Danmark

9. oktober 2007

Kraftigt nedsat skat til udenlandske indrejste skal udvides


Hvorfor får de et chok?

I følge : http://www.business.dk/article/20070928/okonomi/109281284/

“Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen erkender, at udenlandske forskere får et »chok«, når deres tre-årige periode med forskerskat udløber. Regeringen arbejder på en mere fleksibel model, og det vækker bifald i erhvervslivet.

Forskere og nøglemedarbejdere forlader ofte Danmark efter tre år, fordi deres periode med forskerskat udløber. Derfor vil regeringen se på om forskerskatten, også kaldet 25-procents skatten, kan gøres mere fleksibel, så virksomhederne kan holde på værdifulde udenlandske medarbejdere i flere år.”

…..

“Det er utroligt at de indrejste får et chok”: Kun en god del mere end halvdelen af indtjeningen at betale i skat og kun 2,75 gange prisen på biler. Det er også derfor Danmark gik i stå. Nu har man kun forstået, at de udenlandske indrejste skal lettes, danskerne skal altså ikke; de skal tværtimod betale den fulde pris for den såkaldte velfærd til dem selv og samtidig til de fremmede, en velfærd, der i øvrigt er stærkt på retur, ligesom de skal betale TV-licens for at have en computer med 256 Mbit-forbindelse, selvom de ikke vil se de danske reprise-kanaler og dermed betale for samme ringe vare to gange. 

”…Allerede før valget i 2001 var der i Danmark indført en såkaldt jobkort-ordning (Green-Card i USA), der indebærer en maksimal skatteprocent på 25 pct. af indtjeningen de første tre år for udenlandske, højtuddannede nøglemedarbejdere. Med denne beskatning opnår de pågældende samme rettigheder og samme adgange til den offentligt finansierede danske velfærd som danskerne, der ganske vist skal betale den fulde pris. Tilmed en så høj pris at vore salgbare produkter ikke kan produceres og afsættes i tilstrækkelig mængde til, at velfærden kan finansieres i fremtiden. De ledende ved altså godt, det er hel galt fat.

Dokumentationen: http://www.workindenmark.dk/Taxation/0/1/0…”

Ordningen har vist sig ikke at virke efter hensigten. Det hænger sammen med, at de kvalificerede begyndte at sive til USA og England i begyndelsen af 1980-erne. Der foreslås netop i foråret 2006 en ordning, der tillader immigranter uden videre at tage til Danmark og søge job i 6 måneder, uden der skal indgives nogen ansøgning til udlændingestyrelsen. Onkler, fætre og svogre er her allerede.

Fri indvandring bestemt af EU: https://danmark.wordpress.com/2006/08/04/fri-indvandring-bestemt-af-eu/ for den der ser, hører, koncentrerer sig, kombinerer og husker.

Her skal vi ikke lære af erfaringen heller: https://danmark.wordpress.com/2006/07/05/danmark-green-card-ordning-i-usa-burde-give-erfaringer/

Liberalen, 2006: Fri indvandring: https://danmark.wordpress.com/2006/05/26/irland-og-fri-indvandring/

Sonia

1 kommentar »

  1. […] Mon skatte-diskrimination på EU-plan – det virkede ikke i Danmark isoleret? […]

    Pingback af Intet, absolut intet markant andet moenster m.h.t. de indrejsendes egnethed – plejer jeg at lyve? « Danmark — 26. juni 2009 @ 11:32


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s