Danmark

21. december 2007

For mange betalte varmepenge – skal de tilbagebetales? – Nja, til hvem?

Filed under: Crimes, Justice — Tags: , , , — Jørn @ 21:43

En rigtig julehistorie fra det jyske:

Rådmand Peter Thyssen havde først oplyst, at Energistyrelsen havde meddelt ham, at de 599 mill., som Århus har opkrævet for meget for den leverede varme, gerne skulle tilbagebetales på 2 år i stedet for over 4 år. Men de ansvarlige mente, at de kunne tilbagebetales til den forbruger, der måtte bo i boligen nu, eller hvem det måtte være fremover – ikke nødvendigvis til den husstand, der har indbetalt det alt for store, opkrævede beløb.

Nej, for det var så uhyre svært og ganske kompliceret at finde frem til den husstand, som uretten reelt er overgået på kommunens ansvar. De kunne jo være flyttet til et andet sted i kommunen eller til en anden kommune. De kunne også være døde og alt muligt andet. Der ville klart dø en del inden for de næste 2-4 år, og hvem mon så skulle have det for meget indbetalte. Arvingerne???

Ja så, men nu melder Energistyrelsen trods alt, at den netop i sit svar lagde vægt på, at de rette modtagere nu også modtager de for mange indtalte varmepenge. Det drejer sig om ca. kr. 6000 pr. husstand. Debatten har kørt hele efteråret, og bølgerne er gået højt.

Grenaa har samme problem med for mange opkrævede midler; men her kan kommunen sagtens sende penge tilbage til dem, der har indbetalt for meget. Det er mystisk.

Nu har den gode rådmand Peter Thyssen pludselig ingen kommentarer til mediernes behandling. Så er det vi skal passe på, for der er ikke altid bund i moralen. Alt kan ske.

——–

Nu skal vi jo også have det største kongreshus verden nærmest har set på Århus Havn. Cirka omkring midten af 1990erne gik det nybyggede Kongrescenter på kasernearealet over for rådhuset i Århus i betalingsstandsning, og noget af det nødudlejes nu til helt andre formål. Det siges at hjælpe gunstigt på huslejerne, når noget er gået ned et par gange. Men nu skal vi så til det igen. Det er noget med verdenskortet og enkelte gange noget med jordens runding.

Hvor kommer mon pengene fra, og hvad skulle de der????

Århus Å bliver åbnet for mange, mange hundrede millioner kroner gennem hele byen, og vi skal også have en tunnel under hele Marsellis Bouleward (på langs ad motortrafikvejen, adskillige kilometer) til lastvogntrafikken, som kører til havnen. Det er ravende dyrt.

For få år siden ville en anden borgmester have Finansministeriet til at hjælpe ekstraodinært med noget, der lignede helt uventet behov for midler, når det drejede sig om helt andre forhold i kommunen. Man skulle tro de havde nedlagt økonomiudvalget.

På et tidspunkt forsvandt i øvrigt 900 mill. kroner i kommunen, kunne vi læse i avisen. Om de dukkede op igen hørte vi ikke noget om. På cirka samme tidspunkt fratrådte en kommunaldirektør. Vi har ikke hævdet, der kunne være en sammenhæng, men vi fik aldrig nogen opfølgning. Sådan er der så meget.

Sidste nyt juni 2009

Sonia

1 kommentar »

  1. […] varmeafgift  i henhold til prisen på varme. Det var ikke let, det var nærmest umuligt i følge rådmand Peter Thyssen, og nu er pengene måske blevet til en højbane. Desuden skal vi have verdens største […]

    Pingback af Sagerne skal bare forhales, saa glemmer vi vort tilgodehavende « Danmark — 19. juni 2009 @ 07:21


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: