Danmark

1. august 2006

Overophedning, de skriger efter arbejdskraft


To syngende replikker (med svar fra de ansatte i ministeriet i kor) af Sigrid Horne-Rasmussen som lejlighedsministeren Lis Dusinius i den danske film fra 1965: En ven i bolignøden : “Hvad siger han nu?”.”Nå, det gør han!”:

Undtagelsesvis må vi irettesætte en partipolitiker for hans vås

Finans- og arbejdsmarkedsordfører Christian Wedell Neergaard (CWN) fra de konservative har nogle betragtninger i Børsen den 1. august. Desværre dominerer overtroen og clichéerne.

“CWN hævder virksomhederne skriger på arbejdskraft”. Derfor er det helt forfejlet at Velfærdsforliget indeholder investeringer i forskning og uddannelse. Den 27. juli refereredes samme CWN i Politiken for at oplyse, at nu forsørges 1/3 af danskerne på overførselsindkomst mod 29,5 pct. ved regeringens tiltræden i 2001. Samme CWN hævder ligeledes at “økonomien kører i højeste gear”. Det er ikke noget CWN ved noget om, kan vi konstaterer; det må være noget han har hørt, noget der slår an, noget der giver stemmer…men det er en ganske anden sag.

Var sandheden ikke lige den modsatte: I årets første 5 måneder ville vi have haft et betalingsbalanceunderskud på 9,4 mia. kr., hvis vi ikke havde haft nettoeksporten af og prisstigninger på den danske olie og gas fra Nordsøen. Industriproduktionen falder.

https://danmark.wordpress.com/2006/07/19/uden-olien-netto-bb-underskud-94-mia-kr-i-5-mdr/

Sandheden: Økonomi, hr. CWN, drejer sig om andre ting end tomme fraser. Formuedannelsens dynamik giver sig udslag i produktionsløs spekulation og virksomhedstømninger, produktionsløse ejendomsprisstigninger (mere kredit) som ingensinde før. Her er kilden til fremme af inflationen, milliarder bare hæves og geninvesteres ikke her, fordi det ikke betaler sig, de forbruges eller kanaliseres ud af landet uden, at der ligger nogen produktion bag ved midlerne. Det er hvad der sker i en økonomi med en alt for lille samlet størrelse i forhold til velfærdssystemet og antallet af funktionærer.

Skulle løsningen så være at sænke bistandshjælpen til de unge ledige, så de ikke kan betale huslejen i de inflationsbefængte udlejningsejendomme. Du hævder det er en menneskelig katastrofe at være hægtet af, medens to andre går på arbejde (den ene hos det offentlige). Kunne man så forstille sig at situationen lige netop ikke var selvvalgt?

Det er altså en meget besynderlige betragtninger. CWN skulle da hellere forsøge at finde ud af, hvorfor den spaltede tunge råber på arbejdskraft via bevisligt tomme annoncer i dagblade og samtidig beskæftiger polakker i weekenderne med fagforeningernes stiltiende billigelse. I virkeligheden skal tungetalen tolkes som et ønske om generelt lavere lønninger og lavere skatter. Dette er noget ganske andet; men selvfølgelig de lønførende virksomheder har selv aftalt disse nu underskudsgivende for høje lønsatser med fagforeningmonopolerne.

https://danmark.wordpress.com/2006/06/23/jobannoncer-uden-reelle-jobs/

At der skal investeres i forskning og uddannelse og skæres ned på anden forskning og uddannelse tror jeg end ikke CWN’s parti tillod ham at gå imod ved afstemningen i tinget, så derfor valgte han at stemme for det, han nu selv går imod i dagbladene.

Det er så sjovt, men samtidig ramme alvor!

Ledigheden falder fordi de sendes på kontanthjælp, førtidspension m.v. og hertil kommer aldringen. At der skal en langt større produktion til at finansiere denne naturlige afgang og standse den unaturlige afgang skulle være gået op for CWN, efter som 33 1/3 pct. nu mod 29,5 pct. før regeringens tiltræden i 2001 lever af overførselsindkomst.

Udviklingen fortsætter sålænge tungetale a la CWN’s hersker i landet.

Supplement:

https://danmark.wordpress.com/2006/07/07/economics-arbejdsmarked-og-statsskyld-2001-og-2006/

https://danmark.wordpress.com/2006/07/04/polakker-kommer-i-lange-baner/

Sonia

4 kommentarer »

  1. […] Overophedning, de skriger på arbejdskraft […]

    Pingback af Ledige skal myrde draebersnegle « Danmark — 2. august 2007 @ 06:27

  2. […] tyske og også den danske industri (i Danmark mest i næstsidste fase i 2005-2007 – vi venter på den sidste, som tyskerne har taget hul på nu med samlingregeringen – […]

    Pingback af 1 maj: Der er gang i den – og det gaar afgjort derudad mod enden som detalje-planlagt « Danmark — 1. maj 2011 @ 18:52


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s