Danmark

31. december 2007

De nye magthavere in spe

Filed under: Justice — Tags: , , , , , — Jørn @ 10:04

Herfra udstedes nyt betalingskort med kredit i optil 50 dage og 10-15 pct. lavere priser på varer fra udvalgte forretninger. I forvejen køber LO-medlemmer bl.a. fyringsolien billigere end andre. I årevis Lærernes Indkøbscentral og billigere lejligheder, og du fik spørgmålet i Brugsen: “Har du medlemskort?”, der uden videre gav dig den højest tvivlsomme  diskriminerings-rabat uden nogen reel modydelse eller risiko.

—————-

Dollarbutikken genindføres: 

Fra det gamle Sovjetunionen har vi sikre beretninger om indkøbstrafikken sådan en lørdag formiddag: Grå og sorte limousiner kører ind i stor baggård med tilsyneladende kæmpe lagerlokale på 1. sal midt i en blok. Vinduerne er de gammelkendte med mange små ruder i rammen, og de er alle overmalede med kridt. Der er godt med el-belysning bag ruderne.  

Stor parkeringsplads hvorfra de pelsklædte fruer forlader vognene med privatchauffører siddende tilbage i bilen med motoren i tomgang. En udvendig trappe fører ad gavlen til 1. sal på kæmpebygningen med en dør ind. Vinduerne i blokken og i døren er selvfølgelig overkridtede af helt åbenlyse årsager og lige ved indgangen i tillæg et forholdsvis stort skilt med indskriften:

GYLDIGT REJSEPAS KONTROLLERES VED INDGANGEN.

Intet, absolut intet andet afslører, hvad der kan være i bygningen 

Hvis ikke (“de livsfarlige”) bilmærker på parkeringspladsen skulle være nok, så skræmmer det sidste selvfølgelig enhver ikke-parrerende borger væk, fordi kun de anerkendte, partimedlemmerne, de rigtige sovjetborgere er indehavere af et gyldigt rejsepas. Betalingen i forretningen foregår så også kun med US-dollars. Denne tredje sikkerhedsforanstaltning er indført for at sikre en mulig praktisk gennemførelse af transaktionerne i forretningen og samtidig forhindre noget utilsigtet marked i at kunne opstå. Med nutidens teknik er det simplethen et spørgsmål om gyldigt betalingskort af rette type.

Bag de blændede ruder er finske lædermøbler og glaskunst, franske og italienske silkevarer, parfumer, kjolekonfektion, tyske og svejtsiske sko og personlig finteknik, engelske kamgarnshabitter, irsk og scotsk whisky, danske designmøbler og you name it.

Det meste leveres såre anonymt på privatadressen af dollarbutikkens kørselstjeneste, men en enkelt forsvarligt indpakket stor pakke med det allermest fornødne kommer fruen dog ud med efter ca. 45 minutter. Privatchafføren springer til og anbringer den i bagagerummet, inden de igen forlader stedet.  

Sonia

Skriv en kommentar »

Endnu ingen kommentarer.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: