Danmark

12. januar 2008

Nu bedes vi deltage i Auschwitz-dagen – men jeg tror vi undlader


den 27. januar 2008. “Her skal vi mindes Holocaust og det 20. og 21. århundredes andre folkedrab. Auschwitz-dag sigter mod at sætte folkedrab og politiske massemord på dagsordenen og derved åbne en debat om de etiske og politiske udfordringer, skriver de i indbydelse.”

Dette skal ikke tages ilde op: Auschwitz mener jeg ikke vi får lov at glemme. Har der mon været én uge de sidste 50 år, hvor vi ikke har hørt om det?

Så er der andre folkedrab, der jo ligeledes skal mindes den 27. januar, og andre som ikke skal mindes, men glemmes.

Massakrer og fordrivelser i perioden 1915-1918 var så systematiske, at de karakteriseres som folkedrab. Det skønnes, at mellem 1 og 1,5 million armeniere omkom. De ansvarlige i den osmanniske ledelse undslap effektiv retsforfølgelse.

Omkring år 1923 var næsten hele den armenske befolkning fra den tyrkiske del af Osmannerriget forsvundet; størstedelen var slået ihjel, andre var flygtet til nabolande som Syrien, Rusland og Egypten.

Vi har det problem at vor udenrigsminister er begyndt at glemme sin skolelærdom, måske inspireret af både Tyrkiet og USA. Førstnævnte foretrækker helt klart en anden historieversion. USA vil have Tyrkiet med i EU, vel sagtens med lidt de samme begrundelser som i alliance- konstellationerne under Krimkrigen (1853-1856), formelt mellem Rusland, Tyrkiet og senere Storbritannien. Det er simpel geografi og ressourcer.

[We have the problem that the Danish Minister of foreign Affaires suddenly seems to have forgotten his learnings from his early schooldays, perhaps inspired by Turkey as well as USA. The first mentioned prefer another version of the history. USA would like Turkey to join EU, perhaps for almost the same reasons found in the alliance-constellations in the Crimea-War (1853-1856) formaly between Turkey and Russia and later on Great Britain. It is simple geography and resources.]

Der skal ikke tales om folkedrabet af armenier 1915-1918. Det skal vi lade historikerne om, siger udenrigsministeren. Udenrigsministeren er her i øvrigt på højkant med www.folkedrab.dk og næsten ethvert civiliseret land i Europa, hvis altså de ikke lige pludselig har skrevet historien om – som det er planlagt i EU. Holland afviste af lade to politikere opstille ved det seneste parlamentsvalg, fordi de var Armenier-folkedrab-fornægtere.

Mon Dafur i Sudan kan omtales? FN har været inde på, at katastrofen i Dafur skyldes klimaændringer. Det meldte den nytiltrådte FN-generalsekretær. Her drejer det også om fortrinsvis kristne fortrængte, der sultes og forfølges på snart 20. år i den ørkenrige sydvestlige del af det ellers rige land, mens verden ser til, og FN indimellem også udtrykker andægtige ting, medens de kristnes børn indfanges og sælges bl.a. på den anden side rødehavet.

Et sudanesisk førstehåndskilde

Her får vi lige en ny historieversion om Dafur i indbydelsen til Auschwitz-dagen:

“…Konflikten i Dafur brød ud ud i 2003. Her bekæmper lokale oprørere Sudans islamiske regering mens regeringen og militserne Janjaweed slår igen…”

Det kan vi ikke bruge til noget. Det er hån i vor hukommelse og intelligens!

Nej, vi gider ikke være sammen med folk, der lyver.

Det er også et spørgsmål om tilfældet Cambodia med Polpot-regimet får lov at komme med fremover i vor kollektive erindring. Her røg en tredjedel af befolkningen, og derovre har man særdeles svært ved at finde frem til de sidste overlevende, men ansvarlige, som vi jævnligt ser på TV. Landet er i dag et FN-protektorat. Hvorledes den internationale støtte til regimet tegnede sig under slutningen af Vietnamkrigen er vistnok et noget ømtåleligt emne at tage op, tror jeg også udenrigsministeren vil mene.

Når vi kommer til Kosovo, der også er et internationalt FN/EU-protektorat, der i øvrigt skal løsrives til et andet land, Albanien, så er det nok knap så svært. Men her skal vi alligevel passe på af andre grunde:

Vi fik beretninger om massemord: Serbere der myrdede Kosovo-albanere, naturligvis. I hundredetusindevis, massedrab og massegrave på TV i lange baner aften efter aften. Arkivoptagelser fra BBC skulle kommenteres på TV, og en enkelt af kommentatorerne kommenterede da også disse arkivoptagelser særdeles frit, da det kneb med at følge med.

Men:

I følge en spansk patolog Emilio Perez Pujol, der er leder af det internationale undersøgelsesteam: “Jeg regner med at det endelige antal af døde i Kosovo vil være højest 2.500.” Kritikere siger at det overestimerede antal i medierne blev brugt til at retfærdiggøre U.S. militær interventionen (The VFW Magazine, Page 8, January 2000).

scopolamin er i øvrigt et sandhedsserum

2008 skal åbentbart være historie-løgnenes år

Sonia

6 kommentarer »

 1. […] As a minor but hopefully enlightening parallel to this: “There was no confirmed homocide on Armenians 1915-1918″  […]

  Pingback af The beginning of the homocide in Dafur « Danmark — 12. januar 2008 @ 19:47

 2. […] As a minor but hopefully enlightening parallel to this: “There was no confirmed homocide on Armenians 1915-1918″ […]

  Pingback af The beginning of the homocide in Dafur « Dissidentpress — 12. januar 2008 @ 20:09

 3. Simon Deng, Forhenværende Sudanesisk Slave, Menneskeretsaktivist fortæller:

  http://hodja.wordpress.com/2006/05/01/hvad-handler-krisen-i-darfur-i-virkeligheden-om-jihad/

  Kommentar af hodja — 13. januar 2008 @ 18:03

 4. Alletiders, jeg har sat link på mine to. Førstehåndskilder er altid
  det bedste.

  Sonia

  Kommentar af Sonia Wahnloop — 13. januar 2008 @ 20:10

 5. […] Flere løgne – også om Kosovo […]

  Pingback af Balkan blusser op igen « Danmark — 22. marts 2008 @ 11:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s