Danmark

20. januar 2009

Offentligt underskud og skattelettelser passer ikke sammen – oekonomipakken er helt hen i vejret, og samtidig er det netop de opkastede tiltag, der har sendt os dertil, hvor kom med finanskrisen – DET ER FOR DUMT!


i

Forfra og om igen – det er for dumt

– i øvrigt bliver det snart standset af EU

Stærke kræfter vil såkaldt ‘sparke den danske økonomi igang’. Sparke er et LO-udtryk. Tidligere ville man kickstarte økonomien delvis efter økonomen John Maynard Keynes’ opskrift fra trediverne.

Uanset, det er noget vrøvl. I praksis går det ud på, at det offentlige afholder nogle ekstra udgifter, der eventuelt ikke er dækning for på Finansloven.

Dette var præcis, hvad vi gjorde, så vi endte i det finansielle hul, hvor vi er nu. 

Desværre er hele tankengangen grundlæggende forkert. Det er muligt at nogle skoler trænger til vedligeholdelse og nogle trafikanlæg o.a. mangler. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvor retfærdigt og eller snusfornuftigt tiltagene kunne se ud ellers. Det kan ikke finansieres ved at underbudgettere, uden det går galt, endnu mere galt. 

At leve i den forestillingsverden, at pædagoger, skolelærere og cand. altmuliger i Folketinget disponerer bedre, hvor skatteydernes midler skal bruges, hvor opkrævningen fra virksomhederne skal bruges, eller hvor eventuelle lånte midler skal bruges, er helt hen vejret.

Det er netop indblandingen fra Folketinget, der skævvrider hele økonomiens naturlige ordning, fordi alle offentlige udgifter er forbrug af frit tjent købekraft, hvorimod skatter er tvangsinddrevet købekraft, der kunne være investeret i produktionen, der frembringer mere købekraft eller kapital end der investeres.

Når denne kapitaliseringsproces, som er det eneste vi kan leve af, hæmmes for meget som nu, går produktionen i stå eller flytter væk.

Tag murermesteren der ser tilskudsmidler for køberne af renoveringer m.v., tilskudsmidler uden hvilke intet var sket. Nu udnyttes tilskudsmidlerne, og murermesteren bestiller materialer og ansætter folk.

Så snart tilskudsmøllen ophører går det ud over de ansatte, de nyansatte først, leverandørerne og endelig murermesteren. Derefter er situationen blevet værre, end den var før tilskuddene. Det er det, der har kørt i alle 1990erne indtil 2001.

HVAD DER ER BRUG:

Det er derimod kapital og fordelagtige omkostningsforhold virksomhederne mangler. Det offentlige udsuger erhvervslivet og fagforeningerne kvæler virksomhederne med høje lønninger, og det offentlige presser de ansattes lønninger med for høje skattesatser.

Aktieselskabsskatten kunne let nedsættes til f.eks. 15 pct., og i stedet for al anden indkomstskat kunne der indføres en ren lønskat på 20-25 pct. for alle, der straks indbetales forud af arbejdsgiverne, f.eks. månedvis. Så er det slut.

Så vil virksomheder myldre til Danmark, og der vil blive plads til omstillingen og udviklingen, som den internationale konkurrence fordrer af Danmark. Desværre er vores uddannelsesfelt blev totaltødelagt efter Haarders to-tre perioder, først 1980erne og så igen fra 2001. Han skal altså fjernes, før der sker noget med rigtig virkning.

Skattenedsættelser vil virke og give de resultater, som politikerne hævder de ønsker. Det virkede helt vildt i Irland: 22. plads i økonomien til en 4. plads. Forsøgsvis kunne man lige prøve et enkelt år eller to for at se, om skatteprovenuet ikke blev tilfredstillende, da lønsumsskatten er langt mere effektiv i provenumæssig henseende.

Alle offentlige udgifter skal finansieres af de indkrævede skatter. Er der ikke indtægter nok, må udgifterne nedsættes. Dette er en ufravigelig regel.

Den anviste vej her, er den eneste vej fremad. Der har aldrig været andre veje, uanset hvad du måtte høre af heksekunst.

Når man har dummet sig 998 gange tidligere, er det så en naturlov at man skal dumme sig to mange mere, fordi så er tallet 1000 nået, og det er sådan et fint tal?

Sonia

Det kan sagtens uddybes, men det er ikke nødvendigt, for det er sandheden:

https://danmark.wordpress.com/2009/01/03/skat-min-skat/

3 kommentarer »

  1. […] J. E. Vig, den 17. februar 2009 PS: Finanskrisen, lad os få det hele med  “At sparke økonomien” igang er noget vrøvl Forfra og om igen, dur ikke […]

    Pingback af Helle Thorning Smidt og Lene Espersen er tomme skaller i forhold til virkeligheden « Danmark — 18. februar 2009 @ 12:19

  2. […] View […]

    Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 21:41

  3. […] View […]

    Pingback af All Posts On http://Danmark.wordpress.com « Xanthippe — 19. marts 2009 @ 17:38


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s