Danmark

30. november 2007

Ledigheden 3 pct. plus en hel del af det loese

Filed under: Statistics — Tags: , , , — Jørn @ 10:49

Ledigheden 3 pct., siger vores statsminister, og sådan opgør Danmarks Statistik (DS) også tallet. Der var således i oktober 2007:

73.200 fuldtidsledige

16.900 i statslig aktivering

Den Sammenhængende Socialstatistik fra 26. juli 2007 ligeledes fra (DS) opgør desværre seneste tal for året 2005. Man kan sige “det er meget passende, at der ikke kan drages sammenligninger frem til den såkaldte ledighedsstatistik for oktober 2007″, der viser smukke tal. Jeg synes bare jeg mangler nogle andre antal. Vi der bedst kan lide de små tal er også så uheldige, at der nu skal regnes i berørte personer og ikke med omregning til fuldtid:

Nyt fra Danmarks Statistik nr. 328 af den 26. juli 2007 viser dette i tabel 2 :

991.963 i 2005 kan specificeres således:

 

Det er unægteligt lidt andre tal vi ser her, på andre ordninger og i andre kategorier; men langt de fleste står stadig til rådighed for arbejdsmarkedet og kontrolleres for rådigheden. Der puttes de på forskellige ‘hyggelige hyldefag’ uden for ledighedsoptællingen. Tidsforskydningen på to år mellem ledighedsstatstikken og den sammenhængende socialstatistik “kan vi desværre ikke spille på med taktisk styrke”, men så meget er der heller ikke sket.

Vi mener at kunne konstatere, at det går rigtig skidt overalt i det øvrige Europa med knap 9 pct. i Tyskland plus det løse som her, hvor boligprisraketten sendtes afsted af samme type politikere længe før her. Og konkurrenceforholdet med USA må også være blevet ringere med den faldende dollar siden november 2000 – vi behøver ikke kontrollere det. Så er der oliepriserne på den olie og gas, som vi sælger. De trækker samhandelsoverskuddet i den rigtige retning, og “får toppen at hævde, at vi er så dygtige og fornyelsesskabende under globaliseringen her til lands i disse år”, og den internationale oliehandel og øvrige råstofhandel, som holder reservevaluta nummer to Euroen og dermed kronen oppe….en kort tid endnu…., uden at der reelt er sket noget af det, der skulle bringe vore europæiske samfundsindretninger i orden i en voldsomt omskiftelig verden.

Lad os nu lige tage brød til.

Sonia

 

Statsgælden “pist væk”??

I 2005 rejste de fremmede hjem??

 

4 kommentarer »

 1. […] Der var selvfølgelig meget støj på signalerne undervejs, og virksomhederne fik ikke den arbejdskraft, de hævdede de savnede, for den sidder i den offentlige sektor og forbruger eller også er den udstødt af a-kasserne og end ikke værdig til en korrekt officiel optælling: Arbejdsløsheden pist væk […]

  Pingback af Ingen af politikerne bekymrer sig om virkeligheden « Danmark — 1. december 2007 @ 12:37

 2. […] mere ned 22 pct. er arbejdsløse eller udstødte, jfr. henholdsvis tabel 2 og tabel 1 nedenfor. I 2005 var tallet 555.443 arbejdsløse og […]

  Pingback af Fra Ideologi til Realisme, Velfærd og Globalisering « Danmark — 3. december 2007 @ 10:46

 3. […] Nyt fra Danmarks Statistik nr. 328 af 26. juli 2007 Uddybning af tallene i tabellen  […]

  Pingback af Hvad ville han goere uden ministerjob og pension?? « Danmark — 30. januar 2008 @ 20:50

 4. […] Uddybning af tallene i tabellen […]

  Pingback af Enorm skjult ledighed i Danmark « Danmark — 5. februar 2008 @ 11:14


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: