Danmark

20. december 2007

Invandrare “krigar” mot svenskar med rån


Uddrag :http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=531981
  DN.se 25. marts 2006

“Invandrare “krigar” mot svenskar

med rån

Malmö. Vågen av personrån som drabbat Malmö det senaste året är till en del “ett krig mot svenskarna”. Det säger elva unga rånare med invandrarbakgrund som motiv till att de bara ger sig på svenska ungdomar.
De unga rånarna har intervjuats av Petra Åkesson till hennes C-uppsats i sociologi.- Jag hade läst Brås rapport om unga rånare i Stockholm och Malmö och ville veta varför de rånar andra unga. Det är ju oftast inte mycket pengar det handlar om, säger hon.
Petra Åkesson fick hjälp av kuratorer vid tre skolor och en organisation som arbetar med unga brottslingar för att få kontakt med de unga rånarna. Hon intervjuade dem både enskilt och i grupp.
– Det var tur att jag använde bandspelare för de svar jag fick var så anmärkningsvärda att jag fick lyssna flera gånger för att riktigt inse vad de sagt. “När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna”, var ett återkommande argument.
– Pojkarna från en av skolorna berättade leende att “det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man har lyckats”…”

Sonia 
 

1 kommentar »

  1. […] overvejende del af kriminaliteten i Danmark er rettet mod etniske danskere. Vi kan ikke opfatte det som en simpel skandale, at end ikke landets justitsministerium kan […]

    Pingback af Camouflage og dobbelt-camouflage for at skjule omfanget af og ansvaret for kriminaliteten nu og fremover « Danmark — 20. december 2007 @ 05:47


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: