Danmark

4. august 2006

Dollarbutikker på dansk


Dollarbutikkerne fra den hedengangne Sovjetunionen har længe været i gang i Danmark. Medlemskab af LO og f.eks. medlemskab af Brugsen giver prisnedsættelser på 15-30 pct.

I det gamle Sovjetunionen skulle man fremvise et rejsepas ved indgangen til de store lagerbygninger med de tilmalede vinduer, hvor overklassen mødte op lørdag formiddag, kørt direkte dertil standsmæssigt med privat chauffør.

Adgangskortet var et rejsepas og dollars selvfølgelig, som ingen almindelige borgere naturligvis var i besiddelse af. Her kunne der indkøbes danske lædermøbler, finsk glaskunst, franske modelkjoler og parfume, Irsk whiskey og Svejtsiske sko o.s.v.

LO Plus kort giver 15-30 pct. prisnedsættelse ved køb af alt muligt, selv låneomlægning bliver billigere for medlemmer med LO Plus kort. I Brugsen får du varerne billigere, hvis du er medlem af brugsen, hvilket ingenlunde indebærer de tidligere forpligtelser i et andelsselskab i tilfælde af underskud i forretningen, der nu en filial af et aktieselskab.

Hvis du nu både har et LO Plus kort, er medlem af brugsen, er medlem af lærernes indkøbsforening og er registreret hos skat, så du kan supplere med nogle indkøbsbesøg hos engrosforretningen Metro, så er du virkelig godt dækket ind. Så kan du nok tåle skatterne, for du betaler langt mindre for næsten hele dit forbrug end andre borgere.

At inter-eliten ville nå frem til et system, hvor alle andre end dem selv afleverer mere end halvdelen af deres købekraft til det offentlige var let at forudse. Nogle mente nok at sådan kunne ikke alle partier på borgen ønske sig det indrettet. Det er imidlertid en slem misforståelse. Der er ikke tale om PARTIER. Der er netop tale om PARTIET.

Succes kræver sin mand – nyt forslag under strejken

Sonia

Helt konkret om kæmpebesparelserne for LO-plus-folket

5 kommentarer »

  1. “De er sure”, sagde ræven om rønnebærene…..

    Kommentar af Kaliffen af København — 5. august 2006 @ 07:57

  2. […] Dollarbutikker på dansk […]

    Pingback af Offentligt ansatte skal forrest, mener tumpet skuespiller « Danmark — 30. april 2008 @ 07:58

  3. […] 1½ år gammel reminder om det gamle Sovjet m.v. […]

    Pingback af Tys, tys, nyt system letter virkelig tilværelsen for de rettroende fra 2009 « Danmark — 25. december 2008 @ 09:58


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: