Danmark

15. december 2006

EU-summit om indvandringen, 15. december 2006


EU-topmøde om indvandringen

Ideer og planer skal blive til virkelighed er konklusionen på EU-topmødet om indvandring i december 2006. Meget tyder på at det ikke lader sig gøre at omdanne indvandrings-projekt-ideologien til virkelighed, som vi skal se kendsgerninger om i denne korte gennemgang.

Et Polen med 38,5 mill. indbyggere og med halvdelen af arbejdsstyrken sendt i ledighed er bare lidt af det. At en del EU-lande forhindrede dem adgang til de nationale arbejdsmarkeder førte til, at 750.000 tog til England og Irland i 2004.

I maj måned 2004 hvor 8 centraleuropæiske lande blev medlemmer af EU, meddelte den engelske regering muntert, at dette ville føre til, at 13.000 arbejdere ville ankomme hvert år fra de nye medlemslande.

Det blev 25 gange flere. Offentlighedens opfattelse var helt klart og ikke overraskende, at regeringen ikke kunne håndtere indvandringen.

Den nye engelske indenrigsminister John Reid meddelte i september 2006 ”den største udfordring som de europæiske regeringer står over for”.

Det totale antal indvandrere i Grækenland, både legale og illegale, forestiller man sig er mellem 400.000 og 2 mill. svarende til mellem 10 og 20% af arbejdsstyrken. I perioden 1990-1994 har indvandringen af albanere været 250.000. Siden 1999 (efter Kosovo-krigens afslutning) er tilstrømningen til Grækenland fra Albanien tiltaget.

Fra Senegal og 1600 km sejltur til De Kanariske Øer kom der i maj 2006 flere illegale end i hele 2005. Indvandring i et udvidet EU bekymrer nogle lande, andre lande byder de nye medlemsstaters borgere ind, og atter andre giver tilmed amnesti til illegale indvandrere fra andre verdensdele.

Sidste år besluttede Spanien at lade illegale indvandrere blive forudsat de havde arbejde i mindst 6 måneder. Italien tyede også til amnesti med begrundelsen, at det ville tilskynde de illegale til at betale skat – skat er det der spiller en større rolle for magthaverne end mange forestiller sig. Halvdelen af EU landene (landene i Schengen-pas-frie zoner) har end ikke nogen rigtig grænsekontrol. Fri bevægelighed for arbejdskraften (et ideologisk must) skulle være en af de (u)tvivlsomme successer (for nogen). Medaljens bagside: Hvis Italien giver amnesti til illegale, har de samtidig fået fri adgang til at forsvinde over Alperne til Frankrig, Tyskland og Norden – og det er akkurat hvad der sker.

Der var tilsvarende mangel på sammenhængende politik, da EU udvidede til Centraleuropa. Storbritannien, Irland og Sverige åbnede deres arbejdsmarkeder for at få den nye og billigere arbejdskraft ind. De andre EU lande pålagde restriktioner for at prøve at holde dem ude.

Der er altså ikke tale om lidt forskellig indvandringspolitik, politikkerne i medlemslandene er direkte modsat rettede. Set fra en Unions synspunkt kan dette ikke være meningsfuldt? Skal Frankrig til at føre en lidt hårdere politik mod indvandringen, samtidig med at Spanien giver amnesti-opholdstilladelser? Dette skal skabe forvirring og vil gøre det endnu sværere at nå til en fælles regelfæstet indvandringspolitik i EU. Der er masser af andre ideologiske, såkaldt forebyggende bistandsprojekter i EU.

Man skal virkelig notere sig, at alle status-antal og procentandele hæftet på indvandrerne i de gennemgange, der henvises til i mainstream-medierne formentlig mindst skal fordobles (ndtil nu), da naturaliserede og deres børn ikke medregnes under noget andet prædikat end ‘opholdslandets oprindelige borgere’.

For se hvilket spil der rent faktisk foregår i den synlige,  f.eks. den administrative tilblivelse af en fælles indvandringspolitik i EU kunne man læse:

Fri indvandring via EU

Hvad en stor dansker har tænkt sig

Oplagt spørgsmål: Bliver der krig i Europa?

Will Muslim Immigration Trigger Wars in Europe?
http://fjordman.blogspot.com/2005/08/will-muslim-immigration-trigger-wars.html

15. december 2006

Joern E. Vig

3 kommentarer »

  1. […] Indvandring på EU-topmøde i december 2006 […]

    Pingback af Verdensbanken vil have fri indvandring hertil fra Polen « Danmark — 6. maj 2007 @ 09:00

  2. […] Fri indvandring på EU-topmødet den 15. december 2006 […]

    Pingback af Lempelse af Østaftale og Femern-bro for dansk regning « Danmark — 30. juni 2007 @ 07:29

  3. […] om vesteuropæere eller ikke-vestlige immigranter, der vandrer via EU-Schengen-reglerne eller de nyeste EU-lempelser fra 15. december 2006, kan vi ikke […]

    Pingback af Bevilgede opholdstilladelser i Danmark i 2006 | Danmark — 20. juni 2018 @ 09:55


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s