Danmark

1. januar 2009

Statsmaniken har talt – han kan kun tale, ikke handle


iod

 

Lad os tage et par fra flommen af ord

“Skattelettelser og kapital til bankerne.”

VENT AT SE:

Skattelettelser og kapital til bankerne betyder underskud på de offentlige finanser. Hermed går keynesianer-troen fortsat på, nu også efter støttepartiets tilkendegivelser, at vi løfter hesten op af dyndet ved at trække os selv i håret og blive i saddelen.

Lad os være konkrete og nemme at begribe. Der skæres måske et lille stykke hæl og en lilletå, men sangen er 90-95 procent af det, som virkeligheden vil vise sig at være –

Naturlovene er de eneste, der kommer på tværs.
Offentligt underskud sætter flere matadorpenge i omløb og øger kreditten og gælden endnu mere – som om der ikke har været en lind strøm af samme i flere generationer med et kortere ophold indmellem. Kronen er koblet til Euro, og så skal der støtteopkøbes fra overnationalen for at holde kronen oppe i et større og større papirbjerg. Bankerne er som bekendt insolvente, fordi de låner pengene/ digitaltallene ud flere gange, og kun fordi de får lov af lovgiverne. Der skal også støtteopkøbes i Grækenland og Italien og det meste af Sydeuropa.
Euroen skal holde kursen, sådan som den er tvangskonstrueret med ferm og frejdig, men ukyndig politikerhånd, men det bliver ikke ved at gå med alt det den skal dække ind af dårligdom. Derfor så skal dansken også snart trues til at tage stilling til fuldt medlemsskab af Euro-zonen, eller vi skal sendes ud i en robåd på Nordatlanten. Maniken kommer med den inden længe. Truslen, altså. Så ramler det, hvis vi ikke kommer med i klubben og dermed opgiver vores lille land. Det hele ramler i øvrigt på mellemlangt sigt. Cirka 2020 er unionen færdig, hvis den fremturer, som det kører netop nu.
Mere kapital til bankerne. Staten kan. Staten er en samling cand. ingenting. folk, og politikere, der selvsagt kan ingenting, i bedste fald intet andet end antagelseslogik, i værste fald volapyk på stylter. Ét er søkort at forstå, ét andet skib at føre. Nationen er noget ganske andet, folket og dets landområde, kan næsten alt, hvis det vil.
Staten har ikke andet end papir og fortsat en kæmpe statsgæld på flere hundrede milliarder – uanset hvad Jyllandsposten har vrøvlet om ved par lejligheder de senere år og også tidligere finansminister Thor Pedersen fik seerne til at misforstå i den bedste sendetid op til den sidste storkonflikt på sundhedsområdet.
Og det er den samme sang overalt i Europa, der er forsømt grænseløst for tilpasning og omstilling til den internationale konkurrence, og samtidig går aldersstrukturerne os i den grad imod, fordi der ikke fødes børn nok i velfærdssamfundet, som forudset.
Alene Storbritannien fik renset ud primo 1980erne og står nu igen i en forbedret konkurrencesituation i forhold til landene på fastlandet. Englænderne melder sig aldrig ind i euro-zonen. England har bekæmpet ethvert forsøg på dannelsen af en stormagt på det europæiske fastland siden vor tidsregnings begyndelse.
Så går det sådan med problemerne med disse tiltag – slag i luften – problemerne, der skal løses, at de bliver endnu større. Intet er forandret, de menneskelige egenskaber fører til konflikter i hjemmet, i familien, i landet, når manglen virkelig sætter ind i kredse, der aldrig har kendt til mangler, og når krybben er tom – pludselig ihukommende Øko-Bent-Betjent, der drønede derudaf og naturligvis måtte væk, da finanskrisen kom af hensyn de kvikkestes hukommelse, blot et år bagud. Dette tema har ikke ændret sig i vel 2350 år siden Aristoteles og Platon. Aristoteles var bl.a. Alexander den Stores lærer i barne- og ungdomsårene.
Når krybben er tom, så bides hestene, og når alle krybber er tomme kan vi prøve at hæve renten for at få fat i noget kapital at komme videre på – ærlig tjent købekraft, der i den grad er blevet en mangelvare overalt i den vestlige verden, fordi den netop er opbrugt i en syg kapitaldannelsesproces, ødelagt alene af politikerne og fagforeningersmonopoler og/eller har fjernet sig væk fra Europa, fordi andre græsgange viste sig givtige/levedygtige for en naturlig realproduktion, der det eneste vi kan leve af, når vi ikke har et stykke jord.
Når det så viser sig heller ikke at virke, går vi mod deflation, der er i gang med bilindustrien som ret sikker indikator – stilstand og prisfald på alle centrale varer afhængig af prisfølsomheden på de enkelte varertyper. Så udsættes alt, for det vil måske være mere givtigt i morgen eller i overmorgen. Det kan føre til total stilstand, negativ vækst foreløbig med 0,9 pct. i 2009 er ikke enden. Det kan blive meget værre og til sidst kan intet gøres af fornuftige tiltag. Når alle vestlige lande mangler kapital, så forsøger vi os fortsat med ny-merkantilisme i tidens mode – international skat på araberne for eksempel via Petro-Euro og skæbnesvangre aftaler for de europæiske undersåtter. Arabien – d.v.s. olieverdenshandel afregnet i Euro – skal nok skal vide at tage sig betalt i form af indvandring til Europa, ny besættelse.
Ihukommende en vis herre, der kom for sent på arbejde den 9. april 1940, efter alt væsenet havde ledt efter ham fra tidligste timer, og sædvanen tro fikst svingede han sin hat gennem forkontorets garderobe og over på knagen i ministeriet med bemærkningen: “Jeg hører der er nye herrer i huset”.
Så taber vi, og der bliver måske krig på en anden måde end nu. Jeg håber det faktisk, hvis der ikke er anden vej at gå, er den den bedste. Jeg vil hellere dø end være i union med muslimske arabiske og nordafrikanske lande – et mestendels terroristisk narkohelvede.

Sonia

 


 

6 kommentarer »

 1. Godt Sonia! Sådan!
  Hermed en lille understregning af dine vise ord:
  Staten? Det er borgerne. Det er vigtigt at holde fast i det faktum – og tænke i den politiske term!
  Staten kan! NEJ, som det er fremført. DET STATENS POLITIKERE i regering og folketing kan er at narre befolkningen til at tro, at de bærer byrden for folket, og for den hjælp må befolkningen indordne sig under despotiet og finde sig i indførelsen af Euroen, hvorved endnu en milepæl – en af de sidste for Danmarks udslettelse som nation er banket grundigt i jorden.
  Vi skal ud af EU! Følg § 50 i “Traktaten”!
  Ja, krig kan blive den eneste værdige løsning på de problemer, vi har fået på halsen, hvor sindssygt det end lyder – men sandt!

  Kommentar af Kirsten — 2. januar 2009 @ 02:22

 2. Kloge, ansvarlige Kirsten

  Jeg bliver nødt til at korrigere en enkelt lille detalje med denne lille kommentar, der også tydeliggører teksten ovenfor :

  Staten kan. Staten er en samling cand. ingenting. folk og politikere, der kan ingenting, andet end antagelseslogik. Ét er søkort at forstå, ét andet skib at føre. Nationen er noget ganske andet, folket og dets landområde, kan næsten alt, hvis det vil.

  Vi skal bare huske for at vi ikke helt bryder sammen under byrderne efter et opgør med EU, skal vi altså have Norge, England eller andre til at dække kronen ind mod spekulation, indtil vi får et ordentligt og hæderligt internationalt monetært system.

  Sonia

  Kommentar af Sonia — 2. januar 2009 @ 06:06

 3. […] i Tyskland og i Danmark er hovedingredienesen skattelettelser og underskud på de offentlige finanser, større offentlige udgifter end indtægter og derfor endnu større […]

  Pingback af Ingen tvivl : De europæiske økonomiske tiltag styres direkte mod deflation « Danmark — 15. januar 2009 @ 18:16

 4. […] Det hjemlige: Lad os tage dem på ordet […]

  Pingback af Euro og mulighederne - den gaar ned eller et andet sted hen uanset - forlyder det endelig fra mainstream ogsaa « Danmark — 20. februar 2009 @ 11:38

 5. […] View […]

  Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 21:43

 6. […] offentlige forbrug…” “…Både i Tyskland og i Danmark er hovedingredienserne skattelettelser og underskud på de offentlige finanser, større offentlige udgifter end indtægter og derfor endnu større […]

  Pingback af ORDET ‘DEFLATION’ TRÆKKES IND I OFFICIELLE SPROG I EUROPA MED 6-7 ÅRS FORSINKELSE | Danmark — 3. september 2015 @ 11:20


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s