Danmark

24. oktober 2007

Villy vil sikre miljoet

Filed under: CO2, Environment, History, Justice — Tags: , , , , — Jørn @ 16:41

Information om Danmark: Valg er udskrevet til den 13. november. Bedste valgløfte vi har hørt her på bloggen er Villy Søvndals løfte om at gøre noget ved miljøet.

Hvis nu Villy anskaffede sig en ismaskine, så kunne han bidrage lidt selv i realiteternes verden. Nu er der bare det, at energiforbruget ved at frembringe en sådan ismaskine og holde den i drift formentlig langt overstiger, hvad der kommer ud af den. Kunne man så ikke i stedet forestille sig, at man forbød skiferierne, f.eks. sidste vinter måtte man flere steder for at klare overbookningen på vigtige trend-rejser/steder ty til snemaskiner, der i den grad laver underskud i det såkaldte miljøregnskab? Man kunne også komme energi-overbruget til livs ved at forbyde mere end to ture årligt med fly. Det kunne gælde for alle – også politikere, administratorer og NGO-er.

Efter flere ture ned over øen i midten har vi bemærket, at pengestærke byboerne i udpræget grad søger ud og anskaffer sig nyistandsatte huse på landet – for de værdier, “de har stjålet” fra landboerne -, og straks etablerer de sig med store brændestakke i haven. Så er det vi mener, at da brændeovne er noget af det værste m.h.t. luftforureringen, samtidig med at brændværdien af brændslet i disse ovne kun kan konkurrere andet fast brændsel og olie p.g.a. af afgifterne på sidstnævnte, der tilmed slynges højere i vejret p.g.a. dollarfaldet, så var det en ide netop at sænke fuelafgifterne ganske betydeligt på den nu alt for dyre olie og benzin, og så belægge brændeovnene eller allerbedst brændestakkene med de tilsvarende afgifts-provenuer, såfremt brændeovnsejerne f.eks. har mere end én forurenende og energiforbrugende bil.

El, der også skal betales med mange gange mere end prisen p.g.a. afgifterne, skulle man sikkert også behandle ud fra en viden om den svage afgiftselasticitet på netop nødvendighedsvarer. Her kunne man f.eks. give folk fri adgang til at etablere egen afgiftsfri el-produktion via passende lille husholdningsvindmølle. Det samme med vandet fra egen brønd, der igen burde gøres fri for ejeren, d.v.s. en slags genprivatisering. Tidligere betalte forbrugerne sandelig også for kloarkerne…men ikke i nærheden af de beløb regnet i faste priser, som tilfældet er i dag. Og dengang blev afløbet tilmed vedligeholdt for de beløb, der netop var afsat til dette formål. 

Var det mon noget Villy, med lidt fra virkeligheden, eller rammer det dine vælgere?  

Et af de sidste udkald angående CO2-svindelen 

 

bella

bella

 

 

Sonia

1 kommentar »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: