Danmark

25. april 2007

Uddannelsernes styring er ikke en skandale, men en katastrofe


Statens uddannelsesplanlægning er fuldstændig blevet tilsidesat eller kørt af sporet igennem to generationer – herunder inddragelsen af det producerende arbejdsmarkeds behov for arbejdskraft. Således har unge mennesker i alderen 15-18 år skulle orientere sig efter ”deres mestre” i folke- og gymnasieskolerne. Med gratis, frit valg på hylderne har det ikke overraskende ført til, at det, der er brug for til sikring af landets fremtid, ikke findes. Men alt muligt andet.

Nu straffer man de nyuddannede, der samtidig helt på beregning har udfyldt ét af hyldefagene i det camouflerede ledigheds- og tilstødende uddannelses-opbevarings-lager. Det drejede sig nemlig om at få fordelt ulykker i så mange kategorier som vel muligt, så antallene ikke synede af så meget. Vel at bemærke, skulle det være nærmest umuligt at sammenstykke et helhedsbillede af “lagrene” især de lediges. De unge og de ledige var de såkaldt ansvarlige fuldstændig ligeglade med eller magtesløse over for at gøre noget brugbart for. 40 års spor skræmmer, men beviserne er uafviselige.

Ledighedens opgørelses-cirkus: https://danmark.wordpress.com/2006/08/16/ledigheden-opgoerelsescirkus-af-rang-2/

Tag civilingeniør-uddannelsen som et illustrations-eksempel: https://danmark.wordpress.com/2006/08/12/uddannelse-pa-vrangen-fri-gratis-og-derefter/

Hverken en såkaldt liberal borgerlig eller en såkaldt socialistisk demokratisk regering har tænkt sig at ændre på disse ulykkelige forhold. Så langt strækker uenigheden sig ingenlunde.

Uddannelses-Mastodonten kan ikke klares i én valgperiode og dermed er den uden for interessefeltet, så længe de ledende ikke over en bred front erkender, at ideologi skal udskiftes med realisme.

Det er ikke en skandale – det er en katastrofe:

https://danmark.wordpress.com/2006/11/12/nu-er-det-en-skandale/

DETTE ER SANDHEDEN!

Supplement:

“Historien om den danske utopi”, Henning Fonsmark, Gyldendal, København 1990

“Kampen mod kundskaber” – redaktør Henning Fonsmarks ypperlige bog behandler ødelæggelsens historie, Gyldendal, København 1996

Joern E. Vig, cand. oecon.

4 kommentarer »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: