mia. kr. Her til skal lægges den finansielle egenkapital, som den kortfristede gæld benævnes, på 1,448 mia. kr.

Så fik Århus en anden borgmester i 2005 og landet en anden finansminister:
Nu skal vi så have en tunnel under Marselis Boulevard til ca. 1 mia. kr., et kulturbygningværk på Århus’ havnefront til omkring 1,7 mia. kr. og endelig skal indvandreboligkvartererne renoveres for ca. 1 mia. kr.

Herved mere end fordobles vel Århus Kommunes langfristede gæld, uanset tilskud fra Boligselskaberne Landsbyggefond og staten, de forventelige budgetoverskridelser ikke indregnet.

Hvordan er det lige en kommune tilbagebetaler sin gæld, uden skatterne hæves?

Er det sådan:

Antallet af indvandrere på førtidspension i Århus er steget med 99,7 % på fem år ?

1 kommentar »

  1. […] af Sagerne skal bare forhales, saa glemmer vi vort tilgodehavende « Danmark — juni 19, 2009 @ 7:21 […]

    Pingback af For mange betalte varmepenge – skal de tilbagebetales? – Nja, til hvem? « Danmark — 19. juni 2009 @ 08:02


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s