Danmark

20. november 2006

Indvandrernes arbejdsmarked beskrives ogsaa politisk korrektVelfærdskommissionens rapport 

fra marts 2005 ikke troværdig

 

et enkelt eksempel fra arbejdsmarkdet belyst ved dokumenterede citater:

Velfærdskommissionens rapport ‘Fremtidens Velfærd og Globalisering’ fra marts 2005, side 23:

”Siden 1994 er indvandrernes antal steget betydeligt, og samtidig er det lykkedes at nedbringe ledigheden markant for indvandrere fra mindre udviklede lande. Ledigheden er faldet fra mere end 40 procent i 1994 til 12 procent i 2002.”

Læser vi Gunnar Viby Mogensen og P. C. Matthiessen i Nyt fra Rockwoolfonden, november  2002: http://www.rff.dk/fileadmin/dokumenter/Danske_nyhedsbreve/nov2002.pdf , side 7:

”I 2001 var 44 pct. af de voksne ikke-vestlige indvandrere i job, mod 33 pct. i 1994. Indvandrernes beskæftigelsesfrekvens i 2001 er dog kun godt halvdelen af danskernes på 76 pct., og deres beskæftigelsesfrekvens er også væsentligt dårligere end for et par tiår siden. Indpasningen på arbejdsmarkedet i 1980erne og 1990erne er sket langsommere end i 1970-erne.”

 

Vor konklusion:

Så var 56 pct. af voksne (100-44=56) ikke-vestlige indvandrere ikke i job i 2001 ifølge regeringens tænketank, Rockwoolfonden. Når beskæftigelsesfrekvensen udregnes den ene gang i forhold til hele gruppen ikke-vestlige og den anden gang i forhold til arbejdsstyrken, der er den del af hele gruppen, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skabes der bevidst forvirring – bevidst forvirring.

Vi kommer til 56 pct. af voksne ikke-vestlige indvandrere var uden arbejde i 2001. Så kunne vi se lidt nærmere på beskæftigelsen/ledigheden i gruppen under 25 år, der i alt i alt udgør cirka 36% af hele gruppen. Når 9 pct. i 2006 ikke går længere i skole- og uddannelsessystemet end 9-10. klasse i følge formændene for Dansk Arbejdsgiverforening og Velfærdskommissionen på TV2’s Nyheder den 12. november 2006.  Hvad laver de så?

Det er således let at komme meget højere op end 56 pct. af de voksne eller hen ved 75 pct. af alle (inklusive de unge ledige under 25 år), hvis vi ser kritisk på beskæftigelsens karakter: Bl.a. de kortvarige, kommunale beskæftigelseseksperimenter, der ikke er reel beskæftigelse for andre end den fastansatte stab hos det offentlige, der styrer denne eksperimenteren med undersåtterne.

 

Velfærdskommissionen fastholder i marts 2005, jf. første afsnit:

Ledigheden blandt indvandrerne fra mindre udviklede lande blev reduceret til 12 pct. i 2002. Og det er udpræget, bevidst misvisende. Om det er for at prise indsatsen fra regeringens side før år 2001, kan vi ikke vide. Det er i hvert fald ikke sandt.

Da vi ved at landegrupperingen længe har skiftet af rene strategiske grunde for at skjule tilstrømningen og problemerne mest muligt, kan vi undre os over, at Velfærdskommissionen tilmed er faldet ekstra meget over netop dette problem. Vi er sikre på, at de ikke-vestlige lande omfatter de mindre udviklede lande, men således at der blandt de ikke-vestlige også er nogle mere udviklede lande.

Dette gør de 12 pct. endnu mere utroværdige

Om tallene her refererer til 2001 eller 2002 håber jeg læseren indser er noget nær ligegyldigt.  Og disse fejlbeskrivelser af arbejdsmarkedet udbygges ydeligere med stor iver i disse år. Et eksempel på, hvorledes du skal bibringes, at der kun er 13.000 ikke-vestlige kvinder i Danmark uden for arbejdsmarkedet, og at disse ikke modtager nogle pengeoverførsler fra det offentlige kan du læse om på: Ikke-vestlige kvinder uden for arbejdsmarkedet 

Velfærdskommissionens e-adresse er kontakt@velfaerd.dk

  


Ledigheden måles officielt som procentandelen af arbejdsstyrkens ledige, der er medlemmer af en arbejdsløshedskasse. Men når den reelle ledighedsprocent er 6-7 gange større, og rådigheden fortsat forudsættes, så kan dette mål ikke siges at være dækkende for problemstillingen. Når beskæftigelsen vælges sat i forhold til den samlede immigrantgruppe, så bliver beskrivelsen fuldstændig misvisende. Det meningsløst.

At ikke-vestlige har større andel af unge og en langt lavere andel i arbejdsstyrken end danskerne er ingen hindring for dem til at få del i både de offentlige pengeoverførsler og forbruge offentlige tjenesteydelser.  

3 kommentarer »

 1. Rockwoolfonden er nu ikke regeringens tænketank. Den er privatejet og selvfinansierende. Regeringen har ikke noget med den at gøre.
  http://www.rockwoolfonden.dk/graphics/RW-Foundation_2006/English/History.pdf

  Kommentar af SilleEllis — 21. november 2006 @ 19:07

 2. Regeringen bruger den til formålet.
  Med to tidligere finansministre i forretningsudvalget, en tidligere vismand og fire professorer, hvis slagsideholdninger man aldrig tager fejl af, så kommer vi til en tænketank i den gode gamle USA-stil.

  Kommentar af Sonia — 22. november 2006 @ 20:11

 3. […] View […]

  Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 23:45


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s