Danmark

14. november 2006

Langt flere skal i gymnasiet, siger Haarder


Undervisningsminister Bertel Haarder indrømmer nu, at der kommer mange flere, ja, langt flere elever i gymnasiet ifølge Politiken og TTV2. Hvor kommer de mon fra?

Os bekendt er danskernes antal gået voldsomt tilbage i mange år. Betyder det så, at disse langt flere, der skal gå i gymnasiet, skal rekrutteres blandt de hidtil uegnede i folkeskolen, hvorfra rekrutteringen i forvejen er yderst tvivlsom? Den 12. november meldte Dansk Arbejdsgiverforenings formand, at kun 9 pct. af indvandrerne og deres efterkommere fortsætter længere end til 9-10. klasse mod danskernes ca. 40 pct.,  og dette betragtede han som en katastrofe. Er det så her kilderne til det ekstra rykind skal findes? TV2’s Nyheder kl. 9:00 meldte, at det drejede sig om 4000 ekstra gymnasieelever.

Når det viser sig at mere end halvdelen dropper ud fra erhvervsuddannelser blandt de fremmede, så må disse langt flere betyde, at der er planer om at sænke niveauet. Ellers er det da meningløst, hvis ikke det bare er genbrug af et gammelkendt arbejdsløsheds-camouflage forsøg.

 Sonia

7 kommentarer »

  1. […] View […]

    Pingback af All Posts on http://Danmark.Wordpress.com « Danmark — 17. marts 2009 @ 23:46

  2. […] 2006: Langt flere skal i gymnasiet, siger Haarder […]

    Pingback af Stor frafald på de hårde videregående uddannelser – og Søren Pind kommer ikke til at have indflydelse på niveauet der | Danmark — 8. marts 2018 @ 19:43

  3. […] 2006: Langt flere skal i gymnasiet, siger Haarder […]

    Pingback af Stor frafald og man studieskift på de mest krævende uddannelser – Søren Pind kan ikke gøre meget ved det | transeurabia — 8. marts 2018 @ 20:13


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: