Danmark

26. januar 2009

Elendig reportage – han berettede simpelthen om noget, som han ikke ved hvad er – mon det ikke bliver mere og mere almindeligt?


DR2TV Udland kl.19:30 havde en ganske ubegribelig reportage fra Texas, hvor medierne lige nu debatterer nogle ændringer i de overordnede læse- og undervisningsplaner.

Reporteren var en Engelbrecht, der simpelthen viste en grundlæggende mangel på viden om, hvad teori overhovedet er. Hans udtrykte sig som om en teori er en grundlæggende sandhed: Han hævdede simpelthen, at det er ganske utilstedeligt at stille sig kritisk over teorier, f.eks. Darwins evolutionsteori.

Engelbrecht var tilmed meget forarget over, at teorier af enhver slags nu skal kunne analyseres af eleverne med blik på, at de skal kunne vurdere svaghederne og eventuelt bærekraften i teoriernes krav på virkelighedserkendelse.

Vi må sige: Engelbrecht ved simpelthen ikke, hvad en teori er, et logisk mere eller mindre sammenhængende system af konklusioner, der bygger på de valgte præmisser herunder givne sandheder, antagelser og tilgængelige data.

Er der grundlag for at kritisere bære- og sammenhængskraften i en teori, mener Engelbrecht således ikke, at teorien kan være tvivlsom. En teori er ikke sandhed, unge mand.

Det er under lavmål at sende sådan en gang ukvalificeret reportage på en kanal, der ellers på det sidste har oppet sig ganske betydeligt, både m.h.t. sagligheden og også med kvaliteten i øvrigt.

Prøv f.eks. at se lidt på Darwin og hans såkaldte evolutionsteori. Uden at se netop denne teori i f.eks. de tidssammenhænge, hvori den fremsattes og hvor den er blevet brugt, vil man intet forstå: Darwin stolede ikke selv på den

Sonia

1 kommentar »

  1. […] View […]

    Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 21:39


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: