Danmark

10. oktober 2006

Multi-resistente tuberkulose-typer i fremmarch – igennem flere aar


TUBERKULOSE

Nu skal EU gøre noget ved tuberkulosen der har bredt sig overalt i Europa, melder Internationalt Røde Kors. Tilmed multiresistente typer af tuberkulose har bredt, især i Østeuropa.    

Det er jo ingen nyhed, men en godt hemmeligholdt officiel oplysning, at problemet igen har vokset sig enormt som følge netop af indvandringen.   

LUNGE-TUBERKULOSE breder sig i Danmark. Ifølge Lungemedicinsk Afd., Bispebjerg Hospital, er smittekilden især unge udlændinge. I Københavnsområdet er TB-forekomsten 300 % af landsgennemsnittet. TB-forekomsten blandt udlændinge i  Danmark er 15-20 gange over danskernes. Siden 1988 er TB-forekomsten blandt udlændinge i Danmark tredoblet. Kilder: TV-Avisen marts 1994; TV2/Lorry marts 1994; Søndagsavisen/Weekend 27-3-1994   

TB-forekomsten i Danmark er på ét år steget med 25 %. Kilde: Lungemedicinsk Afdeling,Bispebjerg Hospital / TV2/Lorry 7-2-1995  

Stadig flere TB-tilfælde er af den uhelbredelige multi-resistente type. Kilde: WHO /Jyllands-Posten 11-3-1996  

Var næsten udryddet 

Tuberkulosen var næsten udryddet i Danmark, indtil den begyndte at brede sig igen med indvandringen af fremmede. “Der anmeldes stadig flere tilfælde af tuberkulose blandt personer født i udlandet og deres børn”, hedder det. Forekomsten af nye tilfælde blandt danskerne er fortsat lav: 3,7 pr. 100.000. Men de mange tilfælde blandt de fremmede bringer den samlede forekomst op på 9,1 pr. 100.000. Samtidig er der en iøjnefaldende forskel mellem de to befolkningsgrupper. Danskere der rammes tilhører den ældre generation med en medio-alder på 47 år for mænd og 53 år for kvinder. Den tilsvarende alder hos de fremmede er kun 28 år.Epidemiforskerne på Statens Seruminstitut sammenfatter udviklingen således: “Det stigende antal tilfælde af TB hos udlændinge afspejler, at der i disse år kommer et stigende antal flygtninge og deres familier fra de højepidemiske områder syd for Sahara. De fleste af disse tilfælde repræsenterer formentlig smitte inden ankomsten til Danmark, men der ses også småudbrud, der skyldes nysmitte.”  

Sundhedsstyrelsens meldesystem for smitsomme sygdomme, EPI-NYT, fra uge 34-35, 1997 : Statens Seruminstitut meddeler, at man i årets tre første kvartaler har registreret det højeste antal tilfælde af tuberkulose i flere årtier. Der blev fundet 444 tilfælde af smitte – 26 pct. flere end i samme periode i 1996. Årsagen er de mange indvandrere og flygtninge, der er smittede med sygdommen. 2 ud af 3, der er smittede, er født i udlandet, eller er børn af udlændinge. Samtidig er der nu danskere, der rammes af den mest smittefarlige type af sygdommen.  

DR Tekst-TV den 24-11-97 med Jydske Vestkysten og de 3 Stiftstidender som kilde. Det oplystes af tuberkulosen er kommet til Danmark igen med indvandringen. Der opdages 2 tilfælde af TB om dagen og årsagen skal findes i de fremmede, der kommer over grænsen med smitten. Flere tilfælde har vist sig at være resistente og kan ikke behandles med antibiotika. 50-60 pct. vil dø, hvis sygdommen er ubehandlet. Der blev afsløret et tilfælde med en mand fra Pakistan, der først efter syv års ophold i Danmark blev afsløret som smittebærer.  

Sonia

Supplement:

https://danmark.wordpress.com/2006/06/16/indvandrerne-bringer-livstruende-sygdomme-hertil/

https://danmark.wordpress.com/2006/06/16/seksuelt-overfoerbare-infektioner/

https://danmark.wordpress.com/2006/06/16/g%c3%b8r-de-globale-landsbytosser-verden-syg-2/

2 kommentarer »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s