Danmark

23. oktober 2008

TV2 har ikke indrettet sig paa produktet har aendret sig og valgfriheden oeges


Fra kommentar af Patrick Damsted til: http://damsted.wordpress.com/2008/10/19/hvorfor-tv-2-har-det-ad-helvede-til-og-ikke-eksisterer-om-to-ar-hvis-de-voksne-ikke-stopper-festen/

“…TV 2 var prisførende (altså dyrere end andre tv-stationer) fordi de havde en større variation i deres seere, en variation de kunne opnå delvist fordi de sender hovedkanalen på et sendenet, der er 100% landsdækkede (kontra de andre kommercielle stationer) og selvfølgelig også fordi de sendte programmer, der havde en bredere appel.

Det er derfor slukket for det analoge sendenet i november 2009 er så lumsk, det digitale sendenet giver nemlig de andre kommercielle stationer samme dækning og dermed chancen for at ramme den samme seermængde som TV 2.

Men det er fremskrevet – vi kan ikke vide om resultatet bliver som i andre lande, men vi kan vide at det vil have en effekt. Blandt andet at alle vil have mere tv at vælge mellem og at det historisk – også i Danmark, tager sening fra de kanaler, som er størst. Derfor er det meget sandsynligt at det vil have en effekt på TV 2s seertal på hovedkanalen og dermed på deres muligheder for at tjene penge på reklamer.

TV 2 har i dag en gæld på 500 millioner kroner til staten og en yderligere gæld på (lidt efter hvilken avis man læser tallene i) enten 850 millioner ELER en samlet gæld på 850 millioner – som de ikke kan tilbagebetale. Det er et skidt udgangspunkt for at møde en potentiel trussel mod indtjeningen, som det analoge sluk vil være.

Angående TV 2 Radio kan jeg kloge mig længe over at TV 2 mente at kunne få et andet resultat af kommerciel radiodrift end Sky Radio havde haft, ved at gøre det samme som Sky. Det vil jeg dog ikke. TV 2 Radio er ikke den primære årsag til det går skidt, det er bare en stor dråbe i deres gæld. Den primære årsag er at fjernsyn, på grund af sin ensporede natur – baserer sig på at brugerne indretter sig demografisk efter udsendelserne. Det tror jeg ikke man kan forvente at de fleste bliver ved med at gøre i en tid, hvor de er forvænt med at kunne bestemme hvad de oplever selv…”

———————————————

Ovenstående er viderebragt fordi det formentlig ellers ikke ville komme frem

Det er som katten og den varme grød, når vi læser i Information i dag:

“TV2’s konkurrenter har vundet

Medieprofessor foreslår at erklære TV2 konkurs og udbyde den populære tv-station på folkeaktier. En byge af sagsanlæg fra konkurrenterne truer nu for alvor stationens eksistens”

Sonia

PS: Politiken lister hele forløbet og giver sit bud: http://politiken.dk/kultur/article585867.ece

1 kommentar »

  1. […] View […]

    Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 21:45


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s