Danmark

21. maj 2008

Strejken blev sat i gang af tingets formand, tidligere finansminister Thor Pedersen


Var det kokain-drømme?

Oplægget til den igangværende strejke kom allerede i foråret 2006 med en aprilssnar: Statsgælden var pist væk. Den 29. marts 2008 kunne vi igen læse noget lignende vrøvl i DR TTV:
“Den offentlige sektor i Danmark var ved udgangen af 2007 gældfri for første gang i nyere tid med en nettoformue på 43 milliarder kr. Så sent som for 10 år siden havde den offentlige sektor en nettogæld på 422 milliarder kr. Nedbringelsen af gælden skyldes først og fremmest store offentlige overskud i de seneste år. Alene i 2007 blev overskuddet på 75,6 mia. kr…”

“Thor Pedersen meldte på pressemødet i primetime den 26. september 2006, at vi snart er så rige, at vi ejer hele verden (sådan hørte seerne det!):”at den samlede udlandsgæld (offentlig og privat) efter 60 år nu er væk, og at omverdenen ved udgangen af 2007 forventes at skylde danskerne ca. 105 mia. kr. Herefter sagde Thor Pedersen:

“Hvis vi bruger vores store, fine tusindårsmodeller, ja, så har vi løst globaliseringen. For over tid ender det med, at vi ejer hele verden. Og så er dét problem løst. Men måske viser det dog udfordringen i at bruge langsigtede modeller – at de har nok en begrænsning alligevel. Om ikke andet, så er det dog positivt, at vi har den frihedsgrad, som grafen her viser.”

“Pointen var at anskueliggøre begrænsningen i lange fremskrivninger – ikke at udtrykke en forventning om, at vi snart ejer hele verden. Så er dét præciseret”, siger Thor Pedersen.

Det var løgn.

Vi siger til det sidste: Sådan forsøger man at undskylde sig efterfølgende, når det er gået rivende galt.

Den 29. marts 2008 kunne vi læse noget lignende vrøvl i DR TTV. Reprise af løgnen for at få sat strejken ordentligt igang: “Den offentlige sektor i Danmark var ved udgangen af 2007 gældfri for første gang i nyere tid med en nettoformue på 43 milliarder kr. Så sent som for 10 år siden havde den offentlige sektor en nettogæld på 422 milliarder kr. Nedbringelsen af gælden skyldes først og fremmest store offentlige overskud i de seneste år. Alene i 2007 blev overskuddet på 75,6 mia. kr…”

Det var løgn.

———————–

Det var det rene vrøvl med statsgælden. Ved udgangen af 2007 var statsgælden stadig et trecifret milliardbeløb, som den danske stat skyldte væk. Olieprisstigningerne havde især gavnet økonomien lidt samlet, fordi Danmark er netto-eksportør af olie og naturgas.

Statsgælden ved udgangen af 2007 er næsten 10 gange større end det tilgodehavende, som DR hævder Danmark har??? Kan nogen give os et svar på, hvorfor der bringes så bevidst vildledende og usande oplysninger fra en licensbetalt statsinstitution, der har skulle forestille at bringe os korrekte nyheder og korrekt information?

Og kan nogen fortælle os, hvorfor Thor Pedersen i grunden satte noget igang i 2006, der kunne ligne nogle kokaindrømme? Ikke nok med de udvidede kreditter i husene på mere end 50 pct., nu også også kæmpe lønforhøjelser til de offentligt ansatte ud af den blå luft…men på bekostning af Euroen, der holder kronen oppe!!

Forsøg på svar:

“Ham Fogh-Rasmussen, han er nu en flinker fyr.”
Der var noget med nogle EU-forbehold, der skulle til folkeafstemning i 2008, måske 2009.

Der skete lissom en fuldstændig forvandling med Thor Pedersen, da han nåede de bonede gulve. Lad os se eller høre hvad han sagde i 1997. Bidrag til samtidshistorien, 1997, om en skæv Euro-tilpasning af finanspolitikken: https://danmark.wordpress.com/2006/06/21/mon-det-er-bedre-i-dag/ . Lydoptagelsen: Lydoptagelse, varighed: 25:58

Sonia

3 kommentarer »

  1. […] Specielt Thor Pedersens anfald (uddybet) Se forvandlingen fra en time i Radio Falcon 6. februar 1997 […]

    Pingback af Finanskrisen - ansvaret fejlplaceres af det lettere og det koebte kavaleri « Danmark — 1. oktober 2008 @ 22:38

  2. […] View […]

    Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 21:52

  3. […] arbejdsmarked stadig nærmede sig sin afslutning. I øvrigt præcis som da tidligere finansminister Thor A. Pedersen 26. september 2006 satte gang i plejepersonalets arbejdsnedlæggelser og demonstrationer ved at […]

    Pingback af PÅ VEJ TIL LYKKELAND – ELLER MOD NULPUNKTET | transeurabia — 7. februar 2015 @ 09:55


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: